Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T6-T7 omurilik hasarındaki denge problemi ile nasıl baş edebilirim?

svdkya83

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar, daha önce konu açıp kendimi tanıtmıştım. Ama yine kısaca bahsedeyim,trafik kazası sebebi ile T6 T7 hasarı ile omurilik felçliyim. Kaza zamanı bir sene oldu. Benim denge sorunum var. Malesef oturarak hiç bir şey yapamıyorum. Mutlaka sırtımı bir yere dayamam gerekiyor. Seviyem üst kısımda olduğu için böyleymiş. Bunun için özel tedavi ameliyat ya da cihaz var mı? Ya da aramızda bu sıkıntıyı yaşayıp düzelen, fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

svdkya83

Kullandığın tekerlekli sandalyenin sırtını optimum seviyede tutmalısın. Dengeni bozmayacak ama yayıla yayıla oturmana da izin vermeyecek bir sırt yüksekliği olmalı. 30 cm'yi geçmemeli.

Oturduğun yerde sürekli beli kontrol edecek hareketler yapmalısın. Sen kullandıkça kaslar güçlenecek. Yaslanarak, kullanmayarak geçen her an kaslar zayıflar. Bol bol egzersiz yaparak dengeni güçlendirebilirsin. "T6-7 dengesizdir" diye bir şey yok yani...

Aynı durum bendede var.Bende T6-T7 omurilik felciyim.Benim de çok fazla kasılmalarım da varne yapmamız gerek bilmiyorum.Denge problemimde düzelmiyor 2 sene oldu.

Son düzenleme:
Üst Alt