Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T4 seviyesinde silahla yaralanma sonucu zedelenen omurilik..?

omer___42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a arkadaşlar

28.07.2014 Ramazan bayramının 1. Günü arkadaşlarla gitmiş olduğumuz piknik alanında başkaların yaptıgı kavgada kullanılan silahdan çıkan kurşunun koltuk altından girerek t2-t3'ü kırıp t4 deki sinirlerin zedelenmesi sonucu felç kaldım
1 hafta hastanede yattım sonra eve çıktım ameliyat yerimin iyi olmasını bekledik sırtında herhangibir platin falan yoktur kırılan kemiği yapıltırdığını söyledi doktor
15 gun evde yattıktan sonra konya beyhekim ftr yattım. 2 aydır tedavi görüyorum.
tak kullanıyorum bacak aramda bazı hisler geldi büyük tuvaletimi yaparken hissediyorum tak yaparken de hafif bir şekilde hissediyorum
başka hiç bir yerimde hiçbir his ve hareket yok
bi de önceden desteksiz oturamazdım şimdi oturuyom, vursalarda düşmüyorum.

bende ne gibi gelişmeler olur bana önerileriniz nelerdir 23 yaşında 1 yıllık evli biriyim.

Çok geçmiş olsun kardeşim. Ben de ateşli silah yaralanması sonucu t5'ten felç olanlardanım.

Yazdıklarına bakınca durumun gayet iyi görünüyor. tuvalet hissinin az da olsa gelmesi çok çok iyi. 2 sene boyunca her türlü gelişme beklenir. Sabır.

Sen bu arada evde fizik tedavi hareketlerini düzenli olarak yap. Uzun bacak yürüme cihazı alıp her gün bir saat kadar yürüme egzersizi yap. Kol kaslarını ağırlık çalışarak güçlendir.
Sandalyeden koltuğa, yatağa, tuvalete, arabaya geçişler için kendini geliştir. Bunları kendi başına yapman senin için dünyadaki en önemli konu!

Günde 6 defa TAK yap. Bol su iç. İdrarın her TAK'ta açık renkli ve kokusuz olması lazım. 400-600 cc aralığında mesane kapasitesi olmalı.

Büyük tuvalet konusunda yaralanmadan önce her gün tuvalete çıkıyor idiysen, yine her gün aynı saatte tuvalete otur ve bir düzen tutturmaya çalış. Ama baktın ki her gün tuvalete çıkamıyorsun, hiç zorlama! 2-3 günde bir tuvalete gitmek de gayet doğal.

Her şeyi kaybetmiş gibi hissetme sakın! Evliliğin de, işin de, sosyal yaşamın da değişikliklerle birlikte aynen sürecek. Yaralanmadan önce her ne yapıyorsan aynısını yapmaya, aynı adam olarak yaşamaya devam edeceksin. Sadece biraz daha yorucu olacak, biraz daha zorlanacaksın o kadar.

Not: Emeklilik vb. konularda ilgili forumlarımızı incele lütfen.

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim abi dediklerinizi harfiyen yapmaya çalışacam oluşacak gelişmeleride sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Oncelikle gecmis olsun , oturmak bile iyilesme yonunde buyuk asamadir.fizik tedavi bu safhada cok onemli, hayatin baharindasin hemen isyan etme moralini yuksek tut gidana dikkat et ,bu saydigin sorunlar bu donemde olasi sorunlardir, zedelenme varsa 6-7 ayda buyuk duzelme olacaktir.fizyoterapisten mutlaka yardim al.

Teşekkür ederim faruk34 inşallah dediğiniz gibi olur, sol bacağımın baldırına derinden derinden his geldi dokunduklarında acıyor derinden hissediyorum.

Allah şifa versin... Egzersizlere devam edin, maneviyatınızı güçlendirmek için Kuran okuyun, sabredin, şükredin...

Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler...

S.a arkadaşlar geçen hafta doktora gittim benden tekrar mr. Çekti omuriliğimden zedelenme olan yerde kist oluştuğunu söyledi 3 ay içerisinde vücut bu kist kendi ordan atarsa zaten bacaklarında hareketlenme gözükecektir dedi ama 3 ay içerisinde o kisti vücut atmazsa hareketlenme gözükmezse bacaklarında ameliyatla o kisti alacaz dedi bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi?

Kist derken tam olarak ne kastedilmiş anlamadım Ömer. Ödem demek istemiş olabilir... Öyleyse, evet, ödem zaman içerisinde yok olabilen bir şeydir ve bu olduğunda his-hareket durumunda olumlu bir değişiklik olması çok çok çok muhtemeldir.

Ödem demedi kist dedi ama belkide sizin dediğiniz gibi ödemi kasdetmiş olabilir ki ödemi kasdetmişse şuana kadar bende bi ilerlemenin olmamasını sebebi ödemmidir Bülent abi ?

