Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli vergi indirimi ile emeklilikte kontrol muayenesi!?

aycag1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, raporum maliye bakanlığı kurulunda 'ocak 2022 yılında hastaneye sevki gerekir' denilerek onaylanmıştı.
Bu rapor ile SGK emeklilik işlemlerimi yaptı. Emekli oldum maaşım bağlandı. Bundan sonra kontrol işlemleri nasıl olacak?

Mesela Alternatif 1
-2022 ocak ayında SGK hastane sevk eder
-Hastane yeni raporu SGK ya gönderir
-Onlar Maliye bakanlığı kuruluna gönderir ve vergi indirimi uzatılır
-sonra emeklilik uzatılır (Böyle olursa en az 1 sene sürer işlemler)

Yada Alternatif 2
-2022 ocak ayında SGK hastaneye sevk eder
-Hastane yeni raporu SGK ya gönderir
-SGK kendisi bazı işlemler yapar ve hiç maliye bakanlığı kuruluna gitmeden (vergi indirimi kesilerek) emekliliğim devam eder (Bu işlemler daha kısa sürebilir belki)

Yada başka bir yol mu izleyecekler? Şu anda uygulanmakta olan prosedürü bilen anlatırsa sevinirim. Sigorta başlangıcım 1996 olduğu için emekliliğe başvurmak için vergi indirimi olması şart idi.

3 ay önce SGK tarafından hastaneye sevk edilirsiniz. Alacağınız yeni rapor hastane tarafından SGK ya gönderilir. SGK ise bu raporu Ankara ya gönderir. Ankara'dan gelecek sonuca göre emekililiginizin devamı gerçekleşir. Tabi engellilik oranını yine %40 ve üzeri alabilmişseniz

Cevabınız için teşekkür ederim. Ankara derken Maliye'yi mi kastettiniz?

Rica ederim, evet Ankara Maliye Merkez Sağlık Kuruluna gönderiliyor.

aycag1

Ocak 2022'den 4 ay önce sigorta müdürlüğüne gidip hastaneye sevk alacaksınız. HAstane raporu hazırlayıp sigorta müdürlüğüne iletir. SGK sağlık kurulu emekliliğin devamına dair karar verir.

OturanBoğa , nocte
Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim. Sanırım ben bazı kavramları karıştırıyorum kendimce o yüzden müsadenizle bir konuyu tekrar sormak istiyorum. Anladığım kadarıyla her durumda önce sevk alıp hastanede raporumu yenileyeceğim. Allah sağlık verir daha iyi olursam ne güzel, ama şu anki durumum devam ediyorsa yada daha kötü ise sevk edildiğim hastane %40 ve üzeri engelli oranı gösteren raporu SGK ya gönderecek. İşte karıştırdığım kısım tam burdan sonrası; SGK bu raporu kendi bünyesinde bir işlemden (kendi kurulundan) geçirip emeklilik hakkında karar mı verecek? Yoksa vergi indirimi için sağlık raporunu kontrol eden(aylarca sıra bekleten) Maliye-Gelir idaresi başkanlığının merkez kuruluna gönderip onların vergi indirimini yenilemesini/raporu onaylamasını mı bekleyecek?
Aynı detayı tekrar tekrar sorarak vaktinizi aldığım için kusuruma bakmayın lütfen ama ilk seferde Hastaneye başvurumdan başlayıp maliye merkez kurulu onayından sonra SGK emeklilik dilekçesi verene kadarki işlemlerimin yaklaşık 1 yıl sürdüğünü düşününce İnsan merak ediyor işte :)

aycag1

SGK kontrol şerhi düştü mü emekliliğe? Yani vergi indiriminin süreli olması emekliliğin de süreli olacağı sonucunu doğurmaz, ondan diyorum.

OturanBoğa
Raporum süreli, Vergi indirimi yazısının altında da zamanı gelince yeniden kontrole sevk edilmesi diye bir paragraf var. Ben vergi dairesinden gelen yazıyı ve raporumu SGK emeklilik başvurumun ekine koyduğum için zamanı gelince emeklilik devamı için de kontol olacağı varsayımında bulundum. Eğer yanlış düşündüysem gerçekten çok sevinirim. SGK emeklilikle ilgili ayrıca bir kontrol şerhi koydu mu bilmiyorum. Böyle bir şerh varsa hangi dökümanda görürüm?
Ama forumun pek çok yazışmasında süreli raporu/vergi indirimi olan arkadaşlar kontol muaynesine çağrılıyor, süresi içinde işlemli yetişmediği için maaşlarının dondurulduğundan şikayet ediyorlar. Raporun+ Vergi indiriminin bitiminde emekliliğin devamı için kontrol muaynesi rutin yada kanunen gerekli bir işlem değil mi?

aycag1

Vergi indirimi süreli de olsa sgk kontrol şerhi koymadıysa emeklilik sürekli olarak onanmış demektir. Geçenlerde bir arkadaşımız turkiye.gov.tr sitesinde bir yerde kontrol muayenesine dair ibare var demişti. Bir kurcalayın bakalım.

OturanBoğa
Ben söyledim bülent abi,e devlette emekli aylık bilgisi bölümü içerisinde -durum kodu -olan yerde kontrol varsa yazar.yoksa hiç bi tarih olmaz.

