Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tahsilli veya çok zeki olup da şizofren olanlar var mıdır?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
24
Arkadaşlar Merhaba

Merak ettiğim bir şey var. Çok zeki olup Şizofreniye yakalanmış kişiler var mıdır ? Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmuş şizofren kişiler var mı ? Aramızda ki şizofren arkadaşlardan kendisini normal insanlara göre daha zeki görenler var mı ? Çok zeki olan kişiler veya zeka seviyesi normal zekalı insanların biraz üstünde olan kişiler şizofreniye daha mı çok yatkın olurlar ?

kanımca öyle bir veri yok. yani her çok zeki olan şizofrendir denmez. ama aralarında çok zeki olanlar vardır. bildiğim kadarıyla n. tesla öyle idi. bu benim fendeki kahramanım diyebilirim. ben çok zeki olduğumu düşünmüşümdür evet, IQ testi yaptığımda yüksek zeka çıkıyor ama bence bu çok da bişey ifade etmiyor iyi bir başarı yakalamak lazım yinede bir tesla daha dünyaya gelirmi çok zor çünkü en fazla patent alan kişi o. diğer taraftan tesla üniversite eğitimi almamış ama çoğu üniversite fen ve mühendislikte,kitaplarda adı geçer.

ben tezli yl yapıyorum ama benden daha iyi durumda birini biliyorum yardımcı doçent o ve tübitak projelerinde yürütücü görevi var. istanbul üniversitesi mezunuyum evet. (çok zor bir okuldu doğrusu ama çalışarak yapabiliyorsun) yinede kendimi halen çok başarılı göememekteyim dediğim gibi iyi bir başarı yakalamk lazım dediğim kişinin linkini sana iletebilirm özelden. (aves akademik bilgi sistemi üzerinden)

....
....

merak etme erbin şizofrenlerde normaldir ... :) adı hastalıksa herkes hastalanabilir.

2 gruba ayrılır örnek verirsek ,

üst zeka gruplu şizofrenler medyumluk yapar veya tarikat lideri olur .

Alt zeka grubu olanlar medyuma para yedirir sömürülür veya tarikatın müridi olur .

Her rahatsızlıkta olduğu gibi zeka seviyeleri farklı olur , her şizofren zekidir denilmeyeceği gibi her şizofrende zeka geriliği görülür denilemez . Aşırı zekiler bir şekilde toplumda sivrilir gider .

Desen ki şizofreni belirtileri ve atakları yaş ilerledikçe azalır mı veya semptomları düşer mi dersen evet denir . Yoğun ataklar gençlik döneminde daha çok belli olur ve yaş ilerledikçe azalır . Alevlenme oranı belirgin şekilde düşer .

üst zeka gruplu şizofrenler medyumluk yapar veya tarikat lideri olur .

Alt zeka grubu olanlar medyuma para yedirir sömürülür veya tarikatın müridi olur .

.

bu kısmına sesli güldümm ciddi miydin yazarken?? :) :)

Evet maaleseff doğru . Aşırı zekiler mistik olaylarla veya bilinmezlerle uğraşır çözmek için . Alt grup ise bu bilinmezlık için para verir sömürülür .

Eskişehir hastanesine bir hasta yatırılıyor ve her muayenede , benim hocam var , el aldım o beni iyileştırecek diyor . Sonra bakıyorlar bir hasta ile kol kola gezinmekte ve sohbet ediyor sürekli . Araştırıyolar meğer o konuştuğu kişi onun bahsettiği hocası imiş .

Hoca ve müridi aynı poliklinikte tedavi görüyor . ;)

Demek istediğim zeki olanlar birşeylerle uğraşıp , araştırma ve geliştirmesi yüksek oluyor . Topluma bunu kabul ettirmesi daha kolay oluyor . Alt zeka grubu ise sorgulamadan itaat ediyor . Ben şizofrenim çok zekiyim olayı değil , kişinin belli zekasını kullanabilmesi ve amacı için kullanabilmesi var . Mental rahatsızlık olabilir şizofreniye eşlik eden , o da normal bır vakaa . :)

iyi de onları böyle sınıflandırnak ne derece doğru , yani bana kalırsa aşikar yanlış. yani pekala medyumlukla uzaktan yakından alakası olmayan şizofrenlerde vardır. çünkü şimdi bu hastalık sadece islam ülkelerinde değil , mesela ateist ülkelerdede var (örn çinde) hatta ben bir psikiyatri kitabında okumuştum orda dünyanın bir iki yerinde daha fazla görüldüğü yazılıydı.