E tabii, omuriliktr baskıya neden olan bir şey varsa, o baskı ortadan kalkamadan bir ilerleme beklenmez...

peki Bülent abi bu ödemi vücut ne kadar bir zaman içerisinde atar ?

Ve daha çabuk atması için neler söyleyebilirsiniz beslenme olsun egzersiz olsun?

Bedenin sağlıklı olması, sağlıklı beslenme, bol bol hareket...

Buna dair bir ilaç kullandırtıyor mu doktor?

Hayır kullanmıyorum

bu da omuriliğimin 2 hafta önceki mr'si bulent abi

Fk9TJ64.jpg

ödem yada kitle umarum ödemdir kitle gibi duruyor... dağılırsa her açıdan senin için pozitif gelişme olacaktır. ftr çok önemli ödemin dağılması her vucutta farklılık gösterir steroit falan alıyor musun bilmiyorum ama sabredeceksin çok yavaş ilerlemeler oluyor...

Yok herhangibi bir ilaç almıyorum doktor kist olduğunu söyledi

takip ederler ve yok olma yada büyüme durumuna göre müdahale gerçekleşir... herhangi bir ilaç yada egzersiz yok etmez kisti...

Peki ben bu omurilik mr sine bakarak eski sağlığıma kavuşaniliryim Yada yürüyebilirmiyim:(

mr bakarak bunu söylemek zor ... nedeni ise siz kitle olmadan öncede yürüyemiyormuşsunuz yani kurşunlanmaya bağlı sinir kesi yada zedelenmesi olmuş ise zor bir ihtimal. ama dokunduğunda hissediyor ama yürüyemiyorsanız kas zayıflığıdır iyi bir ftr merkezi ile olur...

Kurşunlanmaya bağlı oluşan sinir zedeainden dolayı o kitle orda oluşmuş doktorun söyleyişi

Sen çalışmaya devam et kardeşim güçlendir kollarını her şartta iyileşme olsada olmasada çalışman şart bende seninle ayını durumdayım yıllar geçti iyileşmekten umudumu kestim ama hayatı tadında yaşıyorum şunuda yapamdım demedim hayatımda yeterki azimli ol ama artık iki hayal kur biri engelliyken n e yaparım diğeri engelli olmazsam ne yaparım olsun

umudunu kaybetme çok zor bir durum umarım geri gelir...

Herkese yeniden merhaba 10 ay oldu yaralanmama 3 ay önce dediğim kisti 10 saatlik bi operasyon sonrasında aldılar doktorun dediğine göre omuriliğinde hiçbirşey yok bası yapan kisti aldık temizledik Orayı Yürümen için hiç sebep yok dedi inşallah 3 ay sonra Yanıma yürüyerek gelecen dedi ama maalesef 3 ay geçti hiç bir ilerleme olmadı aynıyım t4den aşağısı yok doktorun yanına gittik MR çekti boşalttıgımız kistin yeri boş duruyor hala orası kendini dolduracak ameliyatta omuriliği evet bütün ve Zedesiz olarak gördük fakat içini göremeyiz kurşun yakmış olabilir zamana bırakacaz bekleyip görecez ama yürümene gözle görülebilir hiçbir sebep yok dedi bilgisi olanlar yardımcı olacağınız için şimdiden teşekkür ederim Konya'dan saygılarımla

Allah sifa versin

İnsAllah iyilesirsiniz . Tedavi aliyormusunuz acaba ?

Evet fizik tedavi görüyorum hergün gidiyorum robota bağlanıyorum yürüyorum ve manuel egzersizleri yapıyorum hastanede yatılı kalmıyorum gidip geliyorum

Gecmis Olsuuun .

İnsAllah kalkarsıb ayağa . Ne kadar güzel tedavi alman :)

omer___42

Doktorlar gözle hasar olmadığını tespit etmişlerse, olumlu düşünmemek için bir neden yok. Sabırla beklemeye devam. Bu arada fizik tedaviyi de aksatmamak lazım tabii.

Bizde öyle düşünüyoruz zaten Bülent abi şuanda fizik tedavim devam ediyor inşallah birgün eskisi gibi yürüyeceğim buna canı gönülden inanıyorum

T3-t6 Arasında spinal Kord santralinde uzanan en geniş yerinde Çapı yaklaşık 12 mm olarak ölçülen intradural intra modüller yerleşimli T1 de hipointens T2 de hiperintens kistik lezyon izlendi.(slingohidromiyeli)
T3-T7 arası posterior elemanlarda metalik artefakt izlendi
İntraspinal oluşumlar intakttır.

LÜTFEN BANA BU RAPORU AÇIKLARMISINIZ, şimdiden çok teşekkür ederim.

Üst Alt