Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T2 seviyesinden omurilik felçlilerin yaşamı nasıl devam eder?

enes75

Aktif Üye
Konular
69
Reaksiyonlar
14
Ben 3 yıl önce trafik kazası sonucu t2 seviyesinde omurilik felçli of oldum
merak ederim benim gibi of olanlar yaşamları nasıl oluyor sosyal hayata nasıl devam ederler

Biraz daha detaylı sorarsan daha doğru paylaşımlarda bulunabiliriz... Ama temal olarak şu söylenebilir: Sorunlar çıkar, aşılır, devam edilir.

Omurilik felci olup gelişme kaydedenler?

arkadaşlar merhaba,omurilik felci (OF) Olup gelişme kaydeden arkadaşlar kimler var? nasıl nereye kadar gelişme oldu?
ben 20.08.2012 tarihinde araç içi trafik kazası sonucu T2 seviyesinde omurilik (OF) oldum. 2 ay yattığım hastanede 2 defa beyin ameliyatı oldum,belime 3 tane platin takıldı.hastanede taburcu olduğum zaman

başımı oynatamıyordum,kollarımı kaldıramıyordum,nefes almaktan güçlük çekiyordum,sağa sola dönemiyordum,tekerlekli sandalyeye oturmak için birileri beni kucağına alıp sandalyeye koyuyordu.göğsümde aşağısını hissetmiyorum

şimdi,kollarım kaza yapmadan öncesinde daha güçlü oldu,kollarımda destek alarak sandalyeye rahat geçebiliyorum,dengeli oturmayada alıştım.şimdide uzun bacak yürüme cihazı yaptıracağım bi yer araştırıyorum.o cihazı da yaptırırsam kanedyenlerle yürümeye çalışacam inş.

ALLAH'a şükürler olsun,beterin beteri var.ALLAH c.c hepimize şifa versin.

(not: kaza anında beni götürdükleri hastanede doktorlar benim için yaşamaz diyorlarmış)

Omurilikte kesik yoksa, ilk şokta gecici felç olabiliyor.Ben ameliyattan girdiğimde ayaklardaa his ve hareket yoktu ameliyattan sonra yoğun fizik tedavi ile 7 ay sonra yürümeye başlamıştım.Bir bebeğin yürüme süreci gibi.

Gelişmeler gayet güzel ve beklenen gelişmeler.

Bence bundan sonra genel sağlıına dikkat etmenin dışında ekstra bir şeyer yapmana gerek yok. Bundan sonra tek yağman gereken şey hayata geri dönmek. Okulsa okul, işse iş, sosyal yaşamsa sosyal yaşam... Bunlardan geri kaldığın her saat zarardasın.

Üst Alt