Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taban aylığa 175 TL zam..?

eseszeus

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar biliyorsunuz son sözleşmeyle beraber 2014 yılında memurlara 175 tl zam verildi... Fakat bu taban aylığa verildi ve brütmüş sanırım yani net olarak aşağı yukarı 125 tlye falan geliyomuş... Şimdi benim aklıma takılan birşey var... Ben %60 engelliyim ve vergi indiriminden faydalanıyorum... Şimdi bu durumda benden de aynı orandamı kesinti olur? Yani benim alacağım zamda net 125 tl falan mı olur yoksa daha farklı birşeymi olacak? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim bence tüm engelli memurları ilgilendiren bir konu bu... Şimdiden teşekkürler...

Normalde % 15 gelir vergisi, emekli sandığı kesene ği vb. kesintiler olur. Yaklaşık 123 tl gibi bir rakam olur. Sizden gelir vergisi oranında kesinti olur. Gelir vergisinden muafsanız 140-150 tl gibi bir rakam olur.

Cevabınız için teşekkürler... Ben 2010 yılından beri MEBte memur olarak çalışıyorum işe başladığım zaman yaptırmıştım vergi indiriminden yararlanmak istiyorum diye... O zaman dediğiniz gibi kesilicek ama daha az kesilicek sanırım 150 civarı falan olucak gibi... Başka bilgisi olan arkadaşlar varsa onlarda yazarlarsa sevinirim... Dediğim gibi bu konu sadece beni değil binlerce engelli memuruda ilgilendiriyor açıklığa kavuşması gerekir...

2013 tmmuz itibarıyla 2016 lira alan 9/1 memur hangi bakanlıkta calısıyor olabilir ? ben 9-1 im, 2. derece indirim var, 1844 alıyorum . nasıl bişey anlamıyorum birde yazıya göre 2014 maaaşı 2206 lirra olacakmış .

bende yeni memurum. güzel bir konu olmuş. başka bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinrm. bende vergiden muafım. vergiden muaf olan 145 lira gibi bir zam alaack gibi. inşaallah böyledir

2016 lira maaş alan büyük ihtimal evli olanlar içn. benim derecem 10/2 maaş 1841 lira. benimde vergi indirimi var. hesap doğru.

Merhaba arkadaşlar. Evet 175 TL taban zammıdır. Biliyorsunuz ki 2. dereceden vergi indiriminden faydalanan personelin gelir vergisi bordroya "0" olarak düşer. Yani normal vatandaştan (2013 2. derecede vergi oranı 400 TL x %15 = 60 tl fazla alıyoruz. 175 x % 15 = 26,25 dir. 123,75 de net olacağı için + 26,25 = 150 TL zam alacağız. 25 TL ise SSK, emekli sandığı gibi mercilere kesilecektir. Bende maaşımın şu an ki değerini söyleyeyim ki maaşlarınızda herhangi bir yanlışlık olmadığının farkına varıp içiniz rahat olsun. 9/3 ü memur kadrosundayım. Maaşım 1838 TL dir. 10/2 si ile 1841 tl ve 9/1 inden 1844 tl alan arkadaşlardan 3 ve 6 tl eksik almamın sebebi ise sendikaya üyeliğimin olmasıdır. Her ay 10 tl kesilmektedir. Yani Maaşım 1848 tl dir. 9/3 e görede sizlerden 3-5 tl fark olması aşikardır.

2013 tmmuz itibarıyla 2016 lira alan 9/1 memur hangi bakanlıkta calısıyor olabilir ? ben 9-1 im, 2. derece indirim var, 1844 alıyorum . nasıl bişey anlamıyorum birde yazıya göre 2014 maaaşı 2206 lirra olacakmış .

O maaş rakamlarını basına yansıtırken içine eşi çalışmayan memura verilen 200 TL aile yardımını ve herkesin iki çocuğu varmış gibi çekirdek aile hesabı yapılarak 60 TL iki çocuk yardımınıda koyuyorlarda ondan !

selo46;

Cevap için teşekkürler... Umarım dediğiniz şekilde olur bizdende 50 küsür lire kesilmez 25 lira 25 liradır sonuçta bu günümüze şükür... :)

herkese 123 tl.net olarak zam yansıyacak.

sayın turkuz; bu bilgiyi neye dayanarak söylüyosun. 175 lira dan vergi muafiyeti olmayacak mı.

vergi muafiyeti olanlardan vergi kesilmemesi lazım. kanun öyle diyor.

arkadaşlar anladığım kadarıyla sgk ve bağkur emeklisine bir şey yokmuş. çok yüksek maaş alıyoruz da ondan... :) bu arada 450 tl emekli aylığı alan emekliler vardır. tv deki konuşmalara inanmayın..

PARAPLEJİ 27;

450 Mi 275 Annem 140 bana veriyorlar 415 TL İle Geçiniyoruz...Dul Ve Yetim Aylığı Alıyoruz Bağkurdan

Semih17; inanıyorum ki sizden daha da düşük maaş alanlar vardır. söyleyecek söz bulamıyorum.

evet arkadaşlar sayın turkuaz 06 nikli arkadaşın belirtiği dogrudur yaptığımız hesaplamalar neticesinde reel olarak ele geçen paranın 1) sağlıklı insan 2) 1. derece 3)2. derece 4) 3. derece engelliler arasındaki kıyaslamada sonucun değişmediği görülmüştür ( not : yaptıgımız hesaplamalarda çalışan , eşi çalışan , eşi çalışmayan , 1,,2,3 vs çocuğu olan gibi kriterler değerlendirilmiş olup en büyük fark 2.derece engeli olup eşi çalışmayanlar çıkmıştır bu fark ise gelirin büyüklüğüyle baglantılı 5 tl yi geçmemektedir )

saygılar sunarım

vergiden muaf olanlara 150 lira verilirse hiçte fena olmaz. 150 lira iyi bir zam olur.

maaşlar düze çıkar biraz.

Üst Alt