madem sınıflandırdın sence sen necisin :) (şaka yapıyorum yani yaptığın sınıflandırmaya inanmıyorum)

Hoca ve müridi aynı poliklinikte tedavi görüyor . ;)

evet bu trajikomik

Hepsi demedim ufacık küçücük örnek verdim sadece . Bilim ve sanat camiasın da hatırı sayılır oran da bu rahatsızlığı yaşayan kişiler var . En yaratıcı ve üretici fikirlerin sahipleridir . Olmaz denileni niçin olmuyormuş deyip başaranlar var . ( Ben isim isim yazamam , denk gelir okurum ve olağan karşılarım . )

evet , biz engellilik raporundan bahsetmiştik ama görülüyor ki şizofreni tam olarak bir engel değil. gerçekten yrd.doç.dr olan başarılı birini biliyorum. bence bunu illaki engel olarak görmemek lazım , yada bu engelse onun size engel olmasına engel olmak lazım. pekala toplumda yer alabiliriz.

zaten ...

ilim kapısı çok geniş ama burada klasik adıyla bilim kelimesini kullanmak sanki daha doğru. bir ilahiyat yada bir psikoloji kitabını elinize alın ve okuyun , bence başarılı bir lise mezunu bu kitabı kısmen de olsa anlayabilir ama bir lisansüstü matematik veya bir fizik kitabını elinize alırsanız onda zorlanırsınız. çünkü gerçekten çok zor.

ama burada zorluktan kastettiğim oraya bir çaba sarfetmek lazım ,ciddi bir çaba. işte onu yapınca kendinize güveniniz geliyor. ben çoğu ilahiyatçıyı bu sebepten eksik buluyorum.

özün özü matematik ve fizik mühendisliği ile ilgilenmek emek ister ve bu emeği verip iyi yerlere gelen şizofrenler var ...

toplumun parlayan bireylerinden biri..

bikaç anahtar cümle ekleyeyim belki faydalı olur

eğer şizofrenseniz

** bir uğraşınız olsun , bu düzenli spor yapmak da olabilir
** bir iş edinmeye çalışın
** mistik olayları aşırıya kaçırmayın , nedir aşırılık? ,mesela peygamberi rüyada görmek aşırılık değildir ama peygamber olduğunu düşünmek veya olabileceğini düşünmek kesinlikle aşırılıktır.
** ailenizle vakit geçiriniz.
** teknolojiyi kullanırken aşırıya kaçmayınız.
** ilaçlarınızı doktorunuzun dediği şekilde kullanınız
** kavga ve gürültüden kaçınınız
** birşeyleri yaparken yavaş yaparsanız daha iyi olur ama sürekli bir şekilde evet düzenlilik önemli
** uykunuzu gece alınız

güncel uğraşılar

fen ve eğitim, sanat (müzik- resim (isteğe göre)) bu güncel uğraşılar normal insanlara fark atmanıza yarayabilir.

şöyle diyebilirmiyiz şizofreni zekilik getirirmi onu tartışalım dorlinin dedigi biri var adnan oktar paranoid şizofrenidir mesela

bir sorum daha var zekanın tanımı sizce nedir zeka nedir sizce
aziz sancar diyor ben zekaya inanmıyorum emege inanıyorum diyor bizi ayıran en önemli özelligimiz emektir diyor mesala

13256182_10154150047398926_8925364878846952938_n.jpg

Desen ki şizofreni belirtileri ve atakları yaş ilerledikçe azalır mı veya semptomları düşer mi dersen evet denir . Yoğun ataklar gençlik döneminde daha çok belli olur ve yaş ilerledikçe azalır . Alevlenme oranı belirgin şekilde düşer .

Merhaba DORLİON

Yukarıda alıntı yaptığım cümleni sen nereden okudun veya nereden duydun ? Yukarıda yazdığın cümlenin bilimsel bir dayanağı var mı ?

Bende şizofren hastasıyım. 7 senedir Milli Eğitim Bakanlığında memurluk görevini yapıyorum. Bazen evden dışarı çıktığımda sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde gezerken çok sayıda insan bana uzun süre bakıyor hissi geliyor. Görsel halüsünasyon görüyorum. Şu an 35 yaşındayım. 23 yaşındayken bana şizofren teşhisi koyuldu. Yaşım ilerledikçe görsel halüsünasyonlarım gerçektende azalır mı ?

BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM adlı kardeşim

Konuyu benim başlattığım konudan farklı yerlere çekmeyelim. Sonra forumda birbirinden farklı konular açılıyor ve aynı konuda tartışma, bilgilendirme yapamıyoruz. Konular dağılıyor.

Sen istersen Aziz Sancar'ın zeka konusunda söyledikleri hakkında farklı bir konu başlığı altında tartışma açabilirsin.

İyi Günler

konuyu biryere çekmiyorum arkadaşım zekayla ilgili konu açmışsın bende bir yorum yaptım

bende memurum arkadaşım mebte paranoid tip şizofreniyim

7 senedir Milli Eğitim Bakanlığında memurluk görevini yapıyorum. Memurluk görevini çok şükür başarıyla yapabiliyorum. İnşallah engelli memur emekliliğinden 8 sene sonra faydalanacağım.

Bazen evden dışarı çıktığımda sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde gezerken çok sayıda insan uzun süre bana bakıyor hissi geliyor. Neden sana insanlar uzun uzun baksınlar ki diye soruyu bana sorarsanız ben şu cevabı veriyorum. İşte tipimde acaiplik var, dikkat çekici bir tipim var da bu yüzden çok sayıda insan bana aval aval bakıyor diyorum. Görsel halisünasyon görüyormuşum. Kayserili bir anneyle Bulgaristan Göçmeni bir babanın çocuğuyum. Annemde Babamda üniversite mezunu insanlar. Ayrıca Annem ve babam ben çocukken ve ergenlik dönemimde benim yanımda çok kez birbirleriyle bağırarak tartışırlardı. Annem ve babam çok kez boşanma noktasına geldiler. Benim çocukluğumdan beri dilimde orta seviyede kekemelik daha doğrusu tutukluluk var. Dilimde var olan tutukluluk şimdide devam ediyor. Ortaokulda ve Lisede okurken dilimdeki tutukluluk yüzünden çok zor günler geçirdim. Ergenlik dönemimde içime kapanık biriydim.

Gerçektende DORLİON adlı arkadaşımın yazdığı gibi yaşım ilerledikçe halüsünasyonlarım, semptomlarım azalır mı ?

@erbin Dediğim hem tecrübe hem tıbbi kişilerin onayladığı durum. İlk semptomlar ve alevlenmeler ağır geçmekte iken yaş ilerlediği ve düzenli tedavinin etkisiyle yaklaşık 5-6 senedir şikayetler azaldı .

Sürekli şizofreni tedavileri ve bilgiler kurcalamak yarardan çok zarar getirir . Ne kadar umursamazsan , kafanda takıntı yapmazsan bir o kadar rahat edersin . Benim hayatım bu , tedavim bu diye kabüllenirsen iyilik sürecin uzun olur . Tabii ki inatçı sendromları yaşayanlar var , tam iyilik olmasa bile kontrol altın da iyi gelişmeler gözlemlenir . Söylemesi çok basit olsa da ani stres faktörlerinden uzak kalman lazım .

Gerçektende DORLİON adlı arkadaşımın yazdığı gibi yaşım ilerledikçe halüsünasyonlarım, semptomlarım azalır mı ?

Böyle bir veri yok çünkü yaşlı hastalar da (geriatri) hastanelik olabiliyorlar ama DORLİON un son dediği mantıklı ayrıca yaşlandıkça seyrek oluyormuş bende bunları psikiyatristten duydum

zeki insanlar doğrucudur bence ve dokuz köyden de kovulurlar misali :-D

abim var mimar ingilizceyi ana dilil gibi konuşuyor
harika şeyler çiziyor
ve şizofren

Üst Alt