Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz raporumken yeniden ÖTV için rapora başvurdum. Eski rapor ne olur?

vitamin122

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese. Bundan 3 ay önce Vergi indirimi için maliye sevki ile hastaneye giderek vergi indirimi için rapora başvurdum. Akabinde Kulak işitme kaybı 10, Dahiliye tip2 şeker 20, Kardiyoloji Tansiyon 20, Ortopedi 2 farklı hastalıktan 18+18=36,
yani toplamda 86 özürlü oranım oldu. Kuruldan 61 oranla süresiz raporum çıktı ve vergi dairesi kabulü sonrası emekli oldum.

Şimdi yeniden ÖTV indirimli araç alımı için yeni rapor istemi ile hastaneye Bin TL ödeyerek başvuru yaptım. Aynı şekilde Kulak işitme kaybı 10, Dahiliye tip2 şeker 20, Kardiyoloji Tansiyon 20, Ortopedi ise bu sefer 18 verdi. Yani toplamda 68 oluyor. Kurulda tahminimce 53 süresiz çıkacak. Henüz kurula evrakları teslim etmedim bir doktor eksik kaldı. Sizden gelen cevaba göre teslim edeceğim önceki raporuma bir zararı oluyor derseniz. 3 sorum olacak sizlere.

1. Geçen ay onaylanan süresiz raporumla hak kazandığım ve maaş aldığım emekliliğimle ilgili bir sorun çıkar mı?
Oran 61 süresiz di muhtemelen evrakları teslim edersem 53 süresiz olacak.

2. %53 toplam raporla bunun içinde Ortopedi (Oran önemli değil diye biliyorum)engelimde olduğu için Özel donanımlı araç alabilir raporum çıkar mı?

3. B sınıfı ehliyetim var. Araştırmalarıma göre Nüfus müdürlüğüne raporla birlikte gittiğimde değişim yapılıyormuş. 2. sorumda olan raporum çıkarsa bu raporla ehliyetimde değişir mi? Yoksa ehliyet için yeniden kurula mı başvuracağım.

Aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Saygılarımla.

vitamin122

Engelli raporlarının arka kısmında şöyle yazıyor. "Bu rapordan önceki raporlar süresine bakılmaksızın yapılacak yeni başvurular bakımından geçersizdir." Yani yeni rapor alırsan önceki raporunun bir geçerliliği kalmayacaktır.

1. %61 oranlı Vergi İndirimi ile emekli olmuşsunuz galiba. Raporunuzun oranı ve Vergi İndirim derecesi düşünce SGK bunu tespit ederse belki kontrol muayenesine çağırır yada nasıl bir işlem yapar bilemiyorum. Bilgisi olan bir arkadaş cevaplayabilir.

2. Ortopedik engelin olması gerekir ve araç alabilmek için raporun açıklama kısmında “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi olmalı.

3. B sınıfı ehliyetini Özel Tertibat Kodları yazılı B Sınıfı yeni ehliyet ile değiştirmek için şu an ki mevcut raporun veya yeni alacağın raporun bir ilgisi yok. Nüfus müdürlüğüne engelli raporu ile gitmeyin o süreç daha farklı.

4. Ehliyet raporu için önce E-devlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formu dolduruyorsunuz. Aile hekimine gidip ortopedik engelinizi anlatacaksınız, mevcut engelli raporunuzu da gösterebilirsiniz muayene olacaksınız.
Sizi "uzman hekim muayenesi gerekir" kutucuğunu işaretleyip ortopedi bölümüne sevk edecek. Bu sevk kağıdı ile hastaneye başvurup ücret ödeyerek ortopedi uzman hekimine muayene olacaksınız. Engelli raporunuz yine yanınızda olsun gösterirsiniz. Bu seferde uzman hekim "Komisyona Sevk" kutucuğunu işaretleyip sevk yapacak. İl sağlık müdürlüğünün oluşturduğu komisyona başvuracaksınız. Sizi belirli bir günde çağıracaklar ve engelinize bakıp Özel Tertibat Kodları içeren Ehliyet Raporunuzu oluşturacaklar. Bu raporla nüfus müdürlüğüne gidip yeni ehliyeti çıkartacaksınız. İyi Geceler.

Cevabınız için teşekkür ederim. Raporda Özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur yazmışlar ortopedik engelim olmasına rağmen. Hayırlısı olsun diyelim. Fakat şöyle bir durum var. kurula girdiğimde KBB doktoru kilom olduğu için sende uyku apnesi olabilir. test yaptırman gerekir deyip not kağıdına hangi hastaneye gitmem gerektiğini yazıp beni gönderdi. Normalde benim ehliyet yeniletmek yada H sınıfı ehliyeti için bir başvurum yok. Eğer bunu yaptırmazsan ehliyet alamazsın mevcut B sınıfı ehliyetinde iptal olur dediler. şimdi anlamadığım mevcut yenilenmiş B sınıfı ehliyetimi herhangi bir yenileme başvurum olmadan iptal edebilirler mi. Doktorun böyle bir hakkı varmı. hesapta şöyle diyorlar emniyete bildirip ehliyetini iptal ettirme yetkisi var diyor doktorun. Ne yapmalıyım sizce.

Üst Alt