Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz engelli raporu yenilemek gerekir mi?

Barisgzl1

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
24
Arkadaşlar geçen sene süresiz engelli raporumu yenilledim bi daha ne zaman yenilemem gerekir mi ?

@Barisgzl1, Yeni bir engeliniz mi ortaya çıktı engelli oranını yükseltmek için mi yenileme yaptınız. Adı üstünde Süresiz olan bir engelli raporunu yenileme yapmanıza gerek yok.

@BnymnYldz,
Yok raporumun 11 yıllık rapordu süresiz geçmiş yenilenmesi gerekiyormuş ondan dolayı yeniledik.

@Barisgzl1,

Küçük yaşlarda alınan Çözger raporlarını 18 yaşından sonra Erişkinler için sağlık raporu olarak yeniden almak için yenileme yapılmalıdır.
Diğer türlü olan Süresiz raporların yenilenmesi gerekiyor diye bir mecburiyet yok. Şu an elinizdeki son rapor süresiz ise tekrar yenilemeye çalışmayın geçerliliği ömür boyudur. Eğer mevcut rahatsızlık harici başka türlü rahatsızlıklar meydana gelmişse isterseniz o zaman yenilersiniz.

Atipikiz psikoz + yinelenen depresyon teşhislerinden %52 süresiz engelli raporum var. Şeker hastalığı da çıktı bende 3 aydır şeker ilacları kullanıyorum engelli raporumu yenileme miyim?

Taşıdığım şartlara baktığımda 2 yıl daha çalışıp en az %60 engelli raporuyla malulen engelli emekli olabiliyormuşum

@Micro123

Şeker hastalığınız için raporlu ilaç kullanmaya başlamışsınız onun içinde bir oran verilebilir. Psikoz ve depresyon ile ilgili hastalığınız için tedavinin durumu ve hastalığın seyrine göre tekrar %52 alır mısınız orasını bilemiyorum.

Taşıdığınız şartları işe giriş toplam prim sgk hangi statüde çalışıyorsunuz onu bilmediğim için ne türde emekli olabilirsiniz o konuda birşey diyemiyorum.

Malulen emeklilik durumu ise çok farklı. Mevcut raporunuz veya şu sıralarda yeni alacağınız %60 üzeri bir rapor ile 2 yıl sonra malulen emekliliğe başvuru yapamazsınız.

Malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda elinizdeki engelli raporu bir işinize yaramayacak. SGK sizi hastaneye sevk edecek ve yeni rapor alacaksınız. Sgk hastalık listesine göre tek bir hastalıktan ağır tanı almanız gerekiyor. Alacağınız bu raporu SGK Sağlık Kurulu inceleyecek ve son kararı bu kurul verecek. Yani %60 %70 engelli raporum var malulen emekli olabilirim diye başvuranlar genellikle red kararı çıkınca sonu hüsran oluyor onun için söylüyorum. İyi Günler.

Üst Alt