Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz vergi indirimi ile emekli olmama rağmen kontrole çağrılma!?

kadirkul20

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba;

2015 yılında babam vergi indirim ile emekli oldu. rapor işlemlerini okmeydanı hastanesinde hallettik. o zaman göz için: 32 cildiye: 15, dahiliye:20,(şeker) psikiyatri: 25 vermişti. yüzde 92 den ankaradan gelen raporla 65 e düşmüştü.

2019 sonuna geldiğimizde bize bir kağıt geldi. 3 ay içerisinde farklı bir hastane belirterek kurula girmemiz konusunda yazı vardı. aksi takdirde 3 ay sonunda maaşın kesileceğini yazıyordu. tabii insan da bir kaygı başlıyor. hile vs yapmasakta bir panik oluyorsun. randevuyu bir kaç gün sonra bulduk. (mhrs de 7/24 bildirim almak istiyorum linki var, direkt tıklayın. boş yer açıldığında bilgi geliyor.) neden kağıt gönderildiğini merak ederken, araştırmalarıma göre bazı hastanelerde usulsuzluk vs yapıldığını için sıkı bir denetime girilmiş, 2017 den itibaren parça parça geçmişe dair herkes tekrardan heyete giriyormuş. kağıt gelen herkese 3 aylık bir süre tanınıyor. bunlarıda sgk il müdürlükleri yönetiyormuş.

hastaneye gittik. fotoğraf, kimlik fotokopisi raporlar, reçeteler vs çıkarttık. denilen doktorlara tek tek girdik. göz 42 verdi (merak etmeyin geçersiniz dedi) dahiliye(şeker) 10 verdi. nöroloji,cildiye,psikoloji puanını göstermeden toplantıda yazacaklarını söyledi. toplantıda aynı gün 14.30 da oldu. tetkik vs istenmedi. eski kağıtlara, reçetelere baktılar.
2-3 hafta içerisinde rapor hazırlanıp arancağını söylediler.

size sorum şu anki puanla yani 52 puanla hesaplama sistemine göre geçebiliyormuyuz ?
diğerler doktorları not girmemesinin bir nedeni varmı ? daha önce bu durumu yaşayan varsa fikir verirse memnun olurum ?
sizce geçermiyiz ?

1)- Normalde oran yazılıyor. Ne diyebiliriz ki.
2)- Bu sitede çok kişi var çağrılan elde birşey gelmez.
Merak ettim;
Şeker tıp 2 %20 mi neden 10 verdi.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Yapacak birşey yok.

başlangıç oranı zaten 92 değil. engeller üst üste toplanmaz onun toplama yöntemi var.gözden alınan 42 puan tek başına da yeterli olr ama engellilik 2. dereceden 3. dereceye düşerse hak kaybı olur mu bilemedim. sgk nın insafına kalmış gibi duruyor.

Oran %40'ın altına düşmediği sürece maaş kaldığı yerden devam eder.

Kontrol muayenesine çağrılma

Merhaba arkadaşlar şunu merak ediyorum kanunun 28.maddesi şu şekilde;

“MADDE 28- Yaşlılık sigortasından sigortalıya sağlanan haklar şunlardır:

a) Yaşlılık aylığı bağlanması.

b) Toptan ödeme yapılması.

….

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4.320 gün,

b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4.680 gün,

malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.” Denilmektedir.

"Kanun bu şekilde olduğuna göre; Netice olarak %60 ve üzeri sürekli vergi indirimiyle emekli olanlar kontrol muayenesine çağrılmıyormu?..."

morcicek Nerden çıkardın ki onu yukarda öyle bir konu geçmiyor SGK istediği an Kontrol muayenesine çağırıyor raporla oranla bir alakası yok isterse yüzde 90 olsun :)

cevap verenlere teşekkür ederim. mesajları daha yeni gördüm.

2 hafta sonra sonuçlar çıktı. telefona gelen mesaj ile hastaneye gittik raporumuzu aldık. oradan direkt il sgk merkezine evrakları gönderiyorlar ama biz yinede istanbul unkapanındaki merkeze gittik. kendimiz teslim edelim istedik.

yeni rapor ile 42 göz, 25 psikoloji vermiş. rapor 57 olarak güncellendi.(maaş kaybı olurmu bilemiyorum)

not:burada bilgi olarak kalsın. aynı süreçten geçenlere

bir göz görmüyor, diğer gözdede hafif bir bozukluk var. uzağı görmüyor. gözlük takıyor.

primi 7800 2 yıl sonra normal emekli hakkı oluyor.

teşekkür ederim. böyle durumlar panik yaratıyor. kurtulduk. uzun yıllar yapmazlar artık.

not olarak buraya yazayım belki bakan olun, emekli kesileceğini arayarak bilgilendiriyorlar. haberiniz olsun.

Üst Alt