Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olarak noterde iş akdi yapılınca, ruhsata işlenip maliyeye bildiriliyor mu?

ubece

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar noterden amca kızıma iş akdi yapsam, bunu ruhsata işletiyor muyuz ve maliyeye bildiriliyor mu? ne biçim bir sitem var bu ülkede hak veriliyor fakat işleyiş kötü
lütfen yanıtlarınızı iletinzi şimdiden teşekkürler

"engelli siz değil ,sizi engelliyenlerdir."

Hayır, noterden iş akdi yapıldığında sürücü ismi ruhsata işlenmiyor. Hayır, maliyeye bildirimde bulunmak gerekmiyor. Hayır, sürücüyü sigortalı yapmak gerekmiyor.

Yani Noterden şu şekilde bir belge ile aracı herhangi birine kullandırtmak da mümkün:

Bu belge ile A kişiyi şoför olarak atayıp, onun kullanması sağlanabilir. Ama noterde "mesai saatlerinde" ve "işe gidip gelirken" gibi ibareleri yazdırmak akıllıca değil. "Haftanın 7 günü 24 saat talep edilen her zaman" gibi bir ibare olmalı ki, o saatler dışında kullanıldığında sorun olmasın.

Not: Bu işlemi kimse bilmez. O yüzden yukarıda verdiğim evrakların çıktısını alıp notere gitmekte fayda var.

teşekkürler ama sonuçta bu akide göre bir işçi çalıştırmış ve sigorta yapma zorunluluğu olmazmı ruhsata işlenmeden geçerliliği nasıl olacak ki ruhsata işlenince de emniyet vergi dairesine doğrudan bildirir öyle değilmi

Hayır. Yukarıda söylediğim gibidir...
Bir arkadaşım bu halde kullanıyor, ordan biliyorum...

Arkadaşlar bir konuda aydınlatayım sizi.Yeni 5510 sayılı sosyal güvenlik yasasında noterler,bankalar ve diğer resmi kurumlar 01.10.2008 tarihinden sonra işlem yaptıran kişileri bulundukları ildeki SGK müdürlüklerine bildiriyorlar.Dolayısıyla bu işlem yaptıran kişilerin sosyal güvenlik durumları araştırılıyor.Bilginiz olsun

yakupuygar'ın güncel bilgisi doğrudur. Benim yukarıda söylediklerim 1 Ekim 2008'den önce tecrübe edilmiştir. Aman yanlış yönlendirmiş olmayayım...

Abi merhaba,

bu işlemi günümüz de nasıl yapabiliriz bilgin var mı ?

hamur
Sigortasız olarak bu şekilde geçerli bir iş akdi mümkün değil.
Her ne şekilde olursa olsun sigortasız işgücü kesinlikle yasaktır.

@Ufukalp cevabınız için teşekkür ederim. Ben sgk lı olarak bir işte çalışıyorum bu durumda nasıl olabilir ? Sgk yatırmaya gerek olmadan sgk bildirimi yaapılabilir mi

hamur
Prim yatırmaya gerek olmayan sgk bildirimi diye bir şey yoktur.
Üç işte de çalışsanız part time olmadıktan sonra hepsi de ayrı ayrı primlerini yatırmak zorunda.

Ufukalp

sgk lı işte çalışırken üzerimize şirket kurulunca sgk primi ödenmiyordu aynı sanıyordum.

teşekkürler

Üst Alt