Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürtünme dolayısıyla oluşan deri kalkması!?

Konular
39
Reaksiyonlar
13
Merhaba, surtunme dolayisiyla derinin epey kismi kalktigi icin tedavi de nasil yol izlemeliyim en kisa surede nasil toparlanir. Kalca kisminda kemik ustunde degil. Memnun kaldiginiz cok kisa surede iyi ediyor dediginiz urub var mi? Tskkr ederim.

Baticon sürüp Furacin krem sürün ki enfeksiyon kapmasın. Ayrıca Furacin krem deriyi çabuk kurutup iyileştirir.
Geçmiş olsun...

Kilo probleminiz var mı? Lamiderm ve hametan kremler bu tür yaralara iyi gelebiliyor. siz yine de Dr. gidin basit yara değilse. artı tahrişlere bebek pudrası da iyi geliyor.

Evet oyurma bolgesi ama kemik uzeri degil. Bulent bey , yara bakiminda kurumasi mi iyi yoksa uzeri pansuman sonrasi kapatilmasi mi gerekir? Su an sadece rif suruyorum ama wc de surekli yikaniyor mecburen. Bilemed. Her wc den sonra pansuman batticom vs surmeli miyim? Antibiyotikli kremleri rif den sonra mi surmeliyim. Nasil siralama yapmaliyim? Tskkr ederim

Basi yarasi degil sukur epey kaldirmis deriyi farkli bir sandalyeye gecerken. Farketmedim dusta kese filan yapmiskm guzelce derisi soyulmus slttan pembe deri cikmis. Tskkrler
Kilo probleminiz var mı? Lamiderm ve hametan kremler bu tür yaralara iyi gelebiliyor. siz yine de Dr. gidin basit yara değilse. artı tahrişlere bebek pudrası da iyi geliyor.

Bulent bey asagiya yazdim ama oturma bolgesi kemik ustu vs degil. Bacak arasinda bosluk kismi alt kasık mi diyeyim. Yumusak deri. Tskkr ederim.
ikinci bahar

Nereden bahsediyoruz? Oturma bölgesi mi?

Terramiycn ve fito verdi doktoru aradim. Batticonla dedi. Rif de aldim. Panik oldum . Allah tum basi yarasi olanlara sifa versin cok kotu bir durum. Yasam kalitesini mahvediyor.
Baticon sürüp Furacin krem sürün ki enfeksiyon kapmasın. Ayrıca Furacin krem deriyi çabuk kurutup iyileştirir.
Geçmiş olsun...

Kremleri surekli mi surmeliyim yarayi kapatmali miyim? Banyo dus vs almali miyim? Pansuman yapip kendi haline mi birakmaliyim? Yara nasil iyilesiyor? Bugun 3 gun oldu kirmizi pembeydi su an beyazlamis.

ikinci bahar

Geçmiş olsun. Canını sıkma. Özen gösterdiğinde hızlıca halledersin.

Her yıkamada temizlemeli ve en azından ince bir koruyucu tabaka sürmelisin. Yara kremi/tedavisi bu aşamadan sonra günde 1-2 kez olur. Yani 10 defa temizlemen gerekiyorsa 10 defa temizle, üstüne koruyucu sür*, ama merhem/ilaç işini sabah ve akşam olmak üzere iki kere yap (yeter ki her tedavide birkaç saat de olsa yara üzerinde ilaç kaldığından emin ol

* Hızlıca koruyucuolsun dersen ACTOLIND® w SOLUTION alıp fısfıs sıkabilirsin üzerine. Pratik olduğu için not olarak yazdım.

Genel mantığı şurada anlatmıştım: https://www.engelliler.biz/forum/sa...i-icin-ilac-ve-minder-kullanim-deneyimim.html

Yaranın iyiye gittiğini gözlemleyebilirsin. Etrafındaki hararet söner, yara sağlıklı bir pembeliğe kavuşur, deri/cilt canlanır/kanlanır hatta kanar da güzel güzel.
Yara tedavisinde ilk aşama genellikle herkesin kafasını karıştırır. Yaranın ilk tepkisi ve iyileşme çabası sanki her şey kötüye gidiyor/gidecek hissi uyandırır. Yarada sarı akıntı olur, yara üzerinde sarı sümüksü doku oluşur. Bunlar iyidir. Vücut kendi kendini iyileştirmeye çalışır deli gibi! Ne o sümüksü dokuyu sökün, ne de bu durum canınızı sıksın. Temizleyin ve ince bir merhem/krem sürün o kadar. Gerisini vücut halleder

Yara ne çok kuru olmalı ne de aşırı nemli. Alsa tümüyle kapatmamalısın. hava ile temasını asla kesmemelisin, asla dört bir tarafı bantlamamlısın. İlle bant kullanacaksan, iki tarafından bantla diğer iki taraf açıkta (havalı alır) kalsın.

Banyo yapabilirsin tabii.

Cok ama cok tskkr ederim . Siz bir tanesiniz❤ Su an beyaz gibi 3 gun oldu kirmizilik gitti. Sari vs akinti yok. Hisseden yerlerde bir yara kesi oldugunda sürec nasil hatirlamiyorum sma hissetmeyince moral bozuyor.dus alinca kabuk baglama surecini bozar miyim diye tereddut ettim. Ya cok kotu bir sey hem oturuyoruz hem orada yara ne yapicak bu felcliler. Tskkr ederim.

Üst Alt