Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olur ve ÖTV ile ilgili ibare bulunmayan raporla işlem yapabilir miyim?

Strom9

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Daha önceden B sınıfı ehliyetim vardı bu ay engelli raporu aldım raporumda %68 Ortapedi (omurilik) kronik ve zihinsel işaretli ötv muhafiyetli araç almak istiyorum herhangibir araç kullanmaya yönelik engelim yok araç almam için neler yapmam lazım?

Forumlarda bu konuyla ilgili net cevap bulamadım, alo 183 üde aradım onlarda net cevap veremedi aynı durumda olup araç alan varmı?
Heyet raporumda sürücü olur ve ÖTV’yle ilgili birler yazmıyor en baştan birdaha heyete girmeden alınabilirmi?
Engelim omiriliktedir

Strom9

eğer rapor oranınız %90 altında ise (ki öyle) raporunuzda 'sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir' ibaresi olması gerekli. ayrıca ehliyetinizi de engelli B sınıfı ehliyetine çevirmeniz gerekiyor. ancak araç kullanmaya engel durumum yok demişsiniz zaten. bu yüzden ÖTV indirimi vereceklerini pek sanmıyorum. tekrar rapor alıp yazdığım ibareyi raporunuza ekletmeniz gerekiyor. ve ehliyetinizi değiştirmeniz gerekiyor. aksi halde ötv muafiyetinden yararlanamazsınız.

ötv muafiyetli araç alımı ile ilgili

Merhabalar,
%68 Ortapedi engelli raporum var rapor açıklaması aşağıda ektedir, engelli sürücü belgesi alsam tertibat kodlu araç alabilirmiyim.
raporu alalı daha 1 ay olmadı yanlış yönlendirmeler çok var kimisi raporda yazması gerekir yazıyor hastanede tekrar başvurman lazım dedi bu durumda olup araç alan varmı ?
ekran-alintisi-png.9394

Strom9

Tam olarak ortopedik engeliniz nedir ve yeni raporlarda tertibatlı araç kullanmalıdır yazmalı her ortopedik engelli araç alamıyor

Üst Alt