Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T5 sevyesinde OF'liyim. Bacaklarımda yanma var..?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Selamlar..Ben T5 Felcliyim..2 Aydir Bacaklarimda Yanmalar Var..Bu Yanmalar Devamlımı Olacak..Herhangi Bir Tedavisi Mumkun mu..Aksi Takdirde Bu Yanmalar sureklimi Olacak.

merhaba..ben t3 t4 seviyesindeyim.sekiz yıldır bu durumdayım ve sekiz yıldır o yanmalar bende de var..bazen çok rahatsız edici olabiliyor..bu durumlarda beze sarılı buz koyarak azda olsa rahatlayabiliyorum..

Nedenı nedır.? hıc sorduunuz mu.?

bilmiyorum..başlarda sordum ve psikolojik olduğu söylendi yani benim öyle sandığımı söylediler..bende kendimce bir yolunu bulmaya çalıştım doğru yada yanlış bilemiyorum....

:) oyle olsun deseydınız...
ben sordum tabı herkesı gorusu farklı farklı bu doktorunda oyle sanırım...
yanmaların ıyı bı seyler oldugunu ve omurılık yaralanmanın ıylesımıymıs ıyı bır seymıs ve hıssın donusu

ama peki öyle olsa sizce yani bir şeylerin geri dönüşü olsa bende sekiz yıldır bir ilerleme yokki..aslında bu durum derin ve karmaşık yani bende böyle diye sizde de aynısı olacak diye bir kural yok..herkeste çok farklı gelişebiliyor durum..yani bu yanmalar bende iyiye işaret olmadı diye sizde de olmayacak değil :) ve umarım dediğiniz gibidir sizin adınıza sevinirim hiç tanımıyor olsam bile :)

teşekurederım ınsallah evet dedıgınız gıbı sızde olmadı dıye bendede baskasındada olmayacak dıye bır sey yok...dedıgım gıbı herkesın dusuncesı farklıdır bu doktorunda boyle ıste...:)))tşk.

Arkadaşlar kuzenim C6 seviyesinden şuanda 2 aylık OF si. Onda da dizlerinden aşağı bölgesinde sürekli bir şekilde yanma oluyor. Arasıra bu yanmalar ağrılarada dönüşebiliyor. Nöropatik ağrı deniliyor. Sanırım bunlar hareketsiz kaldığı için oluşan hisler. Omurilikte zede olmayan ve bacaklara uzanan sinirlerin oluşturduğu bir ağrıdır diye yorumluyorum...

Hemen %80 butun oflularda mevcut bır durum,yanmalar ama ınsan bunun ıyıye yada kotuye ısaret oldugunu nasıl anlarız bellı etmıyormus demek..

sinir yaralanmalarında nöropatik ağrı denen olay bazen kendini yanma,ağrı,batma şeklinde gösterebilir..o bölgeye buz koyarak veya masaj yaparak rahatlata bilirsiniz..iyileşme olursa nöropatik ağrı ortadan kalkar.eğer olmazsa bu rahatsız edeci durumu hayatınız boyunca yaşayabilirsiniz.kişiden kişiye değişen bir olaydır..

Evet bunu oncede duydum ıylesme olup olmadıgını nasıl anlarız pekı..
yanmalar duruyor sonra genelıkle gece uyurken tekrar baslıyorlar.

onuda sen anlayacaksın:)
önceki durumunla şimdiki durumunu kıyaslama yapacaksın..
artık ayağa kalkıp yürüyorsan iyileşmişsin demektir:)

oyle ise allaha sukur gunden gune fark edıyor gelısmelerım...

Allah cumlemıze sıfalık versın..teşekurederım..

besalti20,
bana mesaj atıp bir soru sormuştun..orda ufak bir şey daha söylemeyi unutmuşum.sen birde ayak bileklerine birer kiloluk kum torbası bağlayıp ,bacak kaslarının güçlenmesini sağla.o şekilde bacak egzersizi yap.bacak kaslarında güçlenince diz bükülmen zamanla ortadan kalkar..unutmaki daha sana 15 ay olmuş..ilk 2 yılı çok iyi değerlendir...

Teşekur ederım gercekten tek sorunum dızlerımın bukulmesı....
bu ılk ıkı yıl kafamı cok karıstırıyor..
Bence ılk ıkı yıl bılımsel surec oysa ılk ıkı yıl uc yıl falan dıye bır sey yok olamaz...

besalti,
evet ilk 2 yıl bilimsel doğru...nedeni ise gelişmelerin,geri dönüşlerin bu süreçte gözükmesi..2 yılı geçtikten sonra iyileşme süreci yavaşlar...tek neden bu...

cok tesekur ederım cok sagolun...ınsallah olacakkkk baska yollu yok...cok yanmalarım var yaa kotuu...

Üst Alt