Ne kadar para o kadar köfte olayıdır bu, bütçenize göre hareket etmenizi öncelikli olarak tavsiye ederim. Şimdi gelelim olayın #hakkınıver'meye.
2015 aralık ayında 66 bin normal fiyatı ile 43 bin tl ye dacia duster 4x4 en fulunu aldım şu an aracım 70 bin km de, ikinci eli piyasası da 75 bin tl civarı. Belkide en önemli artısı bu. Araç o kadar çok tuttuki ikinci el pazarında en çok tutulan markaların ilk 2 sırasında yer alıyor.
Ortapedik engellim var gidemediğim, merak ettiğim heryere girdim aracımla, hatta duster team türkiye diye facebook üzerinden başkanı olduğum bir offroad grubu bile kurduk 6 bin üyeli isterseniz sizde oraya üye olup neler yaptıklarımıza bir bakınız. Standart araçlar içinde 2000 cc motarlarda dahil olmak kaydıyla söz konusu olan kar, çamur, dere geçişi, kum pist olunca biz ne subarular, ne hondalar, ne kialar ve daha bir çok muadili markalar gördük arazide çaresiz kalışlarına gül gül olduk. Tam bir fiyat performans aracıdır duster. Heleki 2018 modelleri çok daha modern ve kaliteli durumda ciddi manada sınıf atladı yeni duster2.
Bununla birliktede biraz fiyat da yükseldi haliyle şu an en full 4x4 olanı yanılmıyorsam 120 bin tl ötv indirimi ile 77-78 e alınır herhalde.
Bakın şimdi araç üzerinde mercedes A serisinde, nissan qashqai de kullanılan efsane reno dci motor var. 110 ps 270 nm tork size harika bir güç duygusu veriyor. Marka servis çözümleri çok yaygın ve gayet ilgililer. qashqai aynı motora 10 bin km de bakım yaptırıp 800 tl l servis ücreti alırken duster aynı motora 20 bin km de bakım diyor ve ilk bakım ücretide neredeyse yarı fiyatı. Hem alırken, hemde servis bakımlarında sizi üzmeyen bir araçtır.
Yeri geldi 40-50 cm karı yarıp geçtim, yeri geldi yan kapı aynasının altına kadar olan derinliği olan derelerden geçtim. youtube merak edip duster offroad yazın aracın performansını siz görün. ayrıcada 5 yıl sonra değerini en azkaybeden araç olma özelliğinide asla göz ardı etmeyin. hem şehir, hem arazi sizi asla yolda bırakmaz. diyeceğim bu kadar marka reklamı gibi olacak yoksa, sadece size tecrübe ve memnuyetimi aktarmaya çalışıyorum o kadar.