Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz olan böbrek yetmezliği engelli raporuma yeniden başvuru koşulları

zll

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba 5 ay önce son evrede olan kronik böbrek yetmezliğinden %88 engellilik raporumu aldım.Raporu izmirde ilk kez aldığım için ötv ve maaş alma seçeneklerini sorduğum da görevli%90 altında çıkarsa engllilik oranınız 250tl. para cezası ödemek zorunda olduğumu bu seçeneklere sonrada başvurabileceğimi söyleyince bende işaretlemedim. Şuan nakil aşamasındayım ve çok sık hastaneye gidiyorum değerlerim ozamankinin iki katı böbrek çalışma fonksiyonu dahada düştü. %90 olunca ötv indiriminden yararlanabiliyorsam, istanbul il sağlık müdürlüğüne başvursam bu haktan yararlanabilirmiyim başvuru ve işlemler istanbulda ne kadar sürer bilgisi yada tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim teşekkürler sağlıklı günler.

zll
İl sağlık müdürlüğüne şu haktan ya da bu haktan yararlanmak için değil, rapora itiraz için başvurabilirsiniz. İtiraz sonucu raporunuz %90 ve üzeri kesinleşirse ÖTV muafiyeti ile araç alabilirsiniz.
Ancak nakil aşamasında olduğunuzu belirtmişsiniz, nakilden sonra bu raporunuzun bir hükmü kalmaz.

anladım çok teşekkürler sağlıklı günler dilerim.

nakil derken diyalize giriyormusunuz ? sadece böbrekten ise diyalize girmeden %90 vermezler son evrede olsa %60 nakil %70 diyaliz %90

benimde 3. evre %50 verdiler

Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika 60

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği 90

Üst Alt