Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz raporum olduğu halde kontrol muayenesine çağrıldım, maaş durduruldu!?

nisagg66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem 2008 yılında %43 engelli raporu aldı daha sonra 2017 yılında 4800 küsür prim günüyle emekli oldu.
2019 yılının Aralık ayında kontrol muayenesi olarak tekrar rapor alması istendi. Sgk yı aradı annem raporum süresiz neden tekrardan rapor istiyorsunuz dedi sgk daki memur da her yıl ankaradan müfettiş geliyor rastgele 5-10 kişi seçiyor dedi. Aradan süre geçti koronadan dolayı rapor süreleri ertelendi.
Haziran ayında annem sgk yı aradı tekrardan biz size raporlar tekrar alınmaya başladığı zaman dönüş yapacağız dendi. Eylül ayı oldu annem maaşını çekmeye gitti maaş kesilmiş hemen sgkyu aradık maaşın kontrol muayenesine gitmediniz dedi annem de haber vermediniz dedi
neyse sevk edilen hastaneye annem Eylül ayında gitti aradan 5 ay geçti ocak ayında rapor %35 le sgk ya gitmiş.
Sgk ya itirazımız yaptım 2. bir hakem hastaneye sevki bekliyoruz.
Annemin kornea nakli olması gerekiyor ancak doktorlar tehlikeli olduğu için gittiği yere kadar gitsin en son çare nakil dedi. Hastalık iyileşebilecek Bi hastalık değil nasıl oran düşebiliyor.

Diğer sorum anneme şuana kadar ödenen emekli maaşlarını geri isterler mi faiziyle site de çok fazla bu sorunu yaşayan insan gördüm. Annem raporda sahtecilik ya da usulsüzlük yapmadı. Aksine hastaneden raporu aldıktan başka bir hastaneye daha kul hakkı yememek için ben bu raporu hak ediyormuyum diye gitti diğer hastanelerde hak ediyorsunuz dedi.
Korkmaya başladım maaş zaten kesik itiraz dilekçemin gönderdik ancak hastaneye sevk in uzayabileceği söylendi müfettiş itiraz raporlarını bekletin demiş aracılığıyl birde mersin de annemin durumu gibi 600 kişi varmış itiraz dilekçesi gönderip hastaneye sevki bekletilen dediğim givi annem den ödedikleri maaşı isterler mi
tekrar ediyorum raporda sahtecilik usulsüzlük yapmadı annem OturanBoğa lütfen sorumu cevaplayın

nisagg66

Oranın düşürülmesi maalesef son yıllarda mode oldu. Umarım itirazınız sonra yeni raporunuzda oran yeterli olur

Ödenen maaşların geri alınması söz konusu değil

Mahkemeye başvurun zaman kaybetmetin uuslüne uygun alınan vergi nidiirmli sürekli raporlu kişinin elbette kontrol muayenesine gitme zorunluluğu var ancak oran düşerse maaşını durdururlarsa bu dava ile çözüme kavuşmaktadır.

Bu tekrar rapor isteme olayında kaç yıla kadar geriye gidiyorlar acaba? Bilen var mı?

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle Allah yardımcınız olsun Çok zor insan psikolojik olarak maddi olarak yıptanıyor bu durumlarda Allah'ım yardımcısı olsun
Engelli bölümüne bakan bölüm aile ve çalışma bakanlığı'nda telefon numarası 0312 705 7115 numarayla görüşmenizi burada önemli olan aynı hastalığın devam etmesi ölçüt oranları sürekli değişmekte
Buradan tüm Kader arkadaşlarıma seslenmek istiyorum tabii ki sosyal güvenlik kurumunun tekrar rapor isteme hakkı var önemli olan hastalığın yani engelin devam edip etmediğine bakılması gerekiyor bir olalım birlikte olalım sevgili arkadaşlar neler yapabiliriz öncelikle AK parti sosyal işler başkanlığına mail ve telefon ile ulaşıp bu durumu söyleyebiliriz cimer'e herkes yazabilir bu hukuksuzluk giderilmeli buna bir formül bulunabilir üstte paylaştığım numarayı ben de bizzat bugün aradım engelin devam edip edilmediğine bakılmalı engel devam ediyorsa emeklilik iptal edilmemeli bu durumda 4A SGK emekli olanlar maalesef mağdur edilmekte forumda yüzlerce engelli arkadaşlarımız var birlikte hareket edelim şimdiden herkese teşekkür ediyorum paylaşımlarımıza da buradan yazalım

BİR BANKACI
Benim annem raporunu 2008-2013 arası almıştı sanırım tam hatırlamıyorum 2017 de de emekli oldu

Bende geri alınamaz diye biliyordum bu sitede Bi kadının sorununu okudum 2 yıllık maaşını geri istemişlerdi kadından

nisagg66

Maaşı geri alma sözkonusu değil diye biliyorum.Ayrica vergi indirimi belgeniz sürekli değil miydi tekrar rapor aldiramazlar diye biliyorum.Bu durumda rapor almak yerine mahkemeye vermeniz sonuç almanız demektir.Yanlisim var ise düzeltin.

Sürekliydi son zamanlarda sahtecilik olayları çok fazla devlette haklı ancak annemin hastalığı devam ediyor kontrolde ki doktor anneme hastalığın ilerlemiş diyor Bi bakıyoruz rapora rapordan %8 kesiliyor

Benimde emekliligimi iptal ettiler 9 yıl önce olmuştum orani düşürdüler

Merhaba annenizin hastalığı neydi aceba keratokonus muydu

Üst Alt