Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T4 Spastik Parapleji %96 rapor ile malulen emekliliğe başvurmak istiyorum..?

daswerqq

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 1.5 sene önce kaza sonucu göğüs kırıkları ve omurga kırığı meydana geldi göğüslerimden aşağısında hareket ve his malesef yok .
Biraz araştırma yaptım malülen emeklilik ile ilgili 1800 gün ve 10 yıl şartını karşılayınca emekli olabiliyormuşum .

1550 gün primim var eksiği kendim yatırabilirmiyim kimisi ay ay ödüyormuş ben tek seferde verip emeklilik için başvurabilir miyim .

Bir de nasıl yol izleyeceğimi tam olarak öğrenemedim e-devletten başvuru yerını buldum 4/a kendi isteği ile prim başvuru diye bir yer ama sizlere sormadan yapmak ıstemedım .

Bu arada geçen ay %96 süresiz Rapor aldım .

daswerqq

Askerlik yapılmışsa o süre borçlanılabilir. Ama onun dışında bir toplu ödeme olamaz.

sağol abi ,başvuru yaptım eksik günlerim için borçlanma yaptım .Umarım malulen emeklılık için sorun yaşamam hiç ödenek alamıyorum ne aylık evde bakım aylığı .İtiraz ettim sandalye kullanabiliyorsan %100 de olsa verilmez tam bağımlı dediler %96 olan rapor %97 olarak değişti üzüldüm .

OturanBoğa

1.5 sene önce trafik kazası yaptım t4 spinal kord yaralanması 10 vida atıldı sinirler ezilmiş düzelme olmadı Spastik Parapleji tanı kondu .Geçen ay %97 Kısmi Bağımlı (Süresiz) Rapor verildi .Malülen emekli olabilirmiyim abi ,attığın listede parapleji hemipleji gördüm ama anlamadım okuduğumdan :(

e-devlet'ten askerlik borçlanması ve hizmet birleştirme hakkında

12/05/2023 tarihinde askerlik borçlanması başvurusu yaptım 206 gün kadar bir kaç kez aradım 170 'i yeni başvuru yapmıssınız dedıler acaba daha önceden yapanlar varmı ne kadar sürüyor süreç ?

4b de 60 günüm vardı onun içinde 20/05/2023 tarihinde e devlet üzerinden 4a ve 4b hizmet birleştirme başvurusu yaptım buda aynı şekilde başvuru yapan varsa ne kadar sürüyor ?

dys evrak takipten baktığımda son güncellemeleri yazıyorum

askerlik borçlanması İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ 3 (BORÇLANMA/YURT DIŞI/HİZMET BİLDİRME-BİRLEŞTİRME)
tarih 17/05/2023 7:50 PM
Durumu Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış

hizmet birleştirme İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 1 (TAHSİSE HAZIRLIK)
tarih 23/05/2023 10:06 AM
DurumuGelen Evrak Beklemede

daswerqq

Borçlanma onaylanmış. Prim gün sayına yansımış olmalı. E-devlet sitesinde prim gün sayında görmüyor musun borçlanmayı?

daswerqq

Bir haftaya işlenir ya da emeklilik için onay gelir, maaş bilgisi kısmında "ek ödeme" olarak kendini gösterir.

Üst Alt