Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz kararlarına karşı ne yapabilirim?

birvideo

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
19
Merhaba. Yönetimden öncelikle bu konuyu başka bir konuya taşımamalarını rica ederim.

Ben geçen sene Haziran ayı gibi 6 ay kontrol şartıyla sürücü olabilir rapor aldım. Sürücü kursu beni 4 ay bekletti. 5. ayda hem direksiyon dersi gördüm hem de ilk sınavda direksiyon sınavını geçtim. Böylece 5. ayı dolmuş oldum. Daha sonra vergi dairesine gidip sürücü olabilir raporunu gösterdim. Bana "engelli raporunu yeniltmen gerekiyor, çünkü 2008 yılına ait" dediler. Ben de engelli raporunu yenilettim ve tekrar vergi dairesine gittim. Bu sefer de "sürücü olabilir raporunu engelli raporunu işletmen gerekiyor" dediler.

Böylece 6 ay doldu. Sürücü olabilir raporunun 6 ayda bir kontrol şartı dolduğu için, bu süreyi 6 ay daha uzatmak amacıyla heyete girdim. Heyet, sürücü olabilir raporumu sürücü olamaz yaptı. "Bakınız, daha yeni ehliyet aldım, nasıl sürücü olamıyorum?" dedim. "İtiraz et" dedi bir doktor. Sonuçta uğraşan ben olacağım, onlar değil. Yani itiraz et diyerek kolayına kaçtılar. Ben de itiraz ettim ve başka bir eğitim araştırma hastanesi'ne gittim. Orada da beni hiç dinlemeden direkt sürücü olamaz dediler. Yine onlara ehliyeti gösterdim ve 3 maymun olur ya, öyle davrandılar. Şimdi iki kere itiraz ettiğim halde ikisinde de sürücü olamaz yaptılar. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bilgisi, tecrübesi olanlar mutlaka var. Bilgi paylaşmanızı, bilgi vermenizi rica ederim.

@OturanBoğa, senin de yardımcı olmanı rica ederim.

Polinöropati ve kulaklarda anlama kaybı. Duyuyorum ama anlamakta zorlanıyorum.

ya şu ülkede şu sürücü komisyonundan düzgün bir şekilde rapor alan var mı çok merak ediyorum. Bu insanlar ciddi ciddi işini yapmayıp herkese olamaz diyip geçiyolar ve bu konuda bir şey yapmıyoruz/yapamıyoruz. Geçen yıl komisyona girdim, arabamın olmadığını dolayısıyla araba sürmeyi henüz bilmediğimi söyledim sürücü olamaz dediler. Bu yıl üniversitede arkadaşlarımdan araba sürmeyi öğrendim bakalım seneye tekrar giricem ve muhtemelen tekrar sürücü olamaz dicekler. Gerçekten hiç umudum kalmadı bu konuda çünkü sorun bende değil ben herşeyi yapabildiğim en mükemmel şekilde de yapsam yine sürücü olamaz dicekler

Malesef zaten zor olan hayatlarımızı iyice zorlaştırıyorlar. Ben de Denizlide iki aydır uğraşıyorum. Olamaz kararı verdiler geçen ay itirazım sonucu Muğla da tekrar komisyona gireceğim. Bugün aradılar komisyon tarihi verdiler. Muğla da sürücü olur belgesi alan var mı? Süreciniz nasıl ilerledi bilgi verebilir misiniz?

@OturanBoğa komisyona senin de belirttigin gibi eskiden verilmiş engelime yakın sürücü olur belgeleri ile gitsem bir değişiklik olur mu? Burada evet derlerse İzmirde tekrar komisyona girmek zorunda olduğumu hayır derlerse iki yıl başvuru yapamayacağımı belirttiler ne kadar doğru?

33 sene kazasız belasız araç kullanan biriyim maalesef kurula girmeden hastahane heyeti 2 defa doğru dürüst muayene etmeden araç kullanamaz raporu verdi maalesef aracımı satmak durumunda kaldım sisteme bakıyorum kurula girmediğim için hastahane heyeti trafiğe bildirim yapmadığı için Ehliyet iptal gözükmüyor derdimizi anlatamadığım dr lardan bıktığım için artık uğraşma gereği duymuyorum gelip gitmede İstanbul içinde zorluk yaşamıyorum sıkıntı tatile çıktığım zaman şehirler arası otobüs ler akülü sandalye liye uygun değil uçak pahalı yada havaalanları transfer de engelliler e uygun değil

Hocam aynı bela benim de başımda sehven gözlük ekleyip yanına 3 yıl kontrolü yapıştırmışlar. Gözlüğü ilk 2 gün de fark edip kaldırttık ama 3 yıl kontrol aklıma gelmedi. 3 yıl kontrolü de gözlük koduna istinaden eklemişler diye düşünüyorum.

komisyon kararlarına 30 gün içinde il sağlık müdürlüğünde sağlık hizmetleri biriminin içinde birileri bakıyor oraya gidip itiraz edebilirsin. itiraz ettiğinde seni başka bir ildeki komisyona göndercekler. Eğer o aynı kararı verirse geçmiş olsun. farklı karar verirse ankaraya sevkediliyorsun ordaki komisyon karar veriyor iki karar birbirinden farklı olduğu için. 30 gün itiraz süresi geçtiyse bunu sadece o ildeki il sağlık müdürü veya görevlendirdiği müdür yardımcısı (başkan isminde bazı illerde) itiraz süren geçmesine rağmen işlemini yaptırabilir. Eğer yaptıramazsan 2 yıl sonra yeniden başvurabilirsin henüz sistem buna izin veriyor.

Peki hiç itiraz etmeyip farklı bir ilde yeniden hastanede doktorları gezip ilerleseydim yine aynısı mı olurdu yani iki yıl basvuramazmiydim

@Nazlı.hera,

itiraz etmeseniz de 2 yıl yeniden başvuruda bulunamazdınız. şu an için sistemleri böyle, yarın bi gün değişir mi onu bilmiyorum. şimdilik herhangi bi şekilde sağlık raporu çıktıktan en az 2 yıl sonra yeniden başvurabiliyorsunuz.

bir de muğlada sürücü olamaz dışında bi karar çıkarsa başka bir heyetin karşısına daha çıkmanız gerekecek. iki komisyon farklı karar verirse üçüncü komisyon (bildiğim kadarıyla ankarada) o karar verecek.

Üst Alt