Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tak kullanmam gerektiği söylendi. Sizin kanaatiniz nedir?

Engelsiz1ey

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu tanılarla tak başlamamı söyledi doktor bilgisi olan arkadaşlar yorumlayabilirmi ? Sağlık raporumda bu rahatsızlık geçmiyor ekletmeyi gerektirecek bir konu mu ??

OturanBoğa Bülent abi fikrini öğrenebilir miyim?

Ilk his 35 ml
Normal sıkışma 70 ml
Çok sıkışma 141 ml
Maks sisto kapasite 328 ml

Dolum fazı 328

N31.9 mesanenin nöromusküler disfonksiyonu tanımlanmamış
G95.9 spinal kord hastalıkları tanımlanmamış
R32 Üriner inkontinans tanımlanmamış

6x1 tak başlandı...

Son düzenleme:
Engelsiz1ey

Kendi başına işeyebiliyor musun? Mesanede ne kadar idrar kalıyor? Mesane iç basıncı için bir ilaç verildi mi?

Evet ama farklılıklar hissediyorum
Bi müddet bekleyerek çok sıkışmış halde biraz yapabiliyorum, kısa süre sonra tekrar gitmem gerekyor aynı durum tekrarlanıyor..
+100cc idrar daha yapıyorum tak kullandığımda
Herangi bi ilaç başlanmadı darlık olup olmadığını kamera ile bakmaları gerektiğini sorun eğer ondan kaynaklıysa operasyon geçirip taktan kurtulabileceğimi söledi doktor
OturanBoğa

Engelsiz1ey

100 cc kalan idrar çok fazla. Hem sürekli idrar hissine yol açar hem de mesane enfeksiyonunu tetikler. O nedenle TAK'tan vaz geçmemek lazım. En azından günde 1-2 TAK gerekli.

Üretrada darlık varsa sürekli yanma hissi olur. İşerken tıkanıklık kendini belli eder. Bu var mı?
Doktorlar üretrayı tıraşlamaktan bahşediyor olmalı. Bu kesin bir tedavi değil, onun için zorunlu değilse yapılmamasını öneririm. Tıraşlar, 1 ay ya da daha sonra nüksedebilir...

Çok sık idrar hissi oluyor zaten gidiyorum az da olsa yapabiliyorum tazyiki şekilde değil ama ağır bi şekilde, hortumda bazen yanma ve sanki idrar ucundaymış gibi bi his oluyor. Tak yaparkende çok zorlanıyorum alışamadım bi türlü..
Traşlamakdan bahsetti doktor evet şimdilik gitmeyi düşünmüyorum zaten ürodinamiden sonra bi daha katlanamam ona yakın zamanda

Engelsiz1ey

Enfeksiyon, aşırı soğuğa maruz kalmak ve kabızlık da o yanma hissini veriyor olabilir.

Üst Alt