Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli vergi indirimi ile emekliyim. Kontrol süreci nasıl olacak?

hakansezer

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Merhaba.

3 ay önce vergi indirimi alarak 2 yıl kontrollü emekli oldum. Ve eski işyerimde emekli engelli statüsünde çalışmaktayım.
2 yıl sonunda rapor yenileneceği zaman tekrar yeniden aldığım sağlık raporum maliye sağlık kuruluna gidecekmi yani kısaca vergi indirimi işlemini de tekrardan yapmam gerekecekmi;
Yoksa sağlık kurulundan rapor alınacak ve sgk yamı gönderilecek sadece

hakansezer

kontrolde 4 ay önce sigorta müdürlüğüne gideceksiniz. vergi dairesine sevk edecekler, vergi dairesi de hastaneye. süreç sonunda vergi dairesi vergi indiriminizi uzatıp sigorta müdürlüğüne bildirecek. Onlar da emekliliğinizin devamına karar verecek

Kontrol muayenesinde oran düşmesi

Merhaba,

Hastaneden ilk aldığım oran %68 di maliye oranımın yanlış hesaplandığını söyleyerek %71 e çıkardı ve emekli oldum 6 aydır emekliyim kontrol muayenesi için rapor aldığımda oranım örnek 60 a veya 65 e düşerse bu durumda beni oranda düşme var diyerek hakem hastaneyemi sevk ederler

hakansezer

Sanmıyorum. Son kertede 2. derece vergi indirimi hak etmeye devam ediyorsunuz. Sonucu buraya da yazın lütfen, ben de merak ettim.

OturanBoğa...bülent abi, sürekli vergi indiriminde vergi dairesi...sürekli raporda sgk..kontrol şerh i koyabilirmi?..teşekkürler.

hakansezer mrb%71 den 60 düşerse birşey olmaz
2 dereceden emekliliğin devam eder ancak
%59 düşerse oranınız 3 dereceye girer ve buna göre emeklilik kriteriniz değişir gerekli gün ve hizmet yılınız
Karşılamazsa bu kritere göre emekliliğiniz iptal olur
Ama fazla gün ve hizmet yılınızda bir sıkıntı yok ise
Hiç bir sorun olmaz sizin toplam gün ve sgk işe girişiniz nedir belirtirseniz daha net bilgiler paylaşa biliriz.

hakansezer rapor oranınız %40 altına düşme olmazsa
Hiç bir sorun yaşamazsınız gün ve hizmet yılı açısındanda
Bir sıkıntınız yok zaten%71 den %39 düşmez oranınız
İçiniz rahat olsun.

2019 8. ayda kontrol muayenesi

Merhaba

2 yıllık kontrolüm 8.ayda. İşemlerin başlaması için bu ay sonu müracaat etsem erken diye geri çevirirlermi acaba?

Birde bu süreçle ilgili tecrübesi olan arkadaşlar paylaşabilirlermi. Mesela raporu aldığım hastanede tedavim devam etmekte o hastanede kurula girebiliyormuyum gibi diğer konularda tecrübesi olan arkadaşlar yorum yazabilirmi..Herkese engelsiz bir hayat diliyorum...

hakansezer

4 ay kala gitmenizi öneririm. Henüz çok erken. Sevk alırken tedavi gördüğünüz hastaneye sevk edilmeyi talep edebilirsiniz

Merhaba

Sgk kontrol muayenesi için ankarada oturuyorum ilk raporu aldığım hastanede tedavim devam etmekte beni bu hastaneye sevk edermi istediğim yere yoksa onlarmı belirliyor?

OturanBoğa

Tedavi olduğum hastaneyi talep ettim fakat biz belirliyoruz siz değilsiniz dediler.

Bu süreci yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirlermi acaba

hakansezer

Durumu izah edip, kontrolünün yapıldığı hastaneden rapor almanın gerekli olduğu konusunda ikna etmelisin sgk'dakileri. Psikiyatriden karar verebilmeleri için doktorun uzun süreli takibi gerekir. O nedensellikte kontrolünde olduğum hastaneye sevk olmam gerek diyeceksiniz... Bi insan evladı da olursa olmaması için bir neden yok.