34şaşkın66
Cevabınız için tesekkür ederim. e devlette emekli aylık bilgimde durum kodu boş (hiç birşey yazmıyor). Kontrol zamanı yaklaşınca oraya tarih mi yazacaklar? Yada ilk başta birşey yazmadıklarına göre bende kontrol gerekmiyecek mi demek acaba?

süresiz raporumla 1 yıl süreli vergi indirimi ile emekliyim. Mart ayı itibarıyla emekli oldum. Sgk dan emekliliğim ile ilgili bir yazı da gelmedi. E devlette emekli durum kodu da boş. Sgk ya gidip durumu mu sorduğumda Eylül 2020 de kontrol şerhi konmuş. (Eylül 2019 da vergi indirimine başvurmuştum.) 3 ay öncesi sevk alıp raporumu yeniledim. Hastane sgk ya gönderdi, sgk da gelir idaresine sonucu bekliyorum.

atilla3500
Cevabınız için tesekkür ederim. Sanırım gelecek sene benim yapmam gerekecekleri siz en güncel olarak yaşıyorsunuz. İnşallah herşey sizin için iyi olur. Gelir idaresinden sonuç gelince cevabınızı güncellermisiniz lütfen. Böylece bekleme süresi hakkında bir fikrim olur.

aycag1
Bende yeni emekli oldum,2 aydır maaş alıyorum banada herhangi bir evrak gelmedi.sgk da memura sorduğumda kontrol durumunu e devlette emeklilik bilgisi bölümü durum kodundan görebilirsin dedi.bildiğim sadece bu.

34şaşkın66
Cevabınız için teşekkür ederim. Aynı tarihlerde emekli olmuşuz galiba. Nasipse bende ikinci maaşımı alacağım bu ay, SGK banada herhangi bir yazılı evrak göndermedi yada henüz bana ulaşmadı. Benim çekincem kontrol muaynesi sonucunun gelir idaresine gönderilmesi çünkü orda işlem çok uzun sürüyor. Bakalım seneye nasıl olacak. Mutlaka size bilgi veren memurun söylediği de doğrudur, nede olsa bu onun mesleği uygulamaları biliyor olmalı. Bende bundan sonra her ay e devletten kontrol edeceğim eğer oraya bir kontrol tarihi eklenirse burdan sizlere de bilgi veririm.
Ama kontrolü muaynesi ve onay bürokratik işlemleri gerekli ise ve bunları zamanında yetiştiremezsek maaşı kesiyorlarmış. Umarım önümüzdeki zamanda bu konuda daha net, kesin ve bizlerin hayatını kolaylaştıracak bir düzenleme yapar yetkili makamda oturanlar.

aycag1
Eğer kontrol durumu olursa sgk sevk edecek.kurula girdikten sonra hastane raporu sgk ya gönderecek.onlarda tekrar ankara maliyeye gönderecek.yani işlemler biraz daha uzun sürebilir.hayırlısı olsun inşallah.

Bende durum kodu boş ama yine de kontrol muayenesine çağrıldım. Vergi indirimim ve raporum da süreli.

slm...
sürsiz raporum var yeni tarihli,emeklilik hakkı kazandım vergi indirimi alsam emekli olsam kontrol muayenesine çağırırlar mı?
2000 sgk girişimim var yada kontrol muayenesi olmaması için ne olması gerekli?
OturanBoğa

Blacsea

Kontrol muayenesi olacak mı olmayacak mı, olursa na zaman olur, bu konuda kimse bir şey söyleyemez.

Vergi indirimi ile emeklilikte kontrol muayenesi

Vergi İndirimi sebebiyle emekliliğimin kontrol muayenesi zamanı geldi.

1 kasımda Ankara 'da emeklilik işlemlerimi yapan SGK ya gittim, kontrol muayenesi için sevk olmak istediğimi söyledim, kontrol muayenesi şerhine baktılar ve devlet hastanelerinden birini seçmemi istediler. Raporumu aldığım üniversite hastanesine sevk etmelerini söyledim ama yeni bir genelgeden dolayı üniversite hastanesine sevk etmediler. Ben de Ankara Şehir hastanesine sevk istedim.
Memur bey sevk hazır olunca ararız evrağı elden alıp hastaneye gidersiniz dedi ama 9. gün hala haber yok

DYS de benim sevk talebim gelen evrak beklemede gözüküyor. Normal mi? Bu aralar Ankara da kontrol muayenesine sevk alan varsa ne kadar süre beklemişti acaba ?

Ve en önemlisi bildiğiniz üzere işgücü kaybı oranı belirlenmesi hakkında yeni düzenlemeler yapıldı, bu düzenleme beni (vergi indirimi ile emekli olup, kontrol muayenesine gidecek birini) ilgilendiriyor mu?

aycag1

Siz eski düzenlemeye tabisiniz. Yeni düzenleme sizi bağlamayacak.

9 gün çok zaman. Bence size zor değilse kuruma gidip sorun. Muhtemelen orada sizi bekliyor olur evrak.

OturanBoğa
cevabınız için teşekkür ederim, yarın gidip konuşayım. Bir sorum daha olacak belki o konuda da bilginiz olabilir. 9 gündür 182 ve MHRS den Ankara şehir hastanesi sağlık kuruluna randevu almaya çalışıyorum ama hiç bir saatte mümkün değil. Saat 16:00 da, gece geç vakit, gündüz erken, mesai saati farketmeden hiç randevu yok. Resmi SGK sevki olan hastaların randevu almasının başka bir yolu var mı? Başıma geleceği tahmin edip SGK daki memura randevu alamazsam ne olacak diye sormuştum oda Biz sevk ediyoruz size bakmak zorundalar diye cevap verdişti ama bunu nasıl pratiğe döküp randevu alabilirim? Fikir verecek tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

aycag1

Maalesef kolay bir yolu yok. Herkesin çilesi bu randevu olayı...

atilla3500

sgk sizin istediğiniz hastaneye sevk ediyormu.yoksa sgk nın gösterdiği hastaneye mi gidiyorsunuz
tşklr

Üst Alt