Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresi geçen rapordan dolayı maaş hemen durdurulur mu?

asliölge

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
bikaç ay önce sağlık kurulu süreler eyüle kadar uzatıldı yenileme yapmıyoruz demişti ben de ancak randevu aldım ve çarşamba gideceğim kurula ancak kaç günde çıkar rapor bilemedim. sanırım raporlar 1 eylüle kadar uzatılmıştı eğer yetişmezse eylüldeki maaşımı allır mıyım? ve 1 2 haftaya rapor yetişirse maaş devam eder mi? yoksa direkt eylül ayında dururlar mı?

asliölge
rapor yenilemeye eski raporla gıdın.işinize yarayacaktır. bi saat dert anlatna kadar eskı raporu verin .değişme yok yada ilerledı deyin 2 dkda işlem ederler.yenileme oldugu için aynı gün alma durumunuz bile var.gecikse bile göz ymacaklarını sanıyorum.

-mka

değişme zaten yok %70 gibi bir oran mevcut 8 seneedir 2 yıl süreli aynı oranda veriyolar ama bu hastalık ortasında hastanelerde uğraşmak ayrıca zor bir durum umarım dediğiiniz gibi bir iki saatte hsllolur ya okulada götüreceğim acil lazım çünkü

asliölge
şahit oldugm durum aynı gün alanda var geç alanda.ben10 gün içinde aldım.engel türüne yapılmış ise tahlil ve tetkıklere göre süre değişiyor.tekrar söylüyom.eskı rapor ve belgelerle girmenız size fayda sağlar. ben faydasını gördüm

Engel oranı düşünce maaş için kuruma gidip bildirmek gerekiyor mu?

önceki iki raporu 2 senelik süreliydi ve oranı %73dü süresi dolunca yeniledik ama şimdi ise süresiz %58 vermişler 2022 maaşı alıyorum bu sisteme kendi düşer mi? yoksa gidip belgeyi elden mi vermeliyiz ve maaşım kesilmeden devam edecek mi??

sisteme otomatik düşecektir.

Bu konu hakkında bilgilendirme ihtiyacı hissettim Arkadaşlar elinizde tarihi geçmiş raporunuz var ve siz buna bağlı olarak emekli maaşı alıyorsanız size sgk tatafından kontrol muayene yazısı gelmediği sürece heyet raporu almanıza gerek yoktur siz dilekçe ile başvursanız bile sgk kayıtlarında kontrol muayenesi görünmeyenlerden istenmiyor illede belediye okul vs kurumlar sizden rapor görmek isterse onlara engelli kimliklerini ibraz ediniz hayırlı günler

asliölge Sanırım Sağlık Bakanlığından tüm kurumlara gönderilen 25/8/2021 tarihli yeni yazıda, süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporlarının geçerlilik süresinin 31/12/2021 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

evet gördüm teşekkürler ama yeniledim bile artık..

(ÖNEMLİ) 2022 maaşım 495 TL yatmış bunun sebebi nedir!?

%71 olan raporum bu ay %58 sürekliye döndü ve e devlette 495₺ yatmıştır yazıyor.

%40 ve %69 arası 660 tl yatmıyor mu? neden kesintili yatırıyorlar?

Üst Alt