Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresi dolan vergi indirimi ile emeklilik başvurusu..?

nesnes

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1 yıl süreli raporum ile vergi indirimi hakkı kazandım.2016 eylülde rapor tarihim,2016 aralıkta ise vergi indirimi tarihim doluyor.4080 günümü 3ay sonra ,2017 nisanda 18 yılımı dolduruyorum.yeni bir rapor için bireysel başvuru yaparsam emeklilik başvurusu için kullanabilirmiyim? 4080 günümü doldurduktan sonra çalışmazken emeklilik için başvuru yapabilir miyim?

Erken emeklilik başvurusu için raporu yenilemeniz yeterli olmayıp vergi indiriminizi de yenilemeniz gerekmektedir.
Çalışmıyorken emeklilik başvurusu yapılabilir ancak vergi indirimi başvurusu yapılamaz.

yani süreli aldığım vergi indirimi emeklilik için bir işime yaramayacak,herşeye sil baştan başlayacağım?

bilgilendirme için teşekkürler

Malesef, emeklilik şartlarınız oluştuğunda vergi indiriminizin süresi dolmuş olacağından hiç bir hükmü kalmamış olacak.
4A statüsünden emekli olacaksanız vergi indirimini yenilemeniz şart.

Ufukalp

merhaba;

Her rapor için vergi indirimi mi almak lazım?

mesela ben 9 ay önce haydarpaşa'da %40 sürekli olan raporum'u
ek hastaklıklarım (kolestrol-fıtık- göz) çıktığından ilsağlıkta gidip iptal ettim
.
Tekrar yüksek oran için aldığım hastane'ye gidip çıkartıcam!
Bu sefer iptal etiğm rapor'un vergi indirimi var!
alacağım rapor'a tekrar vergi indirimi
içn talep'te bulmam gerekiyor mu, dahası O eski indirim geçerli mi??

cihan7999
Elbette her rapor için vergi indirimi diye bir kural yok.
Aslolan emeklilik başvurusu esnasında geçerli bir vergi indirimi hakkı olmasıdır.
Vergi indiriminiz sürekli ise, başka amaçla aldığınız farklı bir rapor vergi indiriminizi hükümsüz kılmaz.
Oranınız daha yüksekse ve vergi indirimi derecenizi de yükseltecekse kendi isteğinizle başvurabilirsiniz. Ama bunu yaparken mutlaka orandan emin olun, aksi halde eldeki haktan olmak da ihtimal dahilinde. Emin değilseniz hiç bulaşmayın.

Ufukalp

Yani bu alacağım rapor da sürekliyse ve 40-45-49 oran'lıysa
tekrar vergi indirimi için deftardarlığa gitmeme gerek yok yani,
O aldığım sürekli indirim geçerli oluyor, öyle mi.
Ama aldığım ilk indirim yazısı'nda 40 olan Rapor numarası yazmaz mı?

Ha siz vergi indirimi aldığınız rapora itiraz etmiş ve iptal ettirmişsiniz, bu durumda emin değilim.
Vergi dairesinde kaydınız var, şu an için bir sorun görünmez, ama ilerde emeklilik konularında, öyle bir rapor olmadığı tesbitiyle sorun çıkar mı bilemem.
Geçerli bir raporunuz ve vergi indirimi varken neden itiraz yoluna gittiniz ki, oranın çok fazla yükseleceğini mi düşündünüz?
Vergi indirimi derecesini değiştirecek kadar yükselecekse zaten vergi indirimine tekrar başvurmak sizin faydanıza olur.

Üst Alt