Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresi dolan raporla ÖTV'siz araba alabilir miyim?

Delgadina

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

2 yıl önce sürücü belgesi raporu almak için başvurdum raporumu aldım ve ardından ehliyetimi çıkardım.
Daha sonra bu rapor normal engelli raporum ve ehliyet fotokopimle vergi dairesine başvurup ötvsiz araç alıp alamayacağımla ilgili özelge talep ettim. Özelgem geldi ve olumlu.

Şimdi sorum şu sürücü belgesi raporu 2 yıl geçerli ve ben o sürede araba alamadım. Şimdi almak istiyorum ama raporumun süresi bitti. Aslımda sürücü belgesi raporunda yazan kodlar ehliyetimde de yazıyor.

Acaba ehliyet engelli raporum ve özelgemle araç alabilir miyim yoksa yeniden sürücü raporu mu almalıyım?

Bu arafa engelim ortopedik ve sürekli.

Özelgeye tekrar baktım zaten hiç sürücü raporundan bahsetmiyor. Engelli raporuma istinaden ötv kanunundan yararlanabilir demiş. Sürücü belgemde de kodlar yazıyor. Herhalde bir sorun olmaz

Sürücü raporu önemli değil, saglik kurul engelli raporu yeter diye biliyorum.

Benim bilgim bu şekilde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Delgadina
Sürücü raporu süresi nasıl oluyor, ehliyetinizde sağlık raporu yenileme sürelerini belirten 103 serisinden bir kod mu var ?
Ehliyetin arkasında geçerlilik tarihi vardır. Herhangi bir yenileme kodu yoksa ehliyetiniz geçerli olduğu sürece araç alabilirsiniz.
ÖTV muafiyeti alacağınız engelli sağlık kurulu raporu sürekli mi ?

Merhaba, evet engelli sağlık kurulu raporum sürekli. Zaten özelgede de bu rapora atıfta bulunarak alabilirsiniz demiş.

Ehliyet çıkarmak için aldığımız rapor var ya onun arkasında 2 yıl geçerlidir yazıyor da o kafamı karıştırdı, ama sağlıkla bi insana verilen raporda da o yazıyormuş o yüzden o bununla ilgili değil diye düşünüyorum anladığım siz de öyle diyorsunuz.

Ehliyetim, engelli raporum ve özelgem yeterli diye anlıyorum

Delgadina
O sürenin araç alımı ile hiç bir ilgisi yoktur. O süre, bu rapor ile ehliyetinizi 2 yıl içinde nüfus müdürlüğünden çıkarabilirsiniz demek.

Yaşasın şuanda çok mutlu oldum teşekkür ederim :)

Otv muhafiyetli raporumu cikaramiyom.%18 polia sekeliyim.hastaneden rapor cikarttim aciklama kisminda birsey yazmadilar.%40 olursa bu yazı oluyormuş.3aydir aracın taksidini ödüyom Bana istanbulda yardım edebilecek kimse yokmu.

dinçkadir
Hastane tarafından verilen bilgi kesinlikle yanlış.
Rapor başvurusu yaparken ÖTV muafiyeti için olduğunu belirtmiş miydiniz ?
Araçta özel tertibat gerektiren bedensel bir engel söz konusu olduğunda %40 gibi bir alt limit kesinlikle yoktur.
Şayet özel tertibata gereksiniminiz olduğu kanısında iseler rapora
"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir" açıklamasını yazmak zorundalar.
Bu zorunluluk geçen yıl getirildi ve II Sayılı Liste Özel Tüketim Vergisi Uygulama Genel Tebliği'nde bu konu açıklanırken hiç bir oran limiti zikredilmemiştir.
Söz konusu değişikliği içeren resmi gazete linki :
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/08/20190810-8.htm

Evet abi bu busene ikinci raporum dosyayı zaten ötv için açtılar yeni ehliyette herşey doğru yazıyor burdaki hastanedekiler 40 altı olmaz yazamayız dediler.raporu ilk okudum o an müdahale ettim zaten önce barkotlu dediler.bashekime çıktım onunda bilgisi yok

Bugün başka hastaneden randövü aldım. 23 haziranda .Inşallah onların bilgisi vardır zaten sistemden sildirene kadar 1.5 ay bekledim.bunlar ötv le birşeyi karıştırıyorlar cozemedim

Heyette birşey bile dedirtmiyorlar mu. Gibiyiz

Üst Alt