Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü belgesinin üzerinde bazı kodlar yazıyor. Bunlar ne anlama geliyor?

savassana

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba, bundan 2 ay önce Normal ehliyetim vardı ehliyetimi kayıptan dolayı yenilemem gerekti
sağlık kurulu heyetine girdim ve sonuç olarak B sınıfı engelli sürücü belgesi almam gerekti vede yenisi aldım.
ehliyetimin üzerinde bir takım kodalar mevcut bu kodlar ne bana ne gibi bir fayda sağlayacak...
Aşağıdaki kod karşılıkları bulunan ehliyetimle ÖTV siz araç almam mümkün mü. (elimde sağlık kurulu raporu vede rapor oranı yok)
konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi... şimdiden teşekkürler.

sınıfı : B-OTOMO-KAMYONET(2016 Sonrası)

Otomatik vites
Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen…
İki tekerlekli araç kullanamaz
Yılda bir sağlık kontrolü
Ambulans ticari araç veya resmi araç kullanamaz

2 tekerli araç kullanamaz 47 kodu resmi ticari araç kullanamaz 102 kodu otomatik vites 78 kodu diğer kodları tam bilmiyorum

Rakamsal kodaların karşılıklarını yazdım ben hangi kod hangi sayısal rakama karşılık geldigini sormadım B sınıfı engelli ehliyeti aldım fakat ne işe yaradığını bilmiyorum. diger arkadaşlar gibi ötv siz araç almam mümkün mü ( rapor oranı diye bir belgem yok heyet böyle bir rapor oranı belgesi vermedi bana)

savassana

Sağ elde kısıtlılık var anladığım kadarıyla. Bu ehliyetin yanı sıra "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporu da alırsanız, o zaman araç alımında öte muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

konuya cevap yazmakta oldukça geç kaldım ama yaşadığım süreci anlatayım
ÖTV muafiyetli araç almak için sadece ehliyet tek başına yeterli değilmiş. il sağlık kurulunun verdigi ehliyet raporu+ yeni çıkarılmış B sınıfı araç kullanım kodlu ehliyet + hastaneden ( ücret karşılığında) OTV muafiyeti heyet raporu almak gerekiyormuş.
ehliyet + heyet raporu+ il sağlık ehliyet raporu ile Mersin KIA bayiye başvurdum
bir araç beğendim ve aracın ücretini vs ödedim ödedikten sonra Mersin KIA bayi benim adıma araç için başvuru yaptı
Ehliyetimdeki kodalar aşağıda yazılı.
(102) Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
(47) İki tekerlekli araç kullanamaz
(78) Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
(103.03) Yılda bir sağlık kontrolü
(35.03) Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
(10.02) Otomatik vites
ve OTV muafiyetli raporumda da; "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi yazıyor.
bu kodlar ve raporlarım ile başvuru sonucunda Hatay vergi dairesinden bir memur red kararı verdi (KIA mersinin merkezi Hataydaymış diye fatura hataya gidiyormuş )
bunun üzerine Mersin il sağlık müdürlüğüne gittim ve neden araç alamıyorum diye sordum buradaki memur alabilirsin hiçbir sıkıntın yok dedi. Hatay vergi dairesinin red kararı verdiğini söyleyince oradaki memurun hatası dedi. bunun üzerine Oradan Mersin Toroslar vergi dairesine gittim buradaki vergi dairesinin memurları dosyalarımın fotokopilerini incelediler ve hiçbir sıkıntı yok aracı istersen alabilirsin dediler.
şimdi red kararına itiraza hazırlanıyorum sürecin devamını buradan yazacağım (tarih 22.03.2021)

l sağlık kurulunun verdigi ehliyet raporu bunu vergi dairesi mi istiyor.

Üst Alt