Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli vergi indirimim onaylanmış. Emeklilik şartlarım nedir?

eskişehirli26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar aranıza yeni katıldım.fakat uzun zamandan beri takip ediyordum.bir engelli olarak sizlerle olmak gurur verici.bu sitede çok bilgili dostlar olduğunu biliyorum.sizlere bir sorum olacak.

ben 2010 yılı mayıs ayında evimde geçirdiğim bir kaza sonrası sağ el bilrğimden aşaıda kalan kısmının işlevini kaybettim.üç kez ameliyat oldum fakat sinirlerim öldüğü için sağ elimi kullanamıyorum.üç yıl düzelir umuduyla doktorlar beni beklettiler.sonra yapacak birşey kalmadı diyerek bana bu yıl şubat ayında özürlü raporu verdiler.toplam özür oranım w çıktı fakat raporum 1 yıl süreli ve konrollü.vergi indirimine de başvurdum.sonucun aynen onaylandığını öğrendim.kağıt elime henüz geçmedi.şimdi benim sorum şu,

ben bu şartlarda nasıl ve nezaman emekli olabilirim.nereye başvuru yapacağım.nekadar sürede sonuçlanır acaba 5665 gün ve 22 yıllık sigortalıyım.malülenmi olmalıyım yoksa özürlü emeklisimi olmalıyım.ayrıca bu w oranıda kısaca açıklıyayım. bu geçen üç yıl zarfın da başıma gelmeyen kalmadı.şöyleki oranın bir kısmını sol omzumu kırıldğı için,bir kısmını bu aşamada belfıtığı ve sol bacak sinir kaybıyla,bir kısmını sağ kulak doğuştan kaılıcı sağırlıkla ve de enson yılbaşında geçiridiğim kalp krizi sayesinde aldım.

şu an kırk yaşımdayım fakat son üç senede başıma gelmeyen kalmadı.doktolarında dediği gibi bahtsız adamın biriyim galiba ama yinede şükrediyorum.canımız sağ ya bunada şükür.sevgili dostlar engin bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.saygılarımla.

Aranızda olmak çok güzel..

rapor oranı gözükmüyor %60 ve üzeri maalülen 40 ve üzeri erken emekli olursunuz erkenemekli olursanız vergi indirimi ile tekrar çalışabilirsiniz fakat malülen olmak isterseniz almış oldugunuz raporun bir önemiyok kurum tekrar hastaneye sevk eder malüliyet tespiti için şayet kabul olursa tekrar hiç bir işte çalışamazsınız erkenemeklilik için sgk ya başvura bilirsiniz prim ve yıl tamam fakat raporunuz sıkıntılı biraz 1 senelik verilmiş emekli olsanız dahi 1 sene sonra tekrar hastaneye sevk ederler eger düzelme görülür raporunuz 40 altına düşer ise emekli olsanızda iptal olabilir

rapor oranım 77 olarak verdiler.yinemi maluliyet için hastaneye sevk ederler.aldığım oran yeterli olmuyormu.eğer oran çok az düşse bile ankaraya kağıtları göndermem gerekirmi.raporumun kontrollu olmasının nedeni ise psikiyatri bölümü yoksa diger arazlarımın hepsi kalıcı. seneye çok az oran düşüklüğü ile 60 ve üzeri alırım gibi düşünüyorum.

malülen olacaksanız Elinizdeki raporun bir önemi yok malülen emeklilikte sgk tekrar malüliyet tespiti için hastaneye sevk eder orada oran yazmaz 3/2 iş güçü kaybı var ise malülen olursunuz ver gi indirimi almışsınız zaten malülen degil erken emeklilikten yarar lana bilirsiniz emeklilik işlemlerinizi başlatın bence kontrol zamanı oran 40 altına düşmez ise emekliliginiz devam eder ayrıca calışa bilirsiniz malülen zor eder kurum ve calışamazsınız malülen emeklilikte vergi indirimi ile kuruma erken emeklilik için müracat edin

Hayır hayır, malulen emeklilikle ilginiz yok. Sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine isiytnaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için fazlasıyla yeterli *
Yapmanız gereken, raporunuzla birlikte sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmak: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettikten sonra da erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmak.

*
2008_oncesi.PNG

Üst Alt