Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tafik Kazası sonucu bana gönderilen kasko sigorta ödemesini karşı taraftan..?

sarslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yolun karşısına geçerken araba çarptı. 22 gün boyunca raporlu yattım. davacı olmadım, kaza tutanağında da %75 suçlu göterilmişim. Büyük ihtimalle karşı taraf ceza almasın diye verdiğim ifadeden kaynaklanıyor bu oran. Ama bana arabaya zarar verdim diye 7000 tl rücü cezası geldi kasko tarafından. Kasko raporunda da % 50 gösterilmiş hata oranı ama % 75 gelmiş yinede ceza..Şimdi karşı tarafın ödemesini istedim bu ücretin. Karşı taraf ödemediği taktirde ne yapabilirim. Tazminat davası açabilir miyim?

Öncelikle geçmiş olsun.

"Rücu cezası" ifadesi ile kastettiğiniz icra ödeme emri veya dava dilekçesi midir? Yoksa sadece ödeme yapmanız gerektiğini belirten rücu yazısı mıdır? Maalesef, rücu tazminatını karşı taraftan talep edemezsiniz. Ancak; sigorta şirketi ile davada taraf olursanız, kusur oranlarına itirazınızı o yargılamada ileri sürebilir ve tekrardan inceleme yapılmasını talep edebilirsiniz.

Üst Alt