Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T12 seviyesinden felcim. Ayak bileklerime kadar his olması hareket için..?

benn

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhabalar..allah herkese acil şifalar versin inşallah...bende t12 seviyesinden felçliyim.yaklaşık 1 yıl oldu..şu an uzun bacakları takarak valker ve kanadyenle düz zeminde yürüyebiliyorum.ayak bileklerime kadar his var.ayaklarda hiç yok..dizlerimi çekiyorum ama itemiyorum..benim durumumda olan var mı..his varsa bu iş olacak diyorlar...sizler ne diyorsunuz...allah herkesin yardımcısı olsun

öncelikle geçmiş olsun acil şifalar..

benim 4 yıl oldu t10 tam kesi hissiyat ve hareket yok... hissiyat var diyorsun doktorlar fizyoterapistlerin verdiği egzersizleri mutlaka uygula ekstra tavsiye pozitif ol çevrendeki insanlar da pozitif olsun, enerjini kendine harca inşallah sonuca ulaşabilirsin ayrıca afyonda üniversite hastahanesine yeni makineler gelmiş robotik mobotik bişiler diyordu fizikci hocalar bi sıra almanda fayda var nasipse yarın gidiceğim inşallah faydasını görürüm/görürüz tekrar geçmiş olsun tez zamanda mevlam şifa versin hepimize..

on-off sana da çok geçmiş olsun...afyona git haberleşelim mümkünse allah acil şifalar versin teşekkürler......

Her ikisi icinde ayni zorluk.

bende L1 seviyesinden kırık var ilk 6 ay yatak sonrası tekerlekli sandalye bu uzun sürmedi ama walker elime aldıktan sonra iyileşme hızlandı 2 yıldan sonra ne kazanabildiysem onunla kaldım. sana tavsiyem senin daha 1 sene olmuş kendine olan inancını kaybetme bol bol çalış sporu ihmal etme en iyi fizik tedavi merkezini ara bul. ama katiyyen moralini bozma enerjini yüksek tut

unutmadan şunuda ilave edeyim sağ ayağımdaki his soldan daha fazla sıcağı soğugu, ıslak kuru sağ ayağımla hissedebiliyorum ama sol ayağım hareket ediyor sağda tık yok

okan hemen hemen aynı benim de sağ ayağımın bazı bölgeleri daha iyi hissediyor saağ ayağımda çalışıyor ama sola göre çok zayıf...tavsiyeler için teşekkürler..

Merhaba öncelikle Rabbim herkese acil şifalar versin.benim t12 kesi yok diyorlar.belden aşağısında his yok ameliyat olalı 3 ay doldu. Ayaklarim bazen kendi kendine hareket ediyor kasılmalar oluyor ve bazende komple bacaklarim parmaklarıma kadar sizliyor yaniyomus gibi sizce bu iyi bişey mi? Dr.lara sordugumda hareket etmesi normal istem dışı diyolar.

benım annemde beyın kanamsı gecırdıgınden yatalak6 ay yogun bakım sımdı sol taraf tutuyo ama sagda hıs var hareket yok cok kasılmaları oluyo antalya ankara ıstanbul malatya sureklı tedavı gordu robot tedavısıde gordu hıc fayda etmedı bu konuyla alakalı bır gelısme olursa benıde haberdar edın annem55 yasında herkese acıl sıfalar dılıyorum

Kendiliğinden olan kasılmalar/hareketler olası gelişmelere işaret etmez çoğu zaman. Her şeyi zamana bırakın... Olası gelişmeler kendini açık açık gösterecektir zaten, siz bu arada fizik tedavi hareketlerini aksatmayın, kendi kendinize yapabileceğiniz her şeyi yapın, kaslarınızı diri tutun.

nasıl öğrenebilirim ?

Oncelikle herkese merhaba. Allah herkese acil şifalar versin.kaza sonucu t12 omurilik zedelenmesi belden aşağı felcim. Yaklasik 4 ay dolucak neredeyse.tuvalet sorunu mu nasıl öğrenebilirim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

recep bu inan hic belli olmaz.kalcalarinda eger his varsa erken gelebilir.tamamen aldigin hasara bagli.benim 15 ay oldu hala hissetmiyorum..allah sifa versln

Saol benn inşallah en yakın zamanda eski sagligimiza azda olsa kavusuruz tekrar geçmiş olsun

Büyük-küçük tuvalet hissi/hareketi en zor geri dönüşü olan kayıplardır.

Barsak düzeni için en önemli kural sağlıklı beslenmedir. Temel kural belli: Girişler ne kadar iyiyse çıkışlar da o kadar iyi olur! :) Her gün tuvalete çıkmak zorunda değilsin. Vücudun bir dengei vardır, o dengeyi keşfettiğinde, ona göre belli zamanlarda tuvalete oturup yapmaya çalışmalısın. Zamanla olabildiğince düzene girecektir.

Aynı şekilde, mesane boşaltımı için de kendi kendine işeyemiyorsan 4-5 saatte bir TAK yaparak mesaneyi boşaltmalısın.

Üst Alt