Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli vergi indirimi ile emekli oldum. Kontrol zamanı yaklaştı..?

yenice16

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
süreli rapor alarak vergi indiriminden faydalanarak emekli oldum fakat bu arada tekrar bir operasyon geçirerek iki ayağı diz altın dan kesildi süreli raporum bitmek üzere şimdi ne yapmam gerekiyor gidip sevk mi almalıyım ve ya ilave operosyon geçirdiğim için direk hastaneye başvurup yeni rapor alıp tekrar vergi indiriminden faydalanmak üzere defdarlığı başvurayım bilgi verirmisiniz.

kontrol süresinin dolmasını bekleyin zaten tekrar kontrole gireceğiniz için işlem yapmaya gerek yok bence iki ayak ampute olduğu için artık kontrol koymazlar

Bende süreli raporum vardı vergi indirimi ile emekli oldum sonra raporun günü dolunca tekrar heyete girdim sürekli rapor aldım ama vergi indirimi ile ilgili birşey yapmadım.aceba vergi indirimi galiba çalışanlara değilmi .emeklilere yok dogrumu

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende süreli raporum vardı vergi indirimi ile emekli oldum sonra raporun günü dolunca tekrar heyete girdim sürekli rapor aldım ama vergi indirimi ile ilgili birşey yapmadım.aceba vergi indirimi galiba çalışanlara değilmi .emeklilere yok dogrumu

Eğer şu an aktif çalışıyorsanız (SGDP primi ile) işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine gidip Gelir İdaresi Başkanlığına sigorta giriş bildirgesi, işyerinde çalıştığınıza dair işyeri yazısı 1 adet resim ve nufüs cüzdanı fotokopisiyle birlikte SGK kontrolü sonucu süreli olan vergi indiriminizin kontrol sonucu sürekli olarak onaylandığını yeni onaylanan vergi indirimi yazısının çalıştığım şirkete gönderilmesini istediğiniz bildirir bir dilekçe ile halledebiliyorsunuz.

kontrol muyanesi için nasıl bir işlem yaptınız nereye gittiniz nerden sevk aldınız

yenice16

Kontrol muayenesi tarihine 45-50 gün kala bağlı bulunduğunuz SGK MD.lüğüne gidip sevk alıyorsunuz.

serkan1976

Iyi günler. Vergi indirimi amaciyla 18.08.2016 da hasekiye basvurdum. Raporun gelmesi sonucu, emeklilik icin esenyurt sgk'ya basvurmam 17.01.2017 yi buldu. Yani 5 ay bosuna gecti ve gelen rapor 1 yıl sureliydi. Yani 18.08.2017 de kontrol muayenesi var. Asagidaki sorulara bir türlü cevap bulamadim.soru numarasina gore cevaplandirarak yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.

1. Hastaneden raporu alinca isten çıktım. Artik calismiyorum. Emekli maasimla geciniyorum.Esenyurt sgk'dan sevk alabileceğimi öğrendim. Bu sevki ne zaman almam gerekir? Ve sevkin süresi ne kadardir?

2. Sevki alinca turkiye de yetkili herhangi bira hastane ye gidebilir miyim? Yoksa sadece istanbul mu?

3. 1 hafta icinde ikametgahimi degistirdigim takdirde 1. Ve 2. Sorularin cevabi nedir? Sevki nereden almaliyim?

4. Hastanede rapor islemlerinin bitmesinden ankara dan gelecek onay a kadar gececek sure icinde maasim kesilir mi? Yine 5 ay maassiz mi gececek?

5. Bana %40 yeterken psikiyatri ile 52 almistim. Bu yüzden 1 yil sureli olabilecegini forumdan okudum. Bir sonraki raporda psikiyatriye basvurmamali miyim?

6. Tavsiyede bulunacaginiz bir konu var midir?
Emek veren herkese tesekkur eder, iyi gunler dilerim.

yarın ilk iş esenyurt ssk gıdıyorsun durumu anlatıp sevk alıyorsun ...pısıkyatrıyı iptal edıyorsun cunkı ampute oldugun icin gerekmez oranın sureklı olur ...sevk icın hangı ildeysen fark etmez ama en saglamı istanbul olur vakıt kaybetme cunkı evraklar ankara gıdecek

zamanında bas vurursan maasın kesılme geç kalırsan bu ssg dort gozle bekler hata yapmanı

2015 1 yıl süreli raporla emekli oldum.
Rapor süremin dolmasına 30 gün kala bağlı bulunduğum SGK müdürlüğüne giderek yetkili birime süremin dolmak üzere olduğunu bildirdim,onlarda beni yetkili hastaneye sevk etti.
Yetkili Hastaneye sevkimi verdim onlar muhayenelerini yatılar ve komisyona çıkardılar.
Daha sonra hastane gerekli yazıyı SGK ile yazışıyor ve sonuç SGK tarafından yazı ile bildirildi.

Üst Alt