Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tahsis yoluyla ödenen kira bedeli toplam hane halkı gelirinden düşülür mü?

arzukaraoglu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, anlayan bir arkadaşım beni aydınlatabilirse çok memnun olurum. kardeşim için 2022 başvurusu yapmak istiyorum. Ben vasisiyim. Kendisi %85 engelli. Annemle yaşıyor. Annemin babamdan kalan dul maaşı var. Evdeki tek gelir bu. Bugün itibariyle 1862,96tl. Bu şekilde kişi başına düşen gelir sınırının üzerinde çıkıyor. Fakat şöyle bir durum var: oturdukları ev ibb nin tahsis ettiği bir ev 20 yıl vade ile ayda 750 tl ödeme planı var.( 3 yıl önce gecekondusu yıkıldı ve buraya nakil edildiler.) yani bir nevi devletin kiracısı gibiler. 750tl aylık ödüyorlar. Bunu hesaplamaya dahil ederler mi. Gider olarak düşülebilirse eğer o zaman şartlar tutuyor. Başvuru yapmak için sizden cevap bekliyorum. Cevap verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

arzukaraoglu
ev kimin üzerine görünüo
2022 de sadece emsal kıra bedeli düşülüo. bu demek oluokı 750 ödüyonuz dıe 750 düşülmez evın bulundugu yerdekı benzer ev kıraları kaç ıse o düşülür bunada heyet karar verıo.
burda şöel bişi söz konusu gecekondu yıkılmıs ama o gecekondudan daha degerlı bi ev verılms ve degerlı oldugu içinde aradakı farkı alıolar yani siz yeni bi ev almıs oluonuz taksıtlı olarak. o taksıdı kıra olarak görmeyıp kiracı gibi işlem etmeyebilir ev sahibi diye işlem ederler.sonucta yıkılmasa idi gecekondu ve orda ikamete devam etselerdı kıracı değil ev sahibi olarak görüleceklerdi.siz yinede şansınzı deneyıp başvuru edin.

Ev annemin adına, ödeme bitene kadar tapusu yok. Borç kapandığında tapu sahibi oluyorlar. Haklısınız aslında bir ev almış kredi ödeniyor gibi görünüyor. ama işte tapu olmayınca hangi sınıfta işlem görecek ?

arzukaraoglu
borç ödenıo görunürken evın tapusu annenıze yada sizden bırne ait görünmeyıp devlete ait görunuosa iş değişebilir o yüzden bence maaş için başvuru edın.ne deyıkler agamdan at isterim verirse biner gelirim vermezse döner gelirim.zaten kaybedecek bişiniz yok

Üst Alt