Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tablo 4.1 değerlendirmesi ile alınan rapor sonucunu Ankara maliye düşürür mü?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Vergi indirimi ve erken emeklilk için 2. defa bin bir güçlükle başvurduğum engelli raporu girişimim sonucu hastaneden en sonunda %60 süreklidir ibareli raporumu aldım aslını vergi dairesine yollayacaklarını ifade ederek 8 adet aslı gibidir mühürlü fotokopilerini aldım.çift kanedyen ve sol bacağımda afo kullanıyorum.. Rapor teşhis kısmında (B91) Polimyelit sekeli yazıyor özre ilişkin bilgiler kısmında ise sinir sistemi adı altında Polio sekeli (Parapleji) tablo 4.1 %60 yazıyor özür oranı kısmında ise yine %60 ibaresi ve süreklidir ibaresi var.Ağır özürlü kısmına ise Hayır ibaresi yazılmış..Sizce Maliye den olumsuz geri dönüş olurmu..doğuştan ort.engelli olduğum halde sapasağlam insan muamelesi yapıyorlar:(.Bu seferde olumsuz dönüş olursa Ankaraya gidip Bedenimi iyileştirmelerini isteyeceğim:mad:

kullandığn orteze afo-pafo ibaresi eklenmiş. polio sekelide düzelmeyeceğine göre rapor oranına dokunmazlar.düşürürlerse itiraz edersin.Genelde rapor üzerine yazılan ibarelere göre değerlendirme yapıyorlar.Birde raporun alındığı il ve hastaneye bakarlar.Taşradan gelen raporları şaibeli görüyorlar.itiraz edincede maliye bakanlığı sağlık kurulu heyeti tekrardan düzeltme yapıyor yada başka hastaneye sevk ediyor.

BENİMDE tablo 4.1 göre %40 verdiler hiç düşmeden geldi ve emekli oldum.şimdiden kafan rahat olsun emekliliğin de tabiki..

Yeni yönetmelikte %40 aşağı düşmez rahat olun.Tablo 4.1 de derecesi var, size %60 verildiğine göre üst dereceden verilmiş.

Bulunduğum ildeki vergi dairesini aradım /60 olarak onaylanmış:) darısı bekleyen tüm arkadaşlarıma..5 yıllık uğraştan sonra.-... Evraklar çalıştığım işyerinin merkezi istanbulda,olduğu için istanbula gönderilmiş.. Dostlar emeklilik işlemlerimi başlatmam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor çalıştığım yere evrakların gelmesini beklemelimiyim yoksa,sigortaya gidip dilekçe mi vermem gerekiyor?

Nihayet! Gözünüz aydın. Uzun zamandır uğraşıyordunuz, sizin adınıza çok sevindim, hayırlı olsun..:)

önder kardeş sen % 40 ı ortopedi doktorundan mı aldın..bende tablo 4.1 e göre % 40 aldım..çoğu millet kabul olmaz diyor..tablo 3.4 e göre değerlendirilmeli diyorlar.acil cevap bekliyorum.sağol.

toprak 24;

omurilik, sinir hastalıklarına bağlı ortapedik sekeller tablo 4.1 göre değerlendirilir.Bende de omurilik tümörüne bağlı düşük ayak problemi var, bende 4.1 göre değerlendirildim.3.4 göre değerlendirilen diğer yürüyüş bozukluklarında değerlendirilir.

Gulbın

Tablo 4.1'den değerlendirilmesi muhtemel:

Tablo_3.4.png

Tablo_4.1.png

Üst Alt