Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresi dolmadan arabamı engelliye satabilir ve ikinci el bir araba alabilir miyim?

ozandalkiran

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2017 sonunda aldığımız 0 aracı satmak istiyoruz. Fakat onun yerinede bir araç almamız lazım. 0 aldığımız aracı engelliden engelliye satarsak. Sonrasında başka bir engelli 2. El aracı alabilir miyiz ?
Bilgilerinizi rica ederiz.

Alacağınız ikinci el araç ÖTV indirimli alınmış ise 5 yıl dolmadan alamazsınız. Ancak normal bir şekilde alınan 2. el araçları alabilirsiniz. ozandalkiran

ozandalkiran

Evet alabilirsiniz mevzuat alamazsın demiyor mevzuata göre aracınızı engelliden engelliye satabilirsiniz 2. El aracın zaten faturası kesildiği için ötv ile ilgisi yok

@Jungle ve @KKELEBEKK
Benim sattığım araçta ÖTV indirimi ile alınmış fakat 5 yılı dolmamış bir araç fakat bende aracı engelli birisine satacağım. başkasından da 5 yılı dolmamış ÖTV indirimi ile alınmış bir bir engelli aracı almak istiyorum.
yasal olarak bu mümkün müdür?
Yani satacağım araçta 5 yılı dolmamış ÖTV siz alınmış engelli aracıdır, Sattıktan sonra alacağım araçta 5 yılı dolmamış ÖTV siz alınmış engelli aracıdır.

Bu konu hakkında bir bilginiz var ise yardımlarınızı rica ederim

iyi çalışmalar

Kolaylıklar Dilerim.

ozandalkiran

Her şahıs 5 yılda sadece 1 defa ötv işlemi yapabilir. İster sıfır alsın ister 2. el. Yani siz ötv'siz araç aldığınız tarihten bu yana 5 yıl geçmeden sıfır araç da ötv sınırı bulunan 2. el araç da alamazsınız.

engelinin engelliden aldığı araç hk.

Arkadaşlar, size bir sorum olacak, %48 engelliyim. benim durumumda olan ÖTV muafiyetli ve diyelim ki 3 yılını doldurmuş arabasını satan birinden araç alacağım zaman aldığım bu aracın kalan 2 yılı dolduktan sonra yeniden 5 yılık ÖTVsiz araç satın alma hakkım doğar mı? Yoksa 3 yılını doldurmuş olan araçtan kalan 2 yılı değil de bu araç bana geçtiğinden itibaren 5 yılın mı dolması gerekiyor? Bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız?

Ayrıca bununla ilgili mevzuat hangisi olduğunu bildirir misiniz?

suavi akar
Aslında alıntıladığınız metinde cevap var zaten.
İster sıfır, ister ikinci el olarak kaç yaşında araç alırsınız alın, yeniden ÖTV muafiyetli bir araç almak için 5 yıl geçmesi gerekiyor.
II sayılı ÖTV uygulama genel tebliğine bakabilirsiniz mevzuat olarak.

Ufukalp

teşekkür ederim hocam. Ben de dediğiniz gibi tahmin ettim, sadece emin olmak istedim

Üst Alt