Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresi dolan engelli araç devir işlemlerimi yaptım. Süreci paylaşıyorum

crazyblade

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Süresi dolan aracımın öncelikle trafiğe giderek ötv teşvikini kaldırdım.1 dk lık bir iş. Oradan notere gittik. Noter ekranında çekme belgeli olarak göründü. (Artık tüm engelli araçları, satışta çekme belgeli görünüyor) devir yaptık. Plakaları notere verdik. Noterden muayene için randevu alıp ertesi sabah muayene bitti. Ekstradan bir bilgilendirme şeklinde belge verildi . Tespit tutanağı gibi bişey. Muayeneden sonra yeni ruhsat için trafiğe gittik. Ancak öncesinde ek-1 formu dolduruluyor. Onu alıp ruhsat birimine evrakları verip işlemin tamamlanmasını bekledik. Bu işlem yoğunluğa göre değişiyor. İşlem bittikten sonra plaka için şoförler odasına gittik. Trafikten verilen evrakı verdik 40₺ plaka için ödendi 5 dk sonra plakalar geldi. Bütün işlem bu kadar. Devir alacak kişi bu işlemleri öğrenince muhtemelen aracı almaktan vazgeçer:) herkese mutlu günler

crazyblade

Öncelikle hayırlı olsun. Eğer aracınız da tertibat yoksa trafikten çekme belgeli düşürmeye gerek yok. Ben de 16.03.2018 de aracımı satış İçin notere gittik aynı şey ile karşılaştık. Vize ye muayene olayı sadece araçta tertibat varsa gerekli.
Çözüm:
Trafik şubeye giderek ufak bi işlem yaptılar ve satışı 10 dk sonra verdik
Maliyeye gitmeye gerek yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

konyali42

trafikte işlemi yapan görevliye özellikle sordum anlattığım şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Kimse hangi işlemin hangi yolla yapılacığını bilmiyor. Sistem tam oturmadığından sanırım bi çok ilde bu yolla devir yapılacak.

bu konuyu BIMER'e sormuştum emniyet aşağıdaki cevabı verdi:
Başvurunuzda belirtilen ve herhangi bir tertibatı bulunmayan araçların noterlikler tarafından trafikten çekme işlemi yapılmadan satılabilmesine yönelik Türkiye Noterler Birliği ile ortak çalışmalarımız devam etmekte olup, neticelendiğinden ilgili noterliklere bilgi verilecektir.

İyi günler dileriz

Banada bimerden aynı cevap geldi. Tertibatlı araçlar için bi düzenleme yapmazlar heralde. Tertibatlı araçların satışı için galiba en kolayı proje çizdirerek tertibatı söktürmek ve ruhsat yenilemek. Sonra normal devir yapılabilir.

Geçiş süreci olduğundan bu süreçte araç satanlar sıkıntıyı yaşayacak ama sistem oturduktan sonra trafikten hallolur noterden devir verilir.

Hatta dün fiattaydım. Ehliyetimle araç alıp alamayacağımı sordum. Birini aradı. Sanırım 1şubattan itibaren engelli ehliyetleri iptal oluormuş. İptal olmaması için noter hastaneye ilgili bölüme sevk edip, dr un ehliyet kullanabilir onayından sonra araç devir işlemi oluyormuş.

Ortada bu konuda çok fazla bilgi kirliliği ve bilgi eksikliği olduğundan en iyisi yaşayarak tecrübe etmek.

[FONT=sans-serif]buna benzer bir konuda şöyle olmuştu[/FONT]
[FONT=sans-serif]ilk önce vergi dairesinden 5 yılı dolduğuna dair kağıt alıyorsunuz o kağıtla trafikten aracın şerhini kaldırıyorsunuz ve yine aynı yerde yeni ruhsat çıkartıp notere gidiyorsunuz ,böylelikle aracı muayeneye götürmeye gerek kalmıyor.[/FONT]

5 yılı dolan engelli statüsündeki aracın satış işlemleri nedir?
buradan da inceleyebilirsin, bu bahsettihim yazı burada geçiyor.

Slm. Annemin adına ötv indirimili araç almıştık. 5 yılını doldurdu. Plaka normal ve engelli tertibstı yok. Satış için notere gitmeden ne işlem yaptırmam gerekiyor. Bilgi verirseniz sevinirim. Forumlarda okudum ancak herkes farklı anlatmış

ERTAN3410

Merhaba. trafiğe gittim .rehin bölümündeki çalışana plakayı söyledim araçtaki rehni kaldırdı. aracın çekme belgeli olduğunu bu sebepten muayene yapılması gerektiğini söyledi. noterden normal devri yaptım . çalışanın dediği gibi araç engelli olduğu içim çekme belgeli göründü. muayene yapıldı sonrasında trafikten yeni ruhsat çıkartıldı.

NOT: Normal şartlarda trafikten rehin kalkar ve noterden devir yapılır. sizin iş burada biter. geri kalan, muayene ve yeni
ruhsat işlerini ve yeni plaka çıkartma işini alan kişi yapar. ancak ben arkadaşıma sattığım için birlikte yaptık işlemleri. en son plaka alındıktan sonra bi işlem kalmıyor.

Sağ kol Tertibatlı engelli :)
Önce proje çizdir. paralı
Ustası tertibatı kaldırdım diye fatura versin. paralı
TSE onaylasın. paralı. (tekrar araç muayenesine gerek yok. tse onayı yeterli)
Git Emniyete 1 Evrak doldur (adını unuttum)
Ruhsatta sakat aracı yazan yazı kalksın :) yeni sayfa versin .. paralı
2-3 saat sürüyor.(sorunun yok ise)
Git notere Alıcıya arabanı sat. paralı (alıcı öder :)

2. El Engelli araç alımında 5 yıllık süre ?

2. el olarak alınan engelli araçla ilgili olarak;
satıcı 5 yıllık sürenin bitmesini bekler
peki alıcı için yeni bir 5 yıllık süre mi başlar yoksa araç ilk alındığı tarihten itibaren olan 5 yıllık sürenin kalan kısmını mı bekler.

Üst Alt