Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresi dolan ehliyet raporu için hangi yolu izlemeliyim?

muco5806

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. El tertibatlı araç kullanıyorum. Ehliyet için bilindiği gibi Aile Hekimi, hastalıkla ilgili uzman doktor ve en son da il sağlık kurulunda kurula girdim ve bazı uyarlama kodları ile birlikte 103.03 yani 3 yılda bir kontrol şartlı raporla ehliyetini aldım. Bu raporun süresi doldu. Aynı işlemleri tekrar mı yapmalıyım? Forumda çok farklı uygulamalar okudum. Direkt olarak bir nöroloğa gitmem yeterli olur mu? Bilgi sahibi arkadaşlarımdan destek beklerim.

Ben il sağlık müdürlüğünü arayarak öğrenmiştim 2 hafta önce.
Öncelikle 103.3 yılda bir sağlık kontrolü demek.
Yeni tip ehliyet alırken aldığınız raporda 103.3 kodunun yanında hangi hekime gideceğiniz parantez içinde yazar. Dolayısıyla aile hekimine gidip o branşlara uzman hekim sevki alarak devlet hastanelerinden randevu alıp muayene oluyorsunuz E rapor çıkacak. Muayene sonrası evrakları rapor bölümüne teslim ediyorsunuz. Onlarda komisyona sevk ediyor. Günü gelince komisyona giriyorsunuz ve onlar karar veriyor.
Bende nöroloji + ftr yazıyordu. Aynı işlemleri yaptım. Komisyondan çağırmalarını bekliyorum.
Sanki yeni ehliyet alırmışçasına uğraştırıyorlar.
Bu arada engeliniz neydi ki her yıl sağlık kontrolü istediler?

Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Kod 103.04 müş tekrar baktım ama yanında bir alan, poliklinik vs bir şey yazmıyor. SMA Tip 3 hastasıyım. Birçok kişi de süre dolunca uzman doktora gittim, sürücü olabiliri işaretdiler, yanında taşı o raporu yeter demiş. Çıkamadım işin içinden.

Eskiden öyleydi. Fakat E-rapor çıkması gerekiyor artık. Sistemde gözükmesi gerekiyormuş.
Aklında soru kalırsa il sağlık müdürlüğünü arayabilirsin.

Üst Alt