Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T5 yari kesi iyileşme süreci hakkında bilgisi olan var mı?

birdost88

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar
3 ay once trafik kazasi sonucu t5 seviyesinde yaralanma mevcut oldu. Asia A. 3 aydirda ftr goruyorum. Havuz lokomat vs. Su an kasilmalarim cok fazla dokunsalar dahi kasiliyorum sık bir sekildede elektirik carpmalari oluyor. Sizce bunlar iyimidir. Acikcasi hepsi ayni ayni ozelikleri gostermiyor ama goruslerinizi alabilirmiyim. Tesekkurler.

ne olacağını ancak Allah bilir... fizik tedavi, sabır, dua yardımcı olacaktır inşallah... Allah şiifa versin..

Allahım şifa versin hepinize eşimde de aynı elektirik carpmalari oluyordu bu vucuttaki sinyallerini beyin arasındaki iletişim kurmaya çalışmasından kaynaklandığı söylediler ve de gerçekten öyle oldu istemsiz olarak kasları da katılıyor du inan vücudunda oluşan her ağrıya her harekete çok seviniyorduk çünkü onların hepsi umudumuz hiç yitirmememize sebeb oldu hiç yürümez dediler şimdi karidyenlerle yürüyor amacımız şimdi teke düşürmek FTR çok ama çok önemli

Merhaba 01halime
Oncelikle cok gecmis olsun.
Ne kadar sure icersinde belirttiginiz noktaya geldiniz.. merak eden arkadaslar olur en azindan morel olur.

birdost88

Çok geçmiş olsun. Henüz o kadar erken ki. Bir fikir vermek mümkün değil. Ama böyle elektrik çarpması tarzı kasılmalar iyiye işarettir. Kabaca dersek, omurilikte iletişim çabası olarak algılayabiliriz.

Bol bol fizik tedavi yapmayı sürdürün. Fizik tedavi dediğim de öyle uzay teknolojisi değil! Kendi başınıza yapabildiğiniz tüm hareketleri yaparak kaslarınızı diri tutmalısınız. Fizyoterapistlerin gösterdiği pasif egzersizleri her gün aksatmadan yapmalısınız. Mümkünse yüzün. Ağacı-bahçesi-sosyal alanı olan fizik tedavi hastanesinde birkaç ay kalmak moral açısından iyi gelecektir

Ayrıca doğru tekerlekli sandalye kullanın.Mutlaka sandalyede havalı minder olsun. Otururken ve yatarken bası yarası olmamasına çok özen gösterin.
Sağlıklı beslenin. Kilo almayın.
Günde 2 lt'den az su içmeyin. Günde 5 seferden az TAK yapmayın. Her tak yağışta idrarın rengi açık ve kokusuz olsun. Aksi durum varsa enfeksiyon oluşması muhtemeldir. Eğer sızıntı oluyorsa, ateş yapıyorsa idrar kültür testi yaptırın ve sonucuna göre antibiyotik kullanın (antibiyotiksiz idare ederseniz edin.)

Ve en önemlisi: mümkünse her gün dışarı çıkın. Eve/hastaneye tıkmayın kendinizi. Yoksa bi bakmışsınız hoooop, asosyal bezgin bi adam oluvermişsiniz! :)

Bulent bey tesekkur ederim. Vermis oldugunuz bilgilerle bizi aydinlattiniz. Allah herkeze tez zamanda sifa versin.

01halime

slm,,çok çok geçmiş olsun eşinize,,,bu elektrik çarpmaları özellikle geceleri bana da oluyor zaman zaman,,,şuan sağ bacağımda akut gelişmiş bir felç/kas gücü kaybım var,,FTR görüyorum 10 gündür...size sormak istediğim bişiy var.....eşinizin felçli uzuvlarında zaman zaman ince gıdıklayıcı bir tarzda sızı oluyormuydu acaba? acı yada belirgin bir ağrıdan bahsetmiyorum,,"sızı biçiminde bir ağrı" ve zaman zaman da elektrik çarpmaları....aydınlatırsanız sevinirim,,,

Üst Alt