Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz kararı verildiğinde, araç tertibatı sökülür mü?

hayat76

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
9
Son çıkan yasa gereği, Aralık ayına kadar ehliyetlerin yenilenmesi gerekmektedir,
Bunun için sağlık kuruluna başvuruda bulundum, Madde 8- 1a'ya göre başım % 75 dönmediği giçin sürcü olamaz kararı verildi, karara itiraz ettim, ay sonu tekrar kurula gireceğim. yaklaşık 22 23 yıllık sürücüyüm,

İkinci defa gireceğim kurulda da aynı karar yani sürücü olamaz çıkarsa, aracımda bulunan tertibat sökülürmü,

Benim durumum, taşımalı engelli gibi olur, bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim...

Neden, ehliyetlerin iptali sonrasında neler olacağı hakkında bilgiler bulunamıyor,

eğer aracin hareket ettici aksaminda aile bireylerinde kullanmasinda bir sorun yoksa tse den bir belge ile sokmene gerek yok

bulanık

Tam olarak anlayamadım, daha açıklayınıcı yazabilirmisiniz, TSE ye kim gönderiyor vs bilgiler.

Ya neden insanları tam bilgi verilmiyor anlamıyorum, sadece kurulcular sürücü olamaz deyip geçiyorlar, sonra bu insanlar ne yapacak diye düşünülmüyor anlamıyorum ki...

tse kendin gidiyorsun diyorsunki kullandiğim ö zel tertibatli aracı benim dişimda ile bireylerin kullanılmasinda bir sorun var mı oradaki ı makine muhendisi ruhsata bakarak ve aracı muayenerek üçüncu kişilerin kullanılmasında sorun yoktur diye rapor yaziyor dolayısıyle araca ailen kullanabilir yok benim ehliyetim yok araca satacağim dersen ilk başta tertibat takılırken yaptığin gibi tertibati tamirci de fatura karşılğı sökturup muayene sokarak eski haline gewtiriyorsun

OturanBoğa Sağlık kurulu kararlarıyla iptal olan ehliyetlerden sonra, engellinin durumu ne olacağı, tertibatları sökülür mü, engelli % 90 nın altında olan engellinin aracını kim nasıl kullanacağı hakkında bilgi verir misiniz ? Teşekkürler

bulanık
Vermiş olduğunuz bilgiden dolayı çok teşekkür ederim.

Yine engellinin cebinden para çıkarak aracını, ailesine teslim etmek zorunda yani.

Peki, engelli araçlarında uygulanan, mtv ve engelli parkı gibi hakları devam edermi...

Kerim Kaya
Side yöneticisinden, bu konudaki tüm bilgileri derleyip toplayıp, tek kalemde bilgilendirmesi bence çok enzem olmuştur...

Üst Alt