Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli vergi indirimi hakkım vardı. E-Devlet sitesinde kontrol muayenesi..?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
merhaba
Vergi indirimi alarak 2 yıl önce emekli olmuştum. Hastaneden aldığım tüm raporlar ÖMÜR BOYU-SÜREKLİ olmasına rağmen Ankara Merkez sağlık kurulu her yıl kontrole çağırır ve her seferinde kontrole giderdim.Her seferinde de aynı raporu alırdım. Onlar da beni yine kontrole çağırırdı.. Elimde şu anda 3 adet rapor var.. ::)) E-devlet sayfasından baktığımda her seferinde kontrol muayene tarihim yazıyordu.. Az önce baktığımda ise kontrol muayene tarihi ibaresi yoktu.. 30 Nisan tarihli yeni yönetmelik SGK tarafından gerçekten uygulamaya alındı mı acaba ? Bu nedenle mi benden kontrol muayene tarihini kaldırmışlar ? Konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ?

Kardeş sürekli raporun vergi indirimide almışsın seni her yıl kontrole çağırmaları çok saçma bir uygulama kalkması isbet olmuş. şimdi diğer vergi indirimi alan ve emekli olan herkes her yıl kontrole gidiyormuydu acaba?

Esas konu şimdi bu... Yaptığım tüm araştırmalar artık kontrol muayenesi olmayacağı yönünde bilgiler içeriyor.. 30.Mart.2013 den sonra kontrol muayenesi için çağrılıp da SGK dan "KARDEŞ KONTROL MUAYENESİ ARTIK YOK... ZATEN SENİN RAPORUN DA SÜREKLİ-ÖMÜR BOYU İMİŞ.. HADİ HAYIRLI OLSUN.. BİR DAHA GELMENE GEREK YOK " denen bir arkadaşımız var mı içimizde merak ediyorum.. Uygulama başladı mı yoksa yönetmeliğin SGK ya intikali mi bekleniyor ? bunu merak ediyorum..

Raporu Sürekli olanlarda kontrol muayenesi yok, ben de 2 yıldır sürekli rapora sahip olduğum için hiç çağrılmadım sizi yanlışlıkla çağırmışlardır

cdici ;
yok yok.. inan bana yanlışlık yok... Elimde 14.ocak.2012 tarihli genelge ile gittim SGK ya.. Benden yeniden rapor isteyemezsiniz dedim.. Biz isteriz dediler.. İtirazlarınız için mahkemeye yolu açık,bizi mahkemeye verin hakkınızı alın demişlerdi ve ben bu cevap karşısında şok olmuştum.. Mahkeme ile uğraşacağıma (kii en az 5 ay sürerdi) gidip yeni rapor alayım dedim ve gittim aldım.. O da 5 ay sürdü :( Raporum yine Ömür boyu- Sürekli..

İlginç ilk defa karşılaşıyorum

Bence senin raporun sürekli olabilir vergi indiriminde ama zamanla iyileşme gibi bir madde vardır ondan seni her yıl kontrol ediyorlar benim fikrim bu

SGK, Maliye eliyle vatandaşa eziyet ediyor. Durum bu. Yıllardır aynı terane, değişen hiç bir şey yok

Üst Alt