Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T seviyesinden omurilik felcinde iyileşme C ve L'ye göre daha mı az?

Mathmen

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
arkadaslar birsey dikkatimi cekti...cevremde,hastanede,nette hep C ve L seviyeli hastalarin daha fazla gelisme kaydettigini gordum...T seviyesinden hasar alip yuruyeni gormedim...ben mi kuruntu yapiyorum yoksa sizin de gordukleriniz ayni mi?yaralanmanin boyutu da onemli tabiki c seviyesinden.cok kotu durumda olanlarida gordum ama t seviyesinden iyi olani gormedim maalesef...god help to us :(

ne yalan söyliyim benımde gözlemim bu...
T sevıyesi c ve l ye göre daha korunaklı sanki kas kutlesi bakımından. yanı burayı felç bırakmak için ciddi bi basınç gerekıyor. tabi bunları şimdi uydurdum oda ayrı:eek:

Mathmen benim abimde c kirikli tedavi gordugumuz merkezde 3 c seviyeli hasta var iki si 20 ser ay olmus ikiside yuruyo abimin durumuda 8 ay oldu bacaklarda his ve hareket baya gelisti l seviyesinde de gordugum kadariyla en buyuk problem bileklerin dusmesi ve tuvalet hissiyatinin donmemesi

her sabah.kasilarak uyanmaktan biktim usanfim artik...nasil bir lanrt seydir bu boyle...uykusuz gecen gunler...gunduz zaten bi gram uyku yok :(

bunun c si t si olmaz. Allah ın dediği olur ...

Mathmen

Sanırım T'den yaralanıp felç olmak için çok büyük bir güç olması lazım. O güç C'den vurdu mu zaten sağ bırakmıyor! Yani, C'den yaralanmalar görece daha hafif oluyor. Dolayısıyla geri dönüşler de biraz daha mümkün hale geliyor. Benim kurabildiğim mantık bu...

en son edindigim bilgilere gore en oynak bolumler T12-L seviyesi dusmelerde bu kisim daha cok zarar goruyor...ama omurilik kanali bu bolumde ve C seviyesinin belli bolumlerinde daha genis oldugundan daha az hasar olma ihtimali yuksek...bu da daha iyi gelisme gostermelerine neden oluyor...youtube'daki nabil ebrahim iyi anlatiyor...spinal cord injury tam kesi mi degilmi?

Üst Alt