Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Suv araç almak istiyorum. Ne önerirsiniz?

samhey

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
[FONT=Verdana]Merhaba arkadaşlar yeni bir suv araç almaya karar verdim.[/FONT][FONT=Verdana] Sizce en mantıklısı hangi seçim olur. önerilerinizi bekliyorum.[/FONT]

Ekim 2017 yılında Honda Crv aldım gayette memnunum.1.6 Dizel oto.4x4 bana gelişi 5.000 bin aksesuar dahil 118.000 TL idi.Şuan ki fiyatı yeni yasayla alınailir mi ilmiyorum açıkcası :)

Bir çok aracı test ettim senin gibi araştırırken, yigenimin galerisi var ve hafta sonları bayiler de ,aklımdan geçen araçları test etmek hobim oldu.

Test ettiklerim . Volvo,bmw,mersedes,honda,nissan,toyota,opel, subaru forester dizel almaya karar verdim. Nedeni araçta savurma yok tekerler yere japon yapıştırıcısı ile yapıştırılmış gibi düşün köy yollarında ki virajları düz yol gibi dönersin youtube baka bilirsin. triger yok 2000 motor cvt fakat torktdan dolayı cvt gibi değil crv ile aynı fiyat fakat bize gelişi 100 binlira. Benzinlisi hemen toparlamıyor bu arada.
Seçimi şöyle yaptım

ilk akla gelen araç honda crv 120 ye bırakıyorlardı, arka koltuk diz mesafesi dar geldi başkası sığa bilir benim ayağım protez olduğu için sığamadım triger kayışı var honda jazz kullanıyorum iç dizayn aynı 5 sene jazzı kullandıktan sonra aynısı olmasın gibi bir düşünce oluştu.

Kaliteyi neden daha pahalıya alayım dedim kaporasını verdim ,sanırım 10, 15 gün içinde gelir. Tabi bu benim düşüncelerim herkesin düşüncesi farklı olur. Siz test edin kararınızı verin.
Selamlar

Bende hyundai ix35 var geçen hafta bakıma götürdüm artık ix35 ler yok onların yerine tucson çıkıyor . gitmişken araçları inceleme fırsatım oldu malum kısmet olursa bende 2019 da aracı değiştirecem o yüzden hyundai tucson lara baktım en çok hoşuma giden 1,6 benzinli (2000 olan fiyatı aştığından bizler alamıyoruz) 4x4 turbo full otomatik her şey var araçta bayi fiyatı yaklaşık 160 binlerdeydi küsüratı olabilir bize ötv siz fiyatı 90 binlira dedi artı üzerinde 6 binliralık aksesuar vardı onuda istersen 96 binlira olur dedi . araç çok güzel yakıt olarak normal 4x2 lere göre daha az yakıyor çünkü turbo . 4x2 de var daha uygun 130 binliraydı zannedersem bize gelişi 80 binliraydı aradaki 10 binlira için bence 4x4 alınır (tabi bütçe meselesi) hem araç 4x2 ye göre daha donanımlı hemde daha az yakıyor ve tabiki 4x4 çekişi var .

Muhakkak diğer markalarında suvlarına bak fiyatlarını ve özelliklerini kıyasla birde yakıtlarını kıyasla bunları karşılaştırdığında hangisi sana daha uygunsa ona yoğunlaşırsın

Toyota nın hibrit suvu var zannedersem onada bakmayı unutma yakıt yönünden hepsinden iyidir hibrit olduğundan fakat özelliklerine bakmadım.

inşallah gönlüne ve cebine göre araç bulur ve alırsın.

[FONT=sans-serif]2018 başında 93 bin TL ödeyerek Mazda CX-5 satıl aldık.

İkinci elde satışının zor olacağını bir kenara bırakırsak bu fiyata bu özelliklerde, bu sorumsuzlukta (Tork konvörtörlü otomatik vites olması ve atmosferik motoru ile) SUV segmentinde alınabilecek tek araç diyebilirim. Almadan önce çok araştırdım, özellikle yurt dışı kaynaklardan değerlendirmeleri okudum, 2018 yılı dünyada yılın otomobili seçmelerinde Range Rover Velar, Volvo XC60 ile birlikte ilk üçe kaldı.[/FONT]

[FONT=sans-serif]CX-5 in Almanyadaki fiyarı yaklaşık 40 bin Euro olduğu göz önünde bulundurulduğunda normal şartlarda bu arabanın Türkiyede 300 bin civarında satılması gerekir. [/FONT]
[FONT=sans-serif]
Araç konfor odaklı tasarlanmış tam bir aile aracı, full artı full paket, 5 yıl garanti,

Ben kesinlikle tavsiye diyorum, 200 bin bandını geçmeden alabilirsen şanslısın derim. Araç ile ilgii sormak istediğin başka sorular olursa çekinmeden yazabilirsin. [/FONT]

https://www.mazda.com.tr/modeller/yeni-mazda-cx-5/

daimon
Hayırlı olsun öncelikle. Şehir içi kaç litre benzin tüketiyor ?

