Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK ile sabit sondanın mukayesesi ve TAK için katater temini..?

kemalak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, talihsiz bir kaza sonucu amcam t11-12 düzeyinden yaralandı ve şu anda 3 aydır şu sarı sondalardan kullanıyor. sanırım kalıcı dedikleri bu, ama biraz rahatsız. ve bu tak denilen sondayı gördüm şimdi. Gerçi doktoruda bu konudan bahsetmişti fakat ne olduğunu pek anlamamıştık...
şimdi dikkatimi çekti. kullanım kolaylığı daha mı iyidir. Ve fiyatı nedir? Açıkcası bu da önemli yani günde 3-4 kez değişecek birşey çok maliyetli olmamalı yoksa temin konusunda sıkıntı olabilir.
bir de amcam van da oturuyor bu civarlarda nereden temin edilebilir. temin konusunda sıkıntı var mı yani istediğimiz zaman bulabilir miyiz?
Mesela bu takın ana bayileri vs. var mıdır. varsa adı nedir? Sadece bu işi yapan bayiler sanırım daha ucuza verebilirler..
Teşekkürler...

kemelak;
benim bildiğim kadarıyla bu sonda işini sen değiştiremiyosun yani eğer doktorun sana tak yapmanı söylediği zaman tak yapabileceksin.(aralıklı sondaya geçmeden önce ürödünami yapıyorlar hastada).bende kaza yapalı 6 ay oldu ben hala sürekli sondadan kullanıyorum yani senin dediğin sarı sonda ben daha aralıklıya geçmedim.(spinal şok dönemi geçmemiş).bide eger amcan ssk lı yada yeşil kartlıysa bunun ücretsiz alabilir.Vanda bulunan medical firmalarından alır kolilerle geliyor zaten öyle sık sık almazsınız bi getirdiklerinde çokca getiriyorlar.bildiğim kadarıyla ssk günde 6 adet kullanımlık sonda parası ödüyor.şuan konu açtığın yerde bunlarla ilgili başlıklar bulabilirsin.

kemalak arkadasım önce hastanın ürodinamiye girmesi gerekiyor ürodinami testinde mesane kapasitesi ve basınca göre doktorun tak sondaya gecip gecmiyecegine karar verir
ssk yada bagkurluysan devlet tak sondayı ödüyor yesil kartlıysan kaYmakamlıga basvurman gerekıyor kaymakamlıkta torpilin varsa kolayca öderler
tak sondayı herhangi bir medikalciden alabilirsin

Verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sağolun. Amcamın sosyal güvencesi yok yeşil kartı da yok ama maddi durumu çok iyi olmasada kendine yetecek bir maddi durumu var. sanırım para ile alacaz. doktoru ile konusalım bi belki durumu uygun değildir. benki de uygundur. Bi fikir olması açısından bu bu sondayı biz almak istersek fiyatı nedir. Teşekkürler.

kemalak arkdasım sana bir tavsiye eger maddi durumu istege baglı sigorta veya bagkur primini yatırabiliyorsa daha iyi olur neden dersen istege baglı bagkur primi 215 tl amcanın aylık kullanacagı sonda gunde 6 olsa ayda 180 eder ve 1.5 tl den 270 tl eder ve bunun yanında doktor muayenesi tahliller de bedava olur yani kısacası saglık guvencesi sart

seyithan;
Yazdıkların için çok teşekkür ederim. Aslında doğru diyorsun ama bu işin bir sakıncası yok mu yani devlet demezmi senin yaptığın bu iş biraz sahtekarlık gibi ne bileyim. olur mu yani. bi de ben bi siteden nelaton sonda diye bi sonda buldum. Bu sonda olmaz mı fiyatı. 0.22 tl yani 1.5 tl ile arasında çok fiyat farkı var nelaton sonda tak sondayla farklı mı ki acaba. reklam olur diye belki yasaktır o yüzden sitenin adını koymadım . Hepinize yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum..

usta 2 cesit sonda vardır kendinden jelli ve jelsiz sonda kendineden jelliolan daha kolay pratik ve digerine göre daha iyidr
jelsiz sonda cok ugrastırır sondanın yanında ayrıca jelde de alman gerekiyor önce jelliyeceksin sonra kullanacaksın enfeksiyon ihtimali daha yüksek oluyor
medikalcilerle pazarlık yaparsan kendinden jelli sondayı 0.90 tl belki daha asagısına alabilirsin
birde bu gibi durumlarda amcan icin yesil kart cıkartabilirsin durumundan dolayı cok sorun cıkartacaklarını zannetmiyorum

Hepinize yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. peki ben bu sondayı normal medikalden mi alacam. bi kaç yere gittim. büroya 13- 14 yaşlarında bi çocuk oturtup satışı onlarla yapıyorlar pek muhattap bulamadım. bu adamlara güveneyim mi yani ben siparişi verecem onlar getirtecek mi yoksa. ellerinde bulunan bu işi yapan firmalar varmıdır. varsa isimleri nedir. amcam Van da oturuyor. bi de bu üründen mesela atıyorum 1000 tane alacak olsam fiyatı gene aynımı kalır yani size kaç tan veriyorlar. bi de yeşil kart çıkartsak. bu kendinden jelli veya sulu sondaları devlet ödüyor mu?.. Teşekkürler...

eger gercekten jelli sonda alacaksan ankaradaki medikalciler köle gibi pesinden kosarlar sondayı onlardan alman icin sana 200-250 tl degerinde esantiyon mal verirler sondayı kendin ödeyeceksen sıkı bir pazarlık yapman gerekiyor sana tavsiyem sondayı ankaradan alman eve teslim kargoyla gönderirler yanında bir sürü esantiyon mal alırsın
yesil kart cıkartırsan kaymakamlık büyük ihtimal öder bence hemen yesil kart icin basvurunu yap

Hepinize yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Yarın şu yeşilkart için başvuruyu hazırlayıp verelim bakalım inşallah olur. Hepinize Teşekkürler.. Sağlıcakla kalın..

Kesinlikle sabit sondadan kurtulsun ve 4-5 saatte bir TAK (temiz aralıklı kateterizasyon) uygulasın. Bu hem gündelik yaşımını kolaylaştırır hem de sağlığı açısından sabit sondayla kıyaslanmayacak derecede avantajlıdır.

Hi-slip Plus kullansın. İçinde su torbası var... İmalatçı firma: Oasis Medikal
Ürün için SGK 1.5 tl ödüyor. Yani firmaların satış fiyatı bu. Ama siz cebinizden karşılayacaksanız, pazarlık yapın tabii ki.

Not: Bu TAK işleminde kataterin ucuna idrar torbası taksın. Yani doğrudan kataterden bi şeyin içine akıtmasın... İdrar torbası olunca mesanenin daha iyi boşaltılabildiğini düşünüyorum.

sevgili Bulent, idrar torbası ile mesane daha iyi boşalıyor demıssın..
nıye boyle dusundun?..(her zaman torba temın etmek kolay olmuyor):confused:

Deniz, bu tamamen benim uydurmam :) Ben böyle olduğunu düşünüyorum. Torbayla takarken sonunda "fffffffffffffp" diye çekiveriyor, o ses bana bunu düşündürüyor :)

Not: Ben şu torbayı kullanıyorum (1500 cc'liğini). Her TAK'ta içini bol suyla yıkamak koşuluyla bir torbayı 3-4 hafta kullanıyorum.

Üst Alt