Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz raporlar ömür boyu geçerli mi?

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
96
Arkadaşlar süresiz engelli raporları ömür boyu gecerlimi sgk kafasına göre sürekli raporu olan birisinden rapor isteyebilirmi kanundaki yeri nedir Ayrıca vergi indirimi sürekli olan birinden tekrar rapor istenirmi?

Müfettiş denetim esnasında bir kişiyi seçip tekrar rapor çıkarttırmasını isteyebilir diye biliyorum.

Cevap icşn sagolun nüfettiş usulsüzlüğü tespit ettiği zaman oluyor herhalde onun haricinde sürekli rapor ve sürekli vergi indiriminde kontrol oluyormu diger arkadaşlarada soralım

Detayını bilmiyorum maalesef. Bilen bir arkadaş yorum yazacaktır umarım.

Sagolun icimiz rahatlıyo böyle diyince yoksa doktorlar zırt bırt tanı degiştiriyo engelli rapor oranları düşüyo korkum o

Kardeşim ben % 64 ortapedik engelliyim (sağ bacağım diz üstünden ampute) süresiz vergi indirimi aldım ve yakın zamanda vergi indiriminden erken emekli oldum (4 ay önce) geçen hafta SGK dan adresime emekliliğim hakkında bilgiler içeren yazı geldi ve kontrol tarihi'nin önü boş bırakılmış...

@tb2nhf, 1- o dediğiniz durum vergi indirimi almak için vergi dairesine müracaat ettiğinizde vergi dairesinin doktorları oranları düşürebiliyor yada aynısını veriyorlar bana aynısını verdiler mesela 2- eğer engelli rapaorunuz süreli ise diyelim 1 yıl tekrar hastaneye müracaat ettiğinizde hastane doktorlarıda oranı ya düşürür ya aynısını verir yada hastalık ilerlemiş ise fazlasını bile verebilirler...

@kaybedenler kulübü.., yani sizin tedaviye verdiğiniz cevap önemli...

Gözün aydın kontrol tarihin yok o zaman bi daha rapor istemezler psikiyatriden engelli emekli olanlarada bilgiler iceren yazı geliyormu acaba

2015 senesinde İSKİ'ye (Beylikdüzü/Büyükçekmece) engelli indirimi için müracaat yaptığımda memur raporun eski tarihli olduğunu söyleyerek benden yeni rapor getirmemi istedi. Süresiz ibaresini dikkate almadı. Ben de kendisinden bunu yazılı olarak bildirmesi için kendilerine noter kanalı ile dilekçe yollayacağımı söyleyince raporumu kabul etti.
Selametle

O da güzel banada cahil bi vergi indirim dairesi calışanı e tebliğat şirkete gelmemiş 1 yıl oldu dedim tekrar e tebligat yapamazmışsınız diye sordum tekrar rapor alman gerekli dedi Allahtan uyanıgız tekrar aradım başkası cıktı buraya gelip alabilirsin dedi işi bilmeyen bi engelli arkadaşımıza deseler bunu belki inanacak yeni rapor alıp rezil olacak

kıymetli kardeşim maksat zulüm etmek, bürokrasi terörü. maalesef iktidar bürokrasinin zulmünü engelleyemedi. bir koltuğu kapan kişi kendini dünyanın hâkimi sanıyor.
Selametle.

@tb2nhf, memurların çoğu kanun ve yasaları bilmiyor çünkü memurlula ilgilenmeyip araba al sat arsa al sat kat al sat yaptıkları için 😠😠😠

@kaybedenler kulübü.., yada tipinizi beğenmeyip gıcıklığına zora koşuyor...

@kaybedenler kulübü.., evden saatlerce SGK yı arıyorum teli açmıyorlar yada açıp kapatıyorlar yada açıp kenara koyuyorlar bunu bizzat tecrübe ettim SGK ya gittiğimde o memuru soteden aradığımda telefonu açmadı ve elinde cep telefonu ile uğraşıyordu aldığı parayı hakketmeyen vatandaşın işini görmeyen memurların hepsinin a... b... v...

@tb2nhf, nolcak teftiş yok! kontol yok! iki yılda kanun ve yasalar ile ilgili bir sinay yapmak yok! Aslında müfettişlerin sivil vatandaş kılığına girip devlet dairelerine gitmesi gerek görsünler bakalım neleri var

@kaybedenler kulübü.., son gittiğimde SGK da bir masada bir kaç bayan yanlarında bir erkek memur haha! hihi! kahkahalar havada uçuşuyor anlamadığım şey vatandaştanda utanmıyorlar

@tb2nhf, doktorları bilmiyorum ama memurların % 70 o şekil benim hastaneye yazılması gereken yazımı maliyedeki memur tam 35 gün yazmadı salladı allahsız kitapsız

@alifatih1958, iktidar bürokrasinin zulmünü nasıl engelleyecek acaba! Asıl zulmü yapanlar onlar unutma balık baştan kokar...

Son düzenleme:
Benimde raporum süresiz vergi indirimi için başvurdum benim ortopedik engelim vardı maliyeden beni aradılar ortopedik engelim ile alakalı grafikleri istemişlerdi hastaneden gidip tekrar grafileri çekip gönderdim bir sıkıntı çıkarırlar mı yada tekrardan heyete gir gibisinden bir şey söylerler mi arkadaşlar bu arada ben çalışanım emeklilk için baş vurmadım saygılar…

@Müslüm21, sanmam çünkü aynısını banada yaptılar yani grafikleri istediler bende iş çok uzadı daha uzanasin diye gidip kendim grafiklerimi çıkartmıştım resmen hastane kurulundakiker söylüyor işinin çabuk bitmesini istiyorsan gel kendin çıkart diyor yüzsüzlüğün daniskası asıl komik olan şey ise o grafiklere ben e nabizdan görebiliyorken ankaradakilerin sisteme bakmayıp hasta yada engelli vatandaşı uğraştırmalari yok uzaya astronot gönderik diye birde Kasım Kasım kasılırlar "uzay turuzimi"

@kaybedenler kulübü..,

Bende gittim hastaneye grafiler arşivde yoktu ortopedi doktoruna gittim sol ayak bileği ve sağ kalça grafisini çektirdim gidip vergi dairesine elden verdim onlarda dedi Ankara’ya gönderecez ve hala cevap gelmedi bekliyorum acaba ne kadar sürede cevap gelir?

@Müslüm21, valla bende numara vardı ama sildim emekli olduktan sonra internetten bulmuştum şans eseri Ankara vergi dairesi müdürlüğü vergi indirimi heyeti diye yazmıştım sanki bi abla bakıyor o numaraya ne zaman aradiysam açtı ve bana tane tane anlattı ilerlemeyi Allah ondan bin kere razı olsun inanin başka nunaralar açmıyor ne anlarsı nede yaşadığım yerdeki sgk

@kaybedenler kulübü.., benim emeklilik işlerim çok uzun sürdü kendini bilmeyen memurlar yüzünden o yüzden aramadıgim ve bulmadigim numara kalmamıştı internet üzerinden işlerimi hızlandırmak için ve sadece o dediğim abla açıyordu teli diğer numaralar açmıyor malesef:(

@samedo99,

Ben şuanda çalışıyorum sadece vergi indiriminden faydalanayım diye baş vurdum emeklilik durumum yok şimdilik.

Başka fikri olan arkadaşlar varmı

Üst Alt