Merhaba;

Bugün kontrol muayenesi için ilk raporu aldığım hastaneye sevk yazım elime ulaştı,

Bilgi için öncelikle ; istediğiniz hastaneye sevk alabiliyorsunuz ki dilekçede hangi hastaneyi istiyorsunuz bölümü var.

Sorum şu şekilde;

birkaç hastalıktan rapor oranım 68. Maliye sağlık kurulu 71 e yükseltti 2 yıl önce yanlış hesaplanmış deyip. Kontrol muayenesinde aldığım oranlar toplamı 71 i geçerse ki ilerleyen hastalıklarım mevcut. Örnek 78 verildi beni hakem hastaneyemi gönderecekler ilk orandan yüksek yada düşük olursa?

Sgk kontrol muayenesi sevk etti

Sgk sevk kağıdı geldi raporumun bitmesine 3 ay var fakat hastane muayene için 3 ay bekleyeceksin dedi. Raporun dolmadan kontrol muayenesi için giriş yapamazsın deyip gönderdi. Bu durum normalmi acaba?

OturanBoğa

Sgk sevk kağıdı geldi raporumun bitmesine 3 ay var fakat hastane muayene için 3 ay bekleyeceksin dedi. Raporun dolmadan kontrol muayenesi için giriş yapamazsın deyip gönderdi. Bu durum normalmi acaba?

hepimiz için önemli bir konu yorumu fikri olan tecrübesini paylaşacak kimse yokmu arkadaşlar

hakansezer

Hayır ne alaka.Ben malûlen ve kontrol şartıyla emekliyim.4 ay kala sevkimi yaptırdım.3 ay kala hastaneye gittim hiç bir sıkıntı çıkmadı.O hastane personelinin isguzarligi.Bashekim ile konuş il sağlık müdürlüğüne şikayette bulun.Eger kontrol muayenen bitiigi gün rapor almak için gidersen hem maaşın tekrar baglanmasi 3 veya 4 ayı bulabilir.Ben 4 ay önce gitmeme rağmen 1 ay maaş alamadım.Sonraki aya iki aylık yatirdilar

@erkandomur
@OturanBoğa

bana görevli tekrardan muayene olamayacağımı 8. ayda gelirsem muayenemi olacağımı ve evrakı üst yazıyla göndereceklerini söyledi. Bu arada da raporun tarihi bitmeden yeni raporu nasıl düzenleyeceğiz diye de not düştüler.

Kontrol olayı herkes için geçerli olan bir uygulama SGK yetki var istediği taktirde rapor sürekli yada süreli önemli değil malasef

Mesele rapor olayı değil mesele muayene için raporun bitmesi gerek diyorlar. Ozamanda maaş kesilecek

hakansezer

Benim kontrol muayenem 2019 Mart ayında idi.Ben SGK ya Aralık 2018 başında müracaatta bulundum 15 inde SGK hastaneye evragimi yolladı bende Aralık son haftasında hastaneye kontrol muayenesi için gittim hiç bir sorun olmadı.Sgk kanunla bunu belirtmiş en az 3 ay önce sevk alabilirsiniz diye.Sen SGK ya basvurdunmu su tarihte kontrol muayenem var sevk istiyorum diye.

erkandomur

Merhaba
başvurdum ve evrağım geldi. Sıkıntı hastane raporun dolmadan yeni rapor veremem yani kontrol muayene tarihinden 2 hafta önce gel raporunu çıkaralım diyor. Kısascası önceden muayene olamazsın diyor sevk aldığım hastane. Senin raporunu tarih gelmeden 1 hafta önce çıkarırız dediler.

Anladığım şudur kontrol süresinden 4 ay önce tekrar vergi dairesine gidiyoruz ve aynı işlemler sil baştan balşıyor …..benim zaten 1 yıllık 4 ayı cevap beklemekle geçti 8 ay maaş alıcam kısmetse 4 ay rahatım işe bak arkadaş

hakansezer

Sen o raporu aldıktan sonra SGK ne zaman işlemleri tamamlayacak .hiç bir şey anlamadım bunların yaptığı işten

ozlmasgr

Bildiğim kadarıyla emekli olduktan sonra bir daha vergi İndirimi almana gerek kalmıyor.
SGK kendisi kontrole gönderiyor son 3 ay kala oda kontrol var derse....

Sizin neden bunu yaptığınızı anlamadım 🙃

Üst Alt