Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olur belgesindeki özel kodlar ile rapor eşleşmemesi sorunu!?

Konular
5
Reaksiyonlar
1
Sürücü Olur Belgesindeki Özel Kodlar İçin itiraz itiraz etmek istiyorum. Engelli raporumla aynı olmadığı için araç alamıyorum :( nasıl itiraz edebilirim? Nereye başvurabilirim?

Emin olmamakla birlikte konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

merhaba. geçmiş olsun öncelikle. aynı süreci yaşadım. engelli raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor ama sürücü raporumda bu ifadenin kodu yok. il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim, bulunduğum ilin komşu illerindeki hastanelerdeki sağlık komisyonlarına sevk ettiler. iki ayrı ilde sağlık komisyonuna girdim, yine de istediğim kodu yazmadılar. mahkeme hakkınız var dediler, mahkemeye başvurduk. mahkeme de dilekçeme olumsuz cevap verdi ama şöyle dediler, tekrar dilekçe verin ve hangi kodu istediğinizi dilekçeye yazın dediler. açıkçası ben de kodları araştırıyorum şu anda. "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir" için hangi kodlar yazılacak ben de araştırıyorum. sanırım 78 ve 10.02 yazılacak ama emin değilim. sizin kodlar hakkında bilginiz var mı ? sağ kalçamda protez var, sol omuzumda hareket kısıtı var.

güney01 benim elimde aslında 2018 yılında verdikleri sürücü raporunda yazıyor istedigim kod engelli ama raporun suresi gecti tabi yeni raporda yazmiyor engelli raporumun tarihi eski olduğu için engelli raporumu yenilememi istiyorlar ya rapor oranımı düşürurse heyet ne yapacağımı bilemedim kodları bilmiyorum malesef :(

engelli raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor

sağ kalçada protez sol omuzda hareket kısıtı için(tam olarak engel durumunuzu bilmiyorum değişebilir)

10.02 Otomatik vites
20.03 Sol ayağa uyarlanmış fren pedalı (sağ kalçada protez olduğu için)
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları (sol omuzumda hareket kısıtı olduğu için)

baştada söylediğim gibi en doğru kararı komisyondaki doktor ve makine mühendisi verir.

narinçiçek

Öncelikle Aile Hekimine gidin ehliyet değiştireceğim deyin o sizin ilk muayenenizi yapar.

Engel durumunuza göre Aile Hekimi sizi ilgili uzman hekime sevk edecek.

Devlet hastanesindeki o uzman hekime gidip muayene oluyorsunuz. Uzman hekim sizi komisyona sevk edecek.

Komisyon bulunduğunuz ilin İl Sağlık Müdürlüğü binasında

İl Sağlık Müdürlüğüne gidiyorsunuz, orada size gün verecekler, o gün gideceksiniz İl Sağlık Müdürlüğüne komisyona gireceksiniz. Komisyonda doktor, makine mühendisi oluyor, onlar sizin engel durumunuza bakıp kodları belirliyor ve raporunuza işliyor.

Rapor e devlete düşüyor.

Rapor ile ile birlikte nüfusa gidip ehliyeti değişiyorsunuz.

narinçiçek

tamam doğru, benimkide öyle bende ehliyetimi 2017 de aldım normalde 2027 ye kadar geçerliliği var yeni ehliyet benimkide.

2019 da kanun değişmiş o yüzden yeni rapor diyorlar. Bana sorarsan gereksiz bir uygulama ama malesef bizim ülke böyle. O yüzden yukarıda yazdığım gibi sıralamayı takip edip ehliyetinizi değişin.

benim raporlarım 2017, engelim sürekli, raporda sürekli, buna rağmen dediler ki değişeceksin. hem ehliyeti hemde raporu, mecburen değiştirmek zorunda kaldım.

[FONT=Georgia]@[/FONT]ahmedduman60[FONT=Georgia] tamamdır şimdi oldu işte engelli raporunuzda oran değişti mi? Ben ondan korkuyorum :( Bi de başka bir hastaneye sevk ederlermiş öyle dediler :([/FONT]

narinçiçek
değişti oran 2017 de yüzde 50 oran şimdi yüzde 30 :rolleyes:

raporu görünce bir panik yaptım bende neden böyle düştü diye gittim tekrar hastaneye oranı niye düşürdünüz diye. Doktorun kararı öyle isterseniz İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz et dediler. Sonra vergi dairesine gittim raporu gösterdim oran düştü diye onlarda oran önemli değil yuzde 1 bile olsa bizim için yeterli önemli olan açıklama kısmına yazılan dediler.

@ahmedduman60 Hal oldu çok şükür kod eklettiğim için heyet başkanın imza atması yeterli oldu sürücü raporu tekrar çıkacak ve ehliyeti yenileyeceğim o kadar. güney01 keşke itiraz etmeseydiniz itiraz ettiğiniz için işlemler uzamış :( ben hiç itiraz edeceğim tarzında bir şey kullanmadım

ahmedduman60 Malesef bu seferde sürücü raporu ile engelli raporunun aynı yıl olması gerekiyormuş engelli raporunun tarihi eskiymiş tekrar heyete çıkmam gerekiyormuş engelli raporumu güncelleştirmeleri gerekiyormuş bayideki adam öyle söyledi maliye kabul etmezmiş böyle bir yönetmelik var mı bilen var mı bana bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleme:
narinçiçek Çok saçma bence eğer böyle bir uygulama varsa. Sanki bayi araç satmamak için işi biraz yokuşa sürüyormuş gibi geldi bana.

narinçiçek bağlı bulunduğun vergi dairesine bizzat gidip raporlarınla beraber bilgi alabilirsin. Tertibatlı araçlarla ilgili bayiler uğraşmak istemiyor o yüzden böyle bahaneler bulabiliyorlar. Benim de yıllar farklı sıkıntı olmadı.

Bulunduğunuz ilin Vergi Dairesi Başkanlığından özelge talep edin(internet yolu ile almak mümkün) böylece ilerde doğabilecek olası sorunlarında önüne geçmiş olursunuz.

şimşek59, özelge sonucu çok uzun sürede geliyor, benim dediğim şekilde deneyince sonuç olumsuz olursa özelge talep etmesi daha mantıklı olur.

Üst Alt