Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz sonucu üzerine tekrar rapor alınabilir mi?

nilshtein

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
1 gözüm tembel ve sinirsel işitme kaybım var. Sesleri duyuyorum. Konuşma seslerini ayırt edemiyorum sadece.
Ehliyet almak için sağlık kurulu raporu çıkartmaya şehir hastanesine gittim.
75 tl rapor ücreti vererek başvurum yaptım göz ve kulak uzmanlarına sevk ettiler beni.
Kulaktan geçebileceğimi düşündüğüm için önce zor olandan başladım.
Göze gittim göz dr duvarda yazan harfleri okuttu. sağ gözle 10 da 9 okudum. Sol göz tembel olduğu için okuyamadım görüyorum ama sadece yazıları okuyamıyorum sol gözümle. Doktor da sağlam gözün yüzde yüz görmesi gerek dedi ve rapora sürücü olamaz yazdı.
Ben doğru yazdığını düşünmüyorum yani bu gözle rapor alamaz mıyım? odaya ilk girdiğinde doktor ölçüm yaptırdın mı dedi ve bunu anlayamayınca biraz ters davrandı aramızda gerginlik oldu. Hem görme hem duyma sorunu olunca hemen ön yargılı davrandı diye düşünüyorum ben. zira tek gözü tembel olanlar da sürücü olabiliyor tek gözü hiç görmeyenlerde ki zaten görme engelli değilim görme konusunda sıkıntı çekmiyorum gözlük kullanıyorum sadece tembellik var solda. Haliyle sürücü olamaz dendiği için şimdi itiraz etsem yine aynı geleceğini düşünüyorum. Yeni rapor almak için 6 ay gibi bir süre varmış sanırım. O nasıl? Süre bittiğinde Başka ilden denesem olur mu?
Bir de engellilerin sürücü sağlık kurulu alma adımları nasıl?
Mesela 2. kez şansımı denediğimde direk aile hekiminden özele geçebilir miyim? Gideceğim özel hastanenin sağlık kurulu olması gerekli mi? Aile hekiminin verdiği formun altında 2 doktorun imzası olması gerekiyormuş. Bu rapor la iş bitiyor mu yoksa birde sağlık kuruluna mı çıkacağım. Özelden uygun raporu alırsam sonra il sağlık müdürlüğüne heyete mi çıkmam lazım? İnanın bir şey bilmiyorum. Ehliyete çok ihtiyacım var otomatik vites ehliyet alacaktım ama doktorla geçen gerginlikten dolayı olmadığını düşünüyorum. En azından bir kez daha şansımı denemek istiyorum. Sonra eğer alamazsam kabulleneceğim. Birde doktor sürücü olamaz diye rapora yazdı çıkışta sekretere ver bunu dedi ben bırakmadan çıktım çünkü yerinde yoktu bekledim gelmeyince moralde sıfır haliyle çıktım hastaneden. Yani sisteme kayıt etmediler olamaz diye.

nilshtein
SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Madde 5-2-c
Monoküler sürücülerde görme gücü gören gözde 1,0 (tam) olmalıdır.

Tekrar denemek ıstıyorum bu konuda aydınlatabılır mısınız?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt