Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresi bitmiş ve bitecek olan engelli sağlık kurul rapor süreleri yeniden uzatıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Engelli52

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
17
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : E-23642684-010.99
Konu : Süreli Engelli Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Alınan Tedbirler

Engelli Raporları ve Kronik Hastaların İlaç ve Tıbbi Malzeme Temini Hakkında Alınan Tedbirler Hakkında Yeni Duyuru Yayınlanmıştır.

Güncellenme Tarihi 17 Aralık 2021

Koronavirüs hastalığı (Covıd-19) tüm dünya içın halk sağlığı tehdidi oluşturmakta ve Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü'nün önerileri de dikkate alınarak gerekli önlemler alınmaktadır. Hastalığın ülkemizde yayılımının önüne geçilmesi amacıyla bilim kurulu konuyla ilgili düzenli olarak toplanmakta ve değerlendirmeler yapmaktadır. Bu bağlamda sağlık raporları konusunda yeniden değerlendirme yapılmıştır.

DUYURU 1 İÇİN TIKLAYINIZ

DUYURU 2 İÇİN TIKLAYINIZ.

Süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporlarının ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edileceğinin belirtildiği 19.08.2020 tarihli duyurumuzun (Duyuru 1) ikinci maddesi 15.03.2021 tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırılmıştır. Bu tarihten itibaren sağlık hizmet sunucularınca bahse konu raporların yenilenme talepleri karşılanacaktır.

DUYURU 3 İÇİN TIKLAYINIZ

Süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporları, 01.09.2021 tarihine kadar geçerli kabul edilecektir. Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır.

DUYURU 4 İÇİN TIKLAYINIZ

Süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporlarının geçerlilik süresi, 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır.

DUYURU 5 İÇİN TIKLAYINIZ

Geçerlilik süresi 01.01.2020 - 31.12.2020 tarihleri arasında sona ermiş süreli engelli sağlık kurulu raporlarının geçerlilik süresi 30.06.2022 tarihinde kadar; Geçerlilik süresi 01.01.2021 tarihi ve sonrasında sona ermiş/erecek süreli engelli sağlık kurulu raporlarının geçerlilik süresi 31.12.2022 tarihinde kadar uzatılmıştır. Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır.

DUYURU 6 İÇİN TIKLAYINIZ

Bilgilerini ve gereğini önemle arz ve rica ederim.
Prof. Dr. Sabahattin AYDIN
Bakan a.
Bakan Yardımcısı

İlaç ve medikal raporları hakkında bir gelişme yok galiba

Sağlık kurulu Raporumun Rapor tarihi 16.09.2021 geçerlilik süresi 1 yıl yani 16.09.2022 tarihinde bitiyordu bu ay maaş yatmaz diyordum ama yatmış internette araştırınca bazı raporların süresi uzatılmış olduğunu gördüm bilmiyorum bu nedenle mi maaş yattı ve 31.12.2022 tarihine kadar maaş yatmaya devam edecek mi ? yani raporum 3,5 ay uzatılmış mı oluyor bu duyuruya göre ? 12 gün sonrası için sağlık kurulu randevusu almıştım eğer raporumun geçerlilik süresi kesin olarak uzatılmış ve devam ediyorsa Randevuyu iptal edeceğim 3 ay sonra raporu yenilerim kesin bilgi verebilecek olan olursa çok sevinirim.

Konu hakkında kesin bilgim yok kesin olarak bilmediğim konular hakkında yorum yapamam

Sağlık Bakanlığı duyurusunda böyle yazıyor

2. Geçerlilik süresi 01.01.2021 tarihi ve sonrasında sona ermiş/erecek süreli enegelli sağlık
kurulu raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 31.12.2022 tarihine
kadar geçerli kabul edilmesi,

Benim Raporu da kapsıyor gibi eğer uzatılmamış olsaydı Rapor geçerlilik süresi bitimi 16.09.2022 olan bana bu ayki maaş yatar mıydı ?

Kesin bilgisi olan yok mu ? Tüm raporlar 31.12.2022 tarihine
kadar geçerli mi ?

yakamoz777

Bu konu hakkında bilgi bekliyorum Sağlık kurulu Randevum var 3,5 ay uzatılmışsa iptal edeceğim. Raporumun bitiş tarihi 16.09.2022 ama bu ay maaş yattı eğer uzatılmasaydı yatar mıydı ? yoksa bu ay yatan geçen ayın maaşı mıydı ? Raporu uzatmam gerekiyor mu ? lütfen bilgisi olan yazsın

Eski raporlar yıl sonuna kadar geçerli randevunu iptal etmemelisin yıl sonu gelmek üzere

Bir kez daha uzatmazlar ise ne zaman başvurmak gerekli? Benim raporum Haziran'da bitti Kasım ayında başvurmayı düşünüyorum.

merhaba babamın 12 ci ayda bitiyo uzatılmıştı 11ci ayda gitmemiz uygunmu dostlar tşkler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt