Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SYDV'nın hane gelir beyan formunu doldurmamanın cezai yaptırımı var mı?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,%92 Raporla 13 yıldır engelli aylığı alıyorum.Yeni çıkan 2022engelli aylığı genelgesiyle birçok engellinin maaşı kesiliyor..Bunun tespiti içinde maaş alan ve maaş için başvuru yapanların SYDV'nın HANE GELİR BEYAN FORMU nu doldurup teslim etmeleri isteniyor..Bu FORMU doldurup teslim ettiğimde büyük olasılıkla maaşım kesilecektir..SYDV dan gelir tespiti içinde henüz bir görevli gelmedi...Benim gibi maaş alanların bu formu doldurup teslim etmedikleri taktirde herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalabilirler mi? Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı?

Bahsettiğiniz konu geçereli sizde benim gibi sadece beklemede kalın zaten evlerimize hane ziyaretine gelmeleri küçük ihtimaldir.
Büyük ihtimalle maaş günü maaşımızın yatmadığı gibi bir durumla karşılaşmamız halinde zorunlu olarak sydv lere gitmemiz gerekecek.
Bu süreç içersinde sgm den halen kapsama dahil olup olmadığınızı kontrol edin.
Cezai bir yaptırım söz konusu olamaz bizler beyan ettiğimiz şartları koruyor isek ve yeni yasa değiştiği için bildirim zorunluluğu gerekmeyen bir durrum oratada yoksa sosyal incelemeleri veya yapacakları herhangi bir incelemeyi bekleyelim
Durum bizleri kapsayan kısmı yıllık incelemeye tabi tutulacağımızla sınırlıdır.

cevabın için sağol septik40
..Gerçi SYDV dan gelir beyan formunu alırken görevli bunu bizim gibi maaş alanlardan ziyade yeni başvuru yapacakların tespiti için olduğunu ve formu teslim etmek için zaman sınırlaması olmadığını söylemişti.her kafadan farklı ses çıkıyor..Yersiz maaş ödemeleri yüzünden de %50 faiz cezasıyla yersiz ödenen maaşların geri istendiğini duyuyoruz..Bi karmaşadır gidiyor..hakkımızda hayırlısıııııı............

ablam seni korkutan nedir? Şu gelirlerini yaz bakalım hakikaten korkulacak bir durum var mı hesap yapayım. Yoksa senin vesveseyle geçecek günlerin... sen mal vs ne varsa yaz ben bir hesap yapayım.
Belki de korkulacak bir şey yok sen yersiz yere endişe ediyorsundur:)

Ayrıca hanede kaç kişi olduğunuzu da yaz.

Melek hanım 2 gün gün önce başka konu altında bu sorumu cevaplamış,sorunu çözmüştünüz..Bu konu başlığını daha önce açmıştım...sorun yokkk. :)
ama ben yinede geliri yazayım,aynı soruya cevap bekleyenlere birkez daha yardım etmiş olursunuz...Annem,babam ve ben,3 KİŞİLİK 1 AİLEYİZ.babam emekli ve 1400tl maaşı.Kira ödemiyoruz,emsal evlerin kiraları 650-700tl ..Oturduğumuz ev kardeşimin,araba ve üzerimize kayıtlı herhangi bir mülk yok.sadece %92 raporla aldığım 3 ayda bir 1130tl maaşım var.aylık gider de 800-850tl

1400 ü 3 e bölünce 243 ü geçio deniz kardeş
bizde 3 kişiyiz evde ne emekli var ne çalışan evde kira

Burda bi vakıf çalışanı yeni yönetmelik beklenio demişti

Adil bi yönetmelik çıkar inş

Mirhat haklısın 243tl geçiyor.hane gelir formunu teslim ettiğimde anında maaş kesilecektir..Bu maaş bağlanırken bizim dışımızda anamızın,babamızın mal varlığını sorgulamadılar ki...Sağolsun bakanımız çıkardığı saçma sapan 1 yönetmelikle bizim dışımızdaki herkesin mal varlığınıda araştırıyorlar..Söylediğin gibi yeni 1 yönetmelik çıkar umuduyla gelir formunu yılbaşına kadar teslim etmeyi geciktirmeyi düşünüyorum..Malum seçimlerde yaklaşıyor,119tl den 243tl çıkaranlar bakarsın asgari ücretin 3/2 si gibi muhtaçlık sınırı belirlerler..Buda çok mu abartılı bir beklenti oldu? :)

Denizvmavii inş beklentilerinizin gerçeklştiğini görmek hepimize nasip olur.

Konu başlığı ile ilgili dün edindiğim bilgiyi burda da paylaşayım...SYDV Avukatıyla dün tel. görüştüm ve şunu söyledi...
2022 maaşı alanlar yeni çıkan yönetmelikle belirlenen hanede kişi başına düşen gelir, 243 TL lik muhtaçlık sınırı geçiyor ve siz bu durumu SYDV na bildirmiyorsanız,bu durum tespit edildiğinde ödenen maaşlar yasal faiziyle birlikte geri alınacağını söyledi..Bunun Ağustos
ayından sonra ödenen aylıklar için geçerli olduğunu ve ağustos ayından öncekilerin affedildiğini söyledi.
Ben bunu daha önce KALEM (Melek) hanıma da sormuştum...KALEM hanım bu cezai yaptırımın sadece 2022 maaşı alıp ve aynı zamanda bir işte çalışıp bunu da yetkili mercilere bildirmeyenlere ceza uygulandığını söylemişti....hangisine göre hareket etsek

hiç birine göre haraket etme maaş kesilenekadar devam

arkadaşlr herkese merhaba biz 4 kilik ayleyiz anne baba engelli kardeşim sgrtalı asgari ücretle caliyşıyor anna baba engelli maşı kesılmi

cevap yazarsanız cok sevnrm herkase sayglr

birde babaiki defa süresizrapor aldı şimdi ücüncü raporu alacak acaba sonmu olur yoksa yinemi süresiz devam eder teşkrlersayglr

birde babaiki defa süresizrapor aldı  şimdi  ücüncü  raporu  alacak acaba sonmu  olur  yoksa   yinemi  süresiz devam  eder  teşkrlersayglr

denimavii merhaba benramazan nasılsın iyimisin işallahiyisindir

seninsoruna cevap vereyim hane gelir beyan formunu sydv doldur ver sonra pişman olursun

sağol Ramazan çok şükür iyidir,seni sormalı? beyan formu işi 1.5 yıl önce idi.Daha sonra bu beyan formu doldurma işi bakanlıkça iptal edildi...şimdi gelir testi yaptırıyorsun..biz şubat da sydv na sorduk,3 kişiyiz v gelir 1400tl (o zaman için) dedik.muhtaçlık sınırını aşıyor,maaşım kesilir mi dedik? Memur ''sizin gibi eski hak sahiplerini kapsamıyor bu muhtaçlık sınırı'' ve bakanlıktan da maaşların kesilmesi için 1 emir gelmediğini söyledi.Sadece tel. nomuzu alıp bir gelişme olduğunda arayacaklarını söyledi.bizde halen beklemedeyiz. :)

yeni çıkan torba yasada bununla ilgili 1 gelişme var mı,bilen arkadaşlar yardımcı olsunlar...

bizde evde 7 kişiyiz babamın maaşı 1000 kusur tl ablamda bizimle yaşıyor oda dul maaşı alıyor ( 1000 tl civarı ) kardeşimde çalışıyor oda asgari ücret alıyor (890 tl) ev ahşap ama bizim değil araba yok tarla falan yok bu durumda 2022 maaşı kesilirmi ?

destiny07;

toplam maaşınız 2890tl... toplam gelirinizi evdeki 7 kişiye bölerseniz kişii başına 2890:7=412,85 tl düşüyor..muhtaçlık sınırı 270tl nin üzerinde olduğu için kesilir..2015 de evlere gidilip hane gelir hesabı tespiti yapılacağı söyleniyor..o zamana kadar maaş alırsınız..ondan sonra kesilecektir..

öyle görünüyor ama ablamın maaşı sayılmaz bence öyle tahmin ediyorum

destiny07;

benim bildiğim kadarıyla eve giren her türlü gelir hesaba katılıyor..sen bunu ilçendeki SYDV a telf.la sorsana..en doğru cevabı oradan alırsın..

arkadşım sen eski diye özeligin yokki sen sydf kadnı dolr vr

arkdşlr 2015 kadar yeni engelli yasası yoktr bekliyecksinz

desty07 eve giren hesaplanmaz eve giren maaş hesaplanır artık bunu ögrenin tamamı canım

kardeş ben her hafta sydv gidiyrm evde kac kişi calışıyor artı eve nekadar para giriyor şuan bunun hesabını yapıyorlar anladınızmı size anlatmak cok zor ama yinede anlamaya calışın tşkler

birde evde ssk takip ediliyor evde iki kiiş ssk lı calşıyorsa 2022 maaşı otametiman kesliyor

bakınız biz evde 4 kişiyiz 2 engelli 2cocuk yaşıyoruz cocugun biri ssklı calışıyor biri calışimıyor asgari ücret biz iki engelli maaşımızı alıyoruz amadaha önce iki cocuk ssklıydı maaşı alamıyorduk şimdi biri ssklı digeri calışmıyor bizanne baba engelli maaşı alıyoruz

Üst Alt