Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü belgesi için sağlık raporu aldım. Yazılan kodları iyi anlayamadım!?

Delgadina

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Sol el parmaklarım doğuştan yok

Bugün sürücü belgesi almak için raporumu aldım. Ehliyete ilk kez başvurucam.
Belgemdeki kodlar şu şekilde;
Alabileceği sürücü belgesi sınıfı: 47, 78, 102
Sınırlı kullanım kodları: 10.02, 10.04, 35.04, 40.11

Kodların anlamlarına baktım ancak şunu anlamadım. Örneğin vites aparatı diyor ama ben otomatik vites kullanıcam onun için aparata nasıl ihtiyac duyuluyor anlamadım.

Benim durumumda olandan ricam ne tarz tertibatlar konulacak beni aydınlatabilir misiniz?

Bir de ilk kezehliyet alıcam sürücü kursuna bu raporla mı gitmeliyim ve sınavım otomatik vitesli araçla mı yapılacak?

Teşekkürler.

[FONT=sans-serif]sol el değil sol kol dirsek üstü amputeyim.[/FONT]

[FONT=sans-serif]10.02 Otomatik vites[/FONT]
[FONT=sans-serif]35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları[/FONT]
[FONT=sans-serif]40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi[/FONT]
[FONT=sans-serif]47. İki [/FONT]tekerlekli[FONT=sans-serif] araç kullanamaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir[/FONT]
[FONT=sans-serif]102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu kodlarla otomatik aracımı sinyal sağa geçirilerek ve topuz takılarak aldım.Başka bir sey yok.[/FONT]
[FONT=sans-serif]geçen sene istanbulda yaptırdım maliyeti 1500 tl

kursta otomatik vites araçla çalışacaksınız ve sınava da aynı araçla gireceksiniz.benim çalıştığım araçta hiçbir tertibat yoktu bi sorunda çıkarmadı hiçkimse.kolaylıklar dilerim..[/FONT]

Delgadina

Sol el kısıtlılığında vitese aparat (10.04*Uyarlanmış vites kolu) koyulması anlamsız olmuş. Bence bunu değiştirtmelisiniz

Merhaba, bu kodlarla ötv indirimli araç alabilirim değil mi? Herhangi bir sorun yaşamam? Bayi ile görüştük bugün. Vergi Dairesi Başkanlığına yönlendirdi raporlarımla birlikte. Aynı gün cevap alınır mı?

Delgadina

Engelli sağlık kurulu raporunda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazıyorsa, evet, ötv'siz araç alınabilir.

Üst Alt