Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T12 omurilik felçliyim. %74 raporumla araç alabilir miyim, ailem kullanabilir mi?

ahmet06_18

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Siteye yeni üye oldum konuyu dogru yeremi açtım bilmiyorum kusuruma bakmayın .

2009 agustos ayında geçirdigim kaza sonucu t12 omurilikte kırılma ve dönme sonucu oluşan sinir zedenlenmesinden dolayı şu an belden aşşağıma tamami ile hükmedemiyorum tedavilerime gitmek için bir araç almak istiyorum ankara numune hastanesinden aldıgım %74 agır özürlü ,kalıcı ibareli kurul raporum var fakat 18 yaşından küçük oldugum için ve araç kullanamıyacagım için abim veya babamın kullanabilecegi bir araç istiyorum .fakat %90 olması gerektigi söyleniyor ne yapmamı önerirsiniz indirimli araç mı alalım yoksa ikinci el bi araçmı almamı önerirsiniz nisan 1993 dogumluyum

cvplarınızı bekliyorum saygılar

Evet %90 ve üzeri olması gerekir 3. dereceye kadar kan hısımlarının kullanabilmesi için..

1993 doğumlu iseniz 2011 yılı itibari ile gün ve ayı tam doldurduğun 18 yaşında olacaksın..
Ancak 'özel donanımlı araç kullanabilir,h ehliyeti alabilir' raporu alıp sürücü kursundan h ehliyeti alıp ( ' özel donanımlı' ibaresini ehliyete de işlettirmen gerekli..) kendi adına araç alabilirsin.
Yine senden başkası kullanamaz aracı..

raporaki agır özürlü ibaresi sayesinde alabilme ihtimalim oldugunu duymuştum agır özürlü :evet ibaresinin buna bi etkisi olmazmı .bir sorum daha olacak h sınıfı ehliyet aldıgımda sag ayagımıçok az kullanabiligim için otomatik vites araç alsam özel donanım taktırmasam ailemden başka birisinin kullanması mümkün olurmu fobim nedeni ile ben araç kullanamam

buna raporu verecek olan hastane heyeti karar verebilir.
Sadece sol ayağınızda sakatlığınız olduğuna kanaat getirilirse ve ' otomatik vitesli araç kullanabilir ' ibareli rapor verir ise ( ki bu durumda ÖTV'den muaf olamazsın ve aracında engelli amblemi bulunmaz. ) bu durumda istediğiniz kişi kullanabilir..

çok teşekkür ederim sıfır arac sahibi olma hayellerim sona erdi :( neyse canım sagolsun bende temiz bi ikinci el araç bulmaya bakıcam artık yardımlarınız için çok teşşekkür ederim :)

Üst Alt