Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sweet sendromu rahatsızlığına oran verilmekte midir?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, benim kızım 2.5 yaşında ve kızımda 'Konjenital Müsküler Distrofi' rahatsızlığı var,bu rahatsızlık dolayısıyla %40 engelli raporu verildi ve 2022 engelli maaşı alıyor.
Bu hastalık dışında 'Sweet Sendromu' teşhisi kondu.
Sweet sendromu rahatsızlığından ötürü rapor alan veya hangi oranda rapor verileceği hususunda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun. Kızıma yüzde kaç rapor verilir acaba?
Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar, soracağım soru ile ilgili konu açtım ama hatalı açmışım galiba.
Kızıma 'Sweet Sendromu' hastalığının teşhisi kondu. Bu hastalığa yüzde kaç rapor verilir acaba?
Önceden 'Konjenital Müsküler Distrofi' hastalığı sebebiyle %40 rapor verildi, bu hastalıkta eklenince evde bakım aylığı alabilir miyiz?
Teşekkürler

@Kızım hasta
'Konjenital Müsküler Distrofi' hastalığı sebebiyle %40 rapor verildi
bu kas hastalıgı değılmı artık hastalıgı bu değilde sweet sendromu mu ? kas hastasıysa %40 ı az vermışler tam bagımlı ve süresiz olması gerekıo.
eğer her iki engelde mevcutsa %50 den fazla alırsınız raporu .ebm yede %50 istiolar zaten.aslında sırf kas hastalıgının bile yeterlı gelmesı gerekıo

-mka kardeşim biz %40 raporu Balcalı'dan aldık, tüm bilgiler onlarda diye. Meğerse Balcalı çok düşük rapor veriyormuş. Şimdi Seyhan Devlet hastanesinden(eski sigorta hastanesi, Eski Aşkım Tüfekçi) randevu aldık, yeni raporu oradan çıkaracağız.
Kas hastalığının tam teşhisi konmadığı için bekliyordum ama Balcalı şu ana kadar 5 genetik testi yaptığı halde hastalığın Konjenital Müsküler Distrofi'nin hangi türü olduğunu tespit edemedi. Her tahlili 3-4 ayda ancak çıkıyor, bu nedenle genetik sonucunu beklemeden yeni rapor için başvuruda bulunacağız.
Sweet sendromu hastalığı ender görülen bir hastalık, Romatoloji bakıyor. İnşallah bu iki hastalık ile bakıcı maaşı alırız, maddi durumumuz çok kötü çünkü. Eşim çalışmak zorunda çalışamıyor, ben tek başıma yetiştiremiyorum.
_mka çok teşekkür ediyorum, hayırlı akşamlar.

Kızım hasta
Balcalı çok düşük rapor veriyormuş.
ALLAH yokluğunu göstermesın.balcalıya sağlam geden hasta döner dıolardı bı zamanlar halen öyle mı bılmıom.
[FONT=sans-serif]Şimdi Seyhan Devlet hastanesinden(eski sigorta hastanesi, Eski Aşkım Tüfekçi) randevu aldık, yeni raporu oradan çıkaracağız.[/FONT].
hangi güne aldınız
Kas hastalığının tam teşhisi konmadığı için bekliyordum ama Balcalı şu ana kadar 5 genetik testi yaptığı halde hastalığın Konjenital Müsküler Distrofi'nin hangi türü olduğunu tespit edemedi. Her tahlili 3-4 ayda ancak çıkıyor, bu nedenle genetik sonucunu beklemeden yeni rapor için başvuruda bulunacağız.
bana balcalıda teşhis kondu preggressif muskıler dıstrofı dıe amma kasın hangı türü necı necı deıl bılmıom tek bildıgım ilerledıgı :(
sadece kastan %50 den fazla alırsınız dıe o yüzden demıstım
Sweet sendromu hastalığı ender görülen bir hastalık, Romatoloji bakıyor. İnşallah bu iki hastalık ile bakıcı maaşı alırız, maddi durumumuz çok kötü çünkü. Eşim çalışmak zorunda çalışamıyor, ben tek başıma yetiştiremiyorum.
geçmiş olsun demekten başka elden bişi gelmıo malesef. ama dedıgm gibi tek kas hastalıgı bile yeterlı gelır.ve ebm alacagınızı umuyorum
not : konuyu yanlış yere açıksın hemşo.ana sayfadan parasal haklar bölümune gır ordanda evde bakım hizmeti aylıgı kısmına gırıp konuyu oraya aç orda görüp bilgisi olan arkadaşlar yazar bu kısmında mesajın konu hakkında bilgisi olanların gözünden kaçabılır
iyi günler

_mka çok çok teşekkür ediyorum kardeşim, Allah razı olsun. Rabbim cümle hastalara şifalar versin inşallah.

-mka

kardeşim seni rahatsız ediyorum kusura bakma ama kafama takılan bir şey var ;şimdi kızım 3 yaşında ve Konjenital Müsküler Distrofi hastası. Bu çocuğa enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde im(intra Müsküler) ilaç uygulamasının yani bacaktan kasına iğne yapılmasının bir tehlikesi ya da zararı olabilir mi?
Çok teşekkür ederim.

Kızım hasta
kas hastası olarak akupunktur yaptırdım zamanında anca canım yandı faydası olmadı.kekık suyu kuşburnu içtim olmadı çeşitli bişiler denedım olmadı.dıyecegım o ki kas hastalklarının tedavısı yok ii ederım dıen yalan söyluodur tedavısı olsa o kadar çok kas hastası varkı devrım olur kanser gıbı bu.uzun lafın kısası fayda saglayacagını sanmamakla beraber iğne yaptır ya da yaptırma dıemem yanlış yönlendırmeye gırmek ıstemem ama şahsım olarak ben kendım yaptırmam sebebım var bahsettıgm gibi çeşitli şeyler denedım olmadı canımın yandıgı paramın gıttıyı ile kaldım.size tedavı ederım dıen olursa unvanı ıster bıtkısel tedavı eden olsun ısterse prof unvanlı dr olsun inanmamanz çünkü tedavısı olsa tüm dunyada yer yerınden oynar.şuan beklemede kalmak en gzeli

@_mka kardeşim sen beni yanlış anladın, ben enfeksiyon hastalıkları yani bronşit, üst solunum yolu enfeksiyonları, kulak iltihabı vs gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan iğneden bahsediyorum.
Yani çocuğa iğne yapılırken ilaç çok zor giriyor vücuda, çocuk kas hastası ya kaslarına vücuduna bu iğne yapılmasının bir zararı olur mu acaba?

Kızım hasta
şimdi anladım konuyu.kan tahlılınde kan vermek ve diş çekımınde ağrıyı dındırme harıcı iğne yaptırmadıgm için bişi diyemıcem.İNŞALLAH yiğenımınde iğneye fazla ihityacı olmasın geçmiş olsun

Üst Alt