Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T12 Parapleji hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

cezali35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben yüksekten düşme sonucu wertebra lomber kemiğim kırıldı 45 gün hastahanede yatmam sonucu taburcu ettiler ve şuan sağ ayak parmaklarım fazla oynamıyor ve ayağımı dışa doğru çeviremiyorum belimde 4 platin var ben internette aradım ama bulamadım bu sorunların maluliyet cetvelinde yüzde kaç iş göremezlik olur artı fizik tedavinde t12 parableji yazıyordu az bişey yürüyeyim belim ağrıyor sağ ayağım burkuluyor ve yürüyüşümdede sorun var yamuk yumuk yürüyorum ve yavaş yürüyorum

İşeme ve dışkılama fonksiyonlarınız çalışıyor mu? Çalışmıyorsa, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybı söz konusu olur.
Aksi halde yürüyebiliyor olmanız malulen emekli olmanıza mani sayılır.
Ve, yaralanmadan sonra 2 sene tedavi/iyileşme süreci öngörülür. Bu süre dolmadan kolay kolay net bir rapor verilmez...

Malul sayılacak derecede sakatlık söz konusu değilse, o zaman sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alma imkanı olabilir belki... Bu da -maluliyet kadar olmasa da- sakat statüsünde sayılıp erken emekli olabilmek için avantaj sağlar...

Üst Alt