Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz raporla emekli olurken yeniden rapor istenecek mi?

Masske

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben 2,5 yıl sonra emekli olacağım. Süresiz %52 raporum var. Emekli olurken tekrar muayene edecekler mi beni

Ankara dan vergi indimi başvrusu yaptınız mı burada rapor değil Ankara dan gelecek karar önemli emekliliğin sürekli yada süreli olacağı birde raporunuzu ne zaman aldınız 2008 öncesi raporları galiba tekrar heyete sevk ediyorlar

Aldıysanız gerek yok ama memurların şartları galiba biraz farklı bilgisi olan arkadaşlar yazarlar mutlaka

Bunun tek bir yanıtı yok.

1 Ekim 2008'den önce ilk sigortalılığı olan ve emekliliği 4a (ssk) statüsünde olan kişiler sürekli vergi indirim hakkı kazanmışsa emekliliği de garantilemiş olurlar.

İlk kez 1 ekim 2008'den sonra sigortalı olanlar ile emekliliği 4b-4c statüsünden birinden olacak kişiler ise emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor almak gerek.

OturanBoğa mrb...
sorum üste vermiş olduğun cevaba ek olarak soruyorum..
2008 öncesi girişi var ve raporu süresiz ise emekli olunca yine kontrol muayenesi var mı?

Blacsea

Emeklilik 4a (ssk) statüsünde ise elde edilen vergi indirim hakkı emekliliği sağlar. Ama vergi indirimi olmadan raporun bir önemi yok.

OturanBoğa
vergi indirimi de aldım diyelim emekli oldum iler ki döneöde sgk kontrol muayenesine çağırabilir mi.

emekli olduktan sonra da sgk kontrol muaynesine çağırabilir böyle bir yetkisi var.ben engelli raporu çıkartırken emekli olupta kontrol muaynesine girenler de vardı kurulda

Kusura bakmayın ben yeni olduğum için cevabı da yeni gördüm. 2008 öncesi raporumu almıştım. Ankara vergi indirimi ile ilgili ilk defa böyle bir şey duyuyorum çok teşekkür ederim. Ben şimdi özel şirkette çalışıyorum ve 2 yıl sonra prim günüm doluyor. Prim günüm dolmadan Ankara ya başvuru yapacağım değil mi

Bir de ben İstanbuldayım burdan olmuyor değil mi sadece Ankara

Masske
Bulunduğun yerdeki yani istanbuldan da vergi indirimi için başvurabilirsiniz.
Vergi dairesine çalıştığın işyerinden çalıştığına dair bir belge, engelli raporu varsa elinde hastalıklarına dair belgeler ile başvuru yap. Cevap gelmesi 8-10 ayı buluyor. Gelen vergi indirimi onayı ile prim günü ve yılınız doluyorsa emekli olabilirsiniz.

Merhaba,

Emekli maaşının hesaplanmasında çalışma hayatınız boyunca adınıza yatırılan SGK prim tutarları ve SGK prim gününün önemi var.Buna bağlı olarak hiç kimsenin emekli maaşı birbirinin aynısı olmaz.

Örneğin sizin 5.000 SGK gününüz vardır ve SGK prim tutarınız yatırıldığı dönemde asgari ücret prim tutarının 2,5 ile 5 katı arasındadır.Bu durumda bu kişinin emekli maaşınız daha yüksek olur(Örnek olarak 2.000 TL).Başka bir kişi vardır SGK prim günü 6.500 'dür.Ancak SGK prim tutarları yatırıldığı dönemde hep asgari ücreti primine yakın yatırılımıştır.Bu durumda ise emekli maaşı düşük olur(Örneğin 1.000 TL gibi.)

Burada asıl konu SGK prim tutarlarınızın yatırldığı döneme göre yüksek olması ve SGK prim günü sayısının etkisi tabiki.Ne kadar yüksek SGK primi yatırılmışsa adınıza emekli maaşınızı o kadar ciddi oranda etkiler.Bildiğim bir örneği anlatayım.5.000 SGK prim günü olup SGK prim tutarı çok yüksek yatırılmış bir kişi, 9.000 SGK prim tutarı yatırılmış ve her dönem asgari ücrete yakın yatırılan kişiden 1.000 TL daha fazla emekli maaşı alıyor. Bu tamamen SGK primler tutarlarının yarattığı bir sonuçtur.Durumun özü bu aslında

Saygılar.

Cevap için çok teşekkürler

Geçen ay vergi indirimine başvurdum. Sonuç 8-10 ayı bulur dediler. Sonuca bakmam için dosya numarası verdiler bununla dün baktım. Belgelerm bakanlığa gönderilmiş diyor yalnız adımı yanlış yazmışlar tc doğru adım yanlış.. umarım sorun olmaz memur hatası yüzünden şimdi tekrar işlem yaptırdığım yere gidecem

Geçen ay vergi indirimine başvurdum. Sonuç 8-10 ayı bulur dediler. Sonuca bakmam için dosya numarası verdiler bununla dün baktım. Belgelerm bakanlığa gönderilmiş diyor yalnız adımı yanlış yazmışlar tc doğru adım yanlış.. umarım sorun olmaz memur hatası yüzünden şimdi tekrar işlem yaptırdığım yere gidecem

Masske
Rica ederim.

Düzeltme işleminizi başvurunuzla tamamlayacaklardır umarım.İnşAllah herşey gönlünüzce olur.

Saygılarımla.

Meehaba arkadaşlar bende kalp hastasiyim vede araştırıyorum bu aralar henüz rapor almamakla beraber 55 seviyesinde bir oran hak edisim olucak gibi duruyor aslında benim sorum şu ben 10.03.2009 sigorta girisliyim. Vergi indirimi yapmama gerek yok sanırım emeklilik için yamiliyormuyum

Merhaba, Gürcancet

Haklısınız,Ekim 2008 den yeni SGK girişi ile işe başlayan için engelli vergi indirimi belgesi emekli olmak için SGK'ya sunulan bir belge olmaktan çıkıyor.Ancak bu belge adındanda anlaşılacağı gibi engelli vergi indirimi çalışanların(işçi) gelir vergisi,şirket sahiplerinin yıllık vergilendirmelerinde de indirim almalarına ve diğer kişilere göre daha az vergi ödemelerini sağlıyor.Tabii gelirinizin artmasına neden oluyor.Bu tutarlar alacağınız engellilik oranına(%40-%100) göre değişiklik göstermekle birlikte 60-200 TL arasıda aylık katkı sağlayabilir.Bu durumda bu belgeyi alıp almamak sizin elinizde.

Saygılar.

Üst Alt