Teşekkür ederim.

Katalog değeri şehir içi 8 litre görünüyor ama 10-11 litreyi buluyor bizim kullanımımızla. Tasarruf etmek için dikkat etmiyoruz, sakin kullanımda 10 litrenin altına düşecektir. Birde araçta kışlık lastik var, onlarda yaklaşık 0,5 litre fark ettiriyormuş yukarı yönde. 10-15 bin km kullanımdan sonra 0,5 litre kadar daha düşeceğini söylüyorlar. Yılda 7500 km kadar yol yaptığımız için dizel araç hiç düşünmedik.

daimon
peki aracın arkası yani arkada oturanlar en ufak bir tümsek gibi bir yerden geçerken zıplamaktan şikayet ediyormu yada sen ufak bir tümsekten geçerken aracın arkasının zıpladığını hissediyormusun? bende ix35 varda önceden normal sedan türü araç vardı 4 senedir suv türü araca bindiğim için bu zıplamayı hemen hissediyorumda sorduğumda genelde suv tarzı araçlar suspansiyondan ve yükseklikten dolayı zıplama yaparmış sende nasıl acaba

Merhaba, Mazda CX-5 konfor odaklı tasarlanmış, süspansiyonu orta sertlikten bir tık yumuşak sertliğe ayarlanmış, tümseklerde bu tür bir his kesinlikle yaşanmıyor, sadece sert kasislerde hafif bir ses geliyor. Araç binek araç konfor ve rahatlığında, virajlara girdiğinde de sanki düz yoldaymışsın hissi veriyor, deneme sürüşü yapmanı tavsiye ederim.

Bu aracın Türkiye'de az satılmasındaki tek neden 2000 cc motor hacmi nedeniyle yıllık 4000.-TL tutarındaki MTV'si.

Aksi taktirde en çok satılan SUV olurdu, Dünya genelinde 6 farklı model olarak üretilen 1 milyon Mazda'dan 300 bini CX-5 oluşturuyor.

daimon
verdiğin bilgiler için çok sağol ben artık seneye bakıcam ozaman doluyor günüm ,fakat ozamanda bizim 200 bin sınırı nasıl olur bilemem yerinde kalırsa mazda hayal olur

200 bin sınırı yılın başında yenilenecek, Mazda fiyatlarını en az arttıran firma, Kasım 2017-Nisan 2018 arası artış 193 binden 208 bine 15 bin civarında oldu, diğer firmalar bunun en az iki katı artış yaptılar fiyatlarına, hayretler içerisinde izliyorum.

Birde Mazda kapora aldığı tarih itibari ile fiyatı sabitliyor, aracın teslim tarihinde kapora tarihinden sonra 2-3 ay geçmiş bile olsa ek bir ödeme talep etmiyor.

bütçe belirtseydiniz daha iyi yorumlar yapılabilirdi bende uzun süredir araştırıyorum fiyat performans olarak incelediğimde dacia duster 2018 gayet uygun kalitesiz olduğu yönünde paylaşım yapan çok ancak ben 1 yıl kullanan biri olarak tam aksini söyleyebilirim tabi ki bütçe fazla ise peugeot 3008-5008 suziki vitara kia sorento da bakılabilir

ben ğaraya kıyıp VOLVO XC90 alıcam yahut ta LİNCOLN diğer modeller bu arabalrı gördükten sonra angarya gibi gelior bana

var var yaptığım iş sayesinde bana pek uzak değil

Arkadaşlar..
Yıl sonu 200 bin lara limit 2019 yılında ne kadar olur.
Bunu nereden nasıl öğreneceğiz.
Selamlar.

AÇIK DENİZ

Öğrenemezsin.
Ucu açık bırakılmış.
Kanunda bi oran var ama o kesin bi rakam olamayacagınıda söylüyor.

Üst Alt