evet , biz engellilik raporundan bahsetmiştik ama görülüyor ki şizofreni tam olarak bir engel değil. gerçekten yrd.doç.dr olan başarılı birini biliyorum. bence bunu illaki engel olarak görmemek lazım , yada bu engelse onun size engel olmasına engel olmak lazım. pekala toplumda yer alabiliriz.
zaten ...
ilim kapısı çok geniş ama burada klasik adıyla bilim kelimesini kullanmak sanki daha doğru. bir ilahiyat yada bir psikoloji kitabını elinize alın ve okuyun , bence başarılı bir lise mezunu bu kitabı kısmen de olsa anlayabilir ama bir lisansüstü matematik veya bir fizik kitabını elinize alırsanız onda zorlanırsınız. çünkü gerçekten çok zor.
ama burada zorluktan kastettiğim oraya bir çaba sarfetmek lazım ,ciddi bir çaba. işte onu yapınca kendinize güveniniz geliyor. ben çoğu ilahiyatçıyı bu sebepten eksik buluyorum.
özün özü matematik ve fizik mühendisliği ile ilgilenmek emek ister ve bu emeği verip iyi yerlere gelen şizofrenler var ...
toplumun parlayan bireylerinden biri..
bikaç anahtar cümle ekleyeyim belki faydalı olur
eğer şizofrenseniz
** bir uğraşınız olsun , bu düzenli spor yapmak da olabilir
** bir iş edinmeye çalışın
** mistik olayları aşırıya kaçırmayın , nedir aşırılık? ,mesela peygamberi rüyada görmek aşırılık değildir ama peygamber olduğunu düşünmek veya olabileceğini düşünmek kesinlikle aşırılıktır.
** ailenizle vakit geçiriniz.
** teknolojiyi kullanırken aşırıya kaçmayınız.
** ilaçlarınızı doktorunuzun dediği şekilde kullanınız
** kavga ve gürültüden kaçınınız
** birşeyleri yaparken yavaş yaparsanız daha iyi olur ama sürekli bir şekilde evet düzenlilik önemli
** uykunuzu gece alınız
güncel uğraşılar
fen ve eğitim, sanat (müzik- resim (isteğe göre)) bu güncel uğraşılar normal insanlara fark atmanıza yarayabilir.