Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T5 omurilik felcine bağlı solunum sıkıntısı yaşayan var mı?

elagökçe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
21 yaşındayım. 1 yıl önce araçiçi trafik kazası geçirdim. Yogun bakimda ciktiktan sonra hastanede 3 ay kadar yatarak tedavi gordum ilk basta kollarımı ve omuzlarımı hareket ettiremiyordum ama hissediyordum zamanla bu düzeldi. zaten göğsümden aşağısında his ve hareket yok. Kazada parçalanan sol kolumada dirsek altı amputasyon yapıldı. Doktorumun izniyle tekerlekli sandalye kullanma başladım yavaş yavaş alıştım ama öncedende olan solunum sıkıntım artmaya başladı genelde oturur pozisyondayken bi anda nefesim kesiliyor kasılmaya başlıyorum. Bu yüzden mümkün olduğunca geniş açılarla uzanmak zorunda kalıyorum bu da benim açimdan sıkıcı oluyor. Benimle aynı durumda olan var mı?. Ne önerirsiniz ?

allah yardımcın olsun ınsallah en kısa surede iyileşirsin allahtan acil şifalar dilerim

bende kazazedeyim:)) sonuç T2 OF.
kazanız ne zaman oldu?
eğer yeniyse zamanla bu solunum sıkıntısı düzelir.
benimde ilk zamanlar solunum sıkıntısı vardı
ama 2 sene oldu kaza olalı.tabi zamanla artık
yürüyememekten başka herşey normale döner.
ALLAH CÜMLEMİZE ACİL ŞİFALAR VERSİN.
BETERİN BETERİ VAR BU HALİMİZEDE ŞÜKÜR

sürekli nefes egzersizi yapmaya çalış
yapabildiğin kadar derin nefes al ver
biliyorum biraz olacak ama solunum sıkıntısı düzelir.

2013 temmuzda oldu. Dogru bunada sükür ama beni zorluyor gercekten, önerin icin tesekkur ederim

Anladığım kadarıyla ciğerlerinizde ciddi bir sorun yok. Hareketsizlik sebebiyle solunum sıkıntısı yaşamanız normal bir durum, ciğerlerinizde anormal bir durum yoksa zamanla sıkıntılarınız azalacaktır. Her gün kendinizi fazla zorlamadan yapabildiğiniz egzersizleri yaparsanız faydalı olacaktır. Harekette bereket vardır...

Allah kolaylık versin...amin...

ben t4 aynı sıkıntı bendede olmuştu zamanla düzeliyor diye salma kendini aksır öksür balon şişir.

Dediginiz gibi olur ins. Tesekkurler

Dediginiz gibi olur ins. Tesekkurler

Üst